Blog

Veilige toegang tot zorgwoningen. Is domotica altijd safe of niet?
Zorg | Woningbouw | Toegangcontrole |

Er kunnen situaties ontstaan dat een deur open móet, ongeacht de instellingen van een toegangssysteem.

Hier komt Deurplus in beeld!

Wanneer deuren een cruciale rol spelen in het toegangssysteem, dan zorgen wij ervoor dat deze een veilige woonsituatie versterken.

Wij verstaan de kunst om de balans te vinden tussen veiligheid, controle en comfort. Uiteraard alles binnen de wettelijke kaders zoals het Woonkeurmerk, het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en de Wet op de Persoonsbescherming (AVG). Lees meer in deze blog.

Hoe dan?

 

Deurtechnieken nemen domotica over


Stel dat in een woning pasjes worden gebruikt als sleutels. Via een app wordt de kookplaat aangezet en er ontstaat brand.

Wat dan?

In een veilige woonsituatie pikt het brandmeldsysteem rook op, geeft een signaal aan de deur en ‘overrulet’ (=geeft zichzelf voorrang, red.) boven het toegangssysteem.

In dat geval is het niet meer nodig om een tag aan te bieden, de deur kan in deze situatie mechanisch vrijgegeven worden want deze deur speelt een cruciale rol in de vluchtroute.

Dus een bewoner die zich naar buiten haast, hoeft slechts de kruk naar beneden te bewegen zoals iedereen automatisch doet in panieksituaties. Dit is een wettelijke vereiste.  

Echter, iemand met een dwarslaesie kan zichzelf niet snel in veiligheid brengen, deze persoon moet gered worden. Deurplus integreert het digitaal sluitplan in het zorgoproepsysteem. Personeel dat opgeroepen wordt bij een cliënt, moet de deur van de cliënt zelfstandig kunnen openen.

Binnen twee minuten zullen alle deuren vrijgegeven worden om deze mensen in veiligheid te brengen. Hierbij houdt Deurplus ook rekening met verzekeraars die brandcompartimentering eisen.

Zij stellen voorwaarden aan de maximale tijd dat deuren volledig vrijgegeven zijn om brandschade binnen de perken te houden.

Deurplus zorgt voor optimale veiligheid van bewoners met in achtneming van aanvullende voorwaarden van verzekeraars en wet- en regelgeving. Hier voelen wij ons helemaal thuis.

Lees ook het klantverhaal van hoe kwetsbare ouderen toch veilig kunnen wonen in Verpleeghuis Beukenstein in Driebergen.

 

Toegangssysteem en zorgoproepsysteem werken samen


Is er in een woonvoorziening een digitaal sluitsysteem van Deurplus en een zorgoproepsysteem? Zij ontmoeten elkaar aan de deur. Dit is belangrijk bij levensbedreigende situaties.

  • Stel dat het zorgoproepsysteem de val van een bewoner detecteert door middel van een val-detectiemat. Dan krijgt het zorgoproepsysteem voorrang boven het toegangssysteem en wordt de deur vrijgegeven, ook al is deze in het nachtslot.

Zo kan zorgpersoneel snel en zonder sleutel naar binnen.

  • Slimme sensoren kunnen registeren dat er gedurende een bepaalde tijd geen beweging meer is in een huis. Ook hier kunnen zij het toegangssysteem overrulen en een melding sturen naar de medewerkers om even te gaan kijken bij een bewoner.

Hiervoor moet ook een deur vrijgegeven worden, ook al is deze niet op loopstand.

Deurplus heeft ervaring met:

  • Advisering

  • Levering

  • Montage

  • Onderhoud

  • Service

van alle technieken rondom de deur die de veiligheid, controle en comfort in zorgomgevingen verhogen.

 

Wie is Deurplus? Adviseur van veilige toegang tot zorgwoning

 

Op onze website leest u hoe wij van veilige, gecontroleerde en comfortabele toegangssystemen ons specialisme maken. Wilt u ook een veilige toegang tot zorgwoningen?

Onze kracht:

We kennen de behoeftes in de zorgsector. We zijn thuis in zowel:

Maak snel een vrijblijvende afspraak via het contactformulier om van ons te horen hoe wij de toegangsverlening van uw pand kunnen verbeteren. Deurplus. Voor een veilige toegang tot zorgwoningen.

 

Magazine aanvragen


Wilt u meer van ons lezen? Vraag ons gratis magazine aan. Wij wensen u veel leesplezier!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu