Blog

Advies over het beheer van toegangscontrole software
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Een van onze klanten is een zorginstelling bij wie vorig jaar Salto Space is geïnstalleerd. Ze maken gebruik van een digitaal sleutelbeheersysteem, dat een bijna ongelimiteerd aantal gebruikers van toegang tot de gebouwen voorziet. Salto Space houdt de deurhistorie bij. Hiervoor gebruikt de klant tools die import- en exportfuncties uitvoeren om informatie uit de software te halen. Om zo’n betrouwbaar mogelijk resultaat te krijgen, moeten alle deuren volgens een consistente manier benoemd of genummerd worden.
 

Hoe dat werkt?

We maken het duidelijk met een voorbeeld. In dit geval maken de deuren en hun componenten onderdeel uit van een aantal gebouwen. Deze deuren zijn per gebouw gegroepeerd, laten we dit gebouw ‘Kievietsweide’ noemen. Een deur in Kievietsweide heet dan bijvoorbeeld KW_1. Wil je als facilitair manager iets weten over alle deuren in Kievietsweide, dan zoek je op KW_***. Elke deur die een andere naam heeft gekregen, zoals Kievietsweide_1, zal dan niet gevonden worden. Maakt dat uit? Jazeker! Stel dat u wilt weten welke deuren in Kievietsweide in de maand januari van nieuwe batterijen zijn voorzien, dan wilt u dat wel van alle deuren weten. Kortom, hoe meer gestructureerd u omgaat met data, des te meer profijt u hebt van een toegangssysteem.


Ook vergemakkelijkt u uw eigen werk als facilitair manager. Want personeelsmutaties blijft u zo ook de baas. Stel, er is een nieuwe medewerker en deze heeft toegang tot alle deuren in Kievietsweide. Omdat deze deuren geclusterd zijn in een groep, kunt u de nieuwe medewerker zo toevoegen aan de groep van Kievietsweide deuren. Sneller, makkelijker en foutlozer kan het niet.
Meedenken over de beleidsmatige kant van een digitaal sleutelbeheersysteem vinden we leuk en uitdagend. En we doen het al jaren. Dit geeft ons advies over toegangscontrolesystemen meerwaarde. U kunt van onze kennis profiteren.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu