De Brug Driebergen
Beukenstein Driebergen
deurtechniek met prioriteit

De Brug, in Driebergen en Doorn, is een toonaangevende ouderenzorgorganisatie waar iedereen voor  elkaar zorgt. De organisatie is gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning bij allerlei dagelijkse dingen, maar ook in het leveren van professionele zorg. Dit gebeurt voor verschillende  doelgroepen, inclusief mensen met dementie of geheugenproblemen. Ongeacht of de hulp thuis wordt geboden of op woonlocaties, zorgen de medewerkers dat cliënten zelf zo lang mogelijk de regie over hun leven houden.

De uitdaging

Verpleeghuis Beukenstein in Driebergen is een nieuwbouwproject van De Brug. Op deze locatie in landhuisstijl kunnen kwetsbare ouderen in een sfeervolle en groene omgeving wonen. Het moderne, toekomstbestendige verpleeghuis biedt mensen met dementie en ook andere zorgbehoeften een  moderne, fijne en veilige woonomgeving. “We wilden een sleutelloos gebouw om de flexibiliteit van medewerkers en de veiligheid van cliënten te garanderen”, geeft Zoons aan. De Brug werkt nauw samen met de zorgorganisaties De Bilthuysen en Lyvore, en gaan op termijn fuseren. Het was een voordeel dat Lyvore al positieve ervaringen met elektronische toegangscontrolesystemen van SALTO had. Zoons:  “Hiermee is het makkelijker om de veiligheid en bewegingsvrijheid van cliënten te combineren.


Daarnaast werken er op onze locaties veel medewerkers die allemaal hun eigen taak hebben. Het is prettig dat zij niet langer verschillende sleutels nodig hebben, maar één SALTO tag die we op afstand en centraal van de juiste toegangsrechten kunnen voorzien.” Uit ervaring weet Zoons ook dat het beheer van fysieke sleutels veel tijd en organisatie kost. “We hebben meerdere locaties en kunnen niet altijd overal aanwezig zijn om sleutels uit te geven. Het aanmaken en verwijderen van tags in het systeem is  eenvoudig. Een digitale oplossing kost minder tijd, is beter beheersbaar en dus veiliger.”

De oplossing

Op advies van Lyvore schakelde De Brug Deurplus in. “Samen met Hendri van den Hoorn van Deurplus hebben we onze wensen besproken. Hij begreep de situatie en vertaalde die naar een passend ontwerp. Een toegangscontrolesysteem op basis van SALTO Systems bleek goed aan te sluiten bij de opzet en de verschillende cliëntgroepen van Beukenstein.” De entrees van de locaties zijn uitgerust met SALTO-wandlezers en alle tussendeuren zijn voorzien van SALTO-beslag. “Medewerkers en sommige cliënten kunnen zich met een tag makkelijk in het gebouw bewegen. Samen met Deurplus zijn de verschillende zones in Beukenstein ingericht, bijvoorbeeld voor cliëntkamers of facilitaire ruimtes. Ook de toegangsrechten voor de medewerkers zijn vastgelegd. Zo heeft een fysiotherapeut bijvoorbeeld geen toegang tot cliëntkamers en de verpleging wel. Binnen die zones kunnen medewerkers zich met een tag, waarop de specifieke toegangsrechten zijn vastgelegd, vrij bewegen. Afhankelijk van de locatie hebben cliënten en/of familie ook een tag.” Omdat zusterorganisatie Lyvore ook SALTO gebruikt, kon De Brug binnen hun omgeving een eigen partitie voor Beukenstein inrichten. Inmiddels heeft De Brug  ervaring opgebouwd met het beheer van het toegangscontrolesysteem en doet het beheer nu volledig zelfstandig.

Naast het makkelijk toekennen van toegangsrechten biedt de SALTO SPACE beheersoftware de organisatie ook andere voordelen. Zo is de omgeving altijd up to date. “De wandlezers bij de entrees voeren automatisch wijzigingen door op de tags die worden aangeboden. Als de tags vervolgens bij de batterij gevoede sloten in het gebouw gebruikt worden, is gewaarborgd dat mensen alleen in ruimtes kunnen komen waar ze voor geautoriseerd zijn. Zo hebben we de toegang altijd volledig in eigen hand.”

 

Toekomstplannen

De ervaringen met het SALTO toegangscontrolesysteem zijn positief geeft Zoons aan. “SALTO is een betrouwbaar systeem, met minimale uitval en goede ondersteuning. Verder is het systeem eenvoudig uit te breiden. Zo hebben we recent ook medicijnkluizen toegevoegd. De toegang tot deze kluizen in de cliëntwoningen of woongroepen konden we snel en efficiënt regelen. Geautoriseerde bewoners en medewerkers kunnen nu met hun tag bij de medicijnen. Dit draagt weer bij aan een veilige en fijne woonomgeving voor ouderen.”

Peter Koetzier
Verkoop
Peter

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Peter Koetzier
+31 (0)6 24 84 80 25
Toegepaste producten

Salto Space Software
Salto deurbeslagen
Salto wandlezers
Salto RFID tags
Geze EMD-F deurautomaten
Salto cilinders
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu