Zorg

Zorg en Deurplus
Toegangscontrole voor de zorg:
lagere werkdruk, hogere veiligheid

Zorginstellingen hebben te maken met de Wet Zorg en Dwang die stelt dat iedereen de regie over eigen leven heeft. Bewoners moeten zich kunnen bewegen binnen een gebouw zonder hierin beperkt te worden.

De moeilijkheid is, dat niet iedereen die vrijheid aan kan. Sommige mensen hebben de neiging tot dwalen of ‘ontsnappen’ waardoor zij gevaar lopen.

De uitdaging voor zorginstellingen is om te voorkomen dat hun cliënten een gevaar voor zichzelf en voor anderen vormen, zonder dat zij beperkt worden in hun bewegingsvrijheid.

Deurplus heeft hier oplossingen voor: toegangscontrole voor de zorg en digitale sluitsystemen. Ze verhogen de veiligheid van bewoners. En ze ontlasten de zorg.

Waarom kiezen voor Deurplus
Betrokken. Betrouwbaar. Bedreven
Professioneel en gedreven team

Ons geoliede team bestaat zo'n 20 mensen, stuk voor stuk vakmensen met passie die op een collegiale, plezierige manier met elkaar omgaan. Ze zijn niet alleen geselecteerd op hun capaciteiten, maar vooral ook op hun enthousiasme en drive om het klantbelang ècht te dienen. Dit doen ze vanuit hun oorspronkelijke Veluwse mentaliteit die zich kenmerkt door hard werken en problemen oplossen. Dit is voor u nèt die extra, waardoor u met een gerust hart uw inbraakwerend hang- en sluitwerk en toegangscontrolesystemen aan ons kunt overlaten.

Onze 24/7 servicedienst verhelpt problemen zo snel mogelijk. Onze monteurs zijn in het bezit van een volledig ingerichte bedrijfswagen. Om zo efficiënt mogelijk storingen te kunnen verhelpen en onderhoud uit te kunnen voeren, zijn onze monteurs nauw betrokken bij de samenstelling van de standaard voorraad die ze dagelijks bij zich hebben. Als echte ambassadeurs weten ze wat er speelt rondom entreevoorzieningen en kunnen zij als geen ander meedenken in efficiëntie (deurdenken noemen we dat). Hierdoor kunnen 80% van de problemen direct worden opgelost. 

U wilt reguleren wie er toegang heeft tot welke delen van uw pand en wanneer. Met onze oplossingen voor toegangscontrole hebt u met 1 druk op de knop uw gebouw beveiligd. U hebt altijd inzicht in aanwezigheid, deurstatus en deurhistorie. Onze producten zijn compact, standalone en werken zowel online als offline. Ze herkennen een persoon met een geldige informatiedrager, bepalen of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verlenen al dan niet toegang. Een geldige en beveiligde informatiedrager is vaak een kaart (tag) of sleutel, maar kan ook een hand, vinger of iris zijn.
Had u vroeger het risico van sleutels die werden doorgegeven, met deze moderne systemen is dit risico er niet meer. Alle tags zijn persoonsgebonden en uniek en werken alleen bij de juiste persoon. Op onze toegangscontrolesystemen kunt u blindelings vertrouwen.

Zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers moeten zich ongehinderd en snel door een gebouw kunnen bewegen, bijvoorbeeld via het trappenhuis.

Een trappenhuis moet afgesloten blijven voor bewoners maar een slot met sleutel vertraagt teveel wanneer de zorg met spoed opgeroepen wordt.

Voor hen is een tag ideaal. Ontgrendelen van sloten gaat snel en soepel. Het trappenhuis blijft gesloten voor bewoners die ook allemaal een tag hebben, maar dan met andere toegangsrechten.

Is er een panieksituatie zoals brand? Dan worden alle deuren juist weer vrij gegeven zodat er vluchtroutes zijn. Ook voor degene die normaliter geen toegang hebben tot trappenhuizen.

Bewoners

Toegang persoonlijk, zorgspecifiek en flexibel
Met slimme toegangscontrole bepaalt u per persoon wie toegang heeft tot welke ruimte en wanneer. Ook kunt u een toegangssysteem zorgspecifiek en flexibel inrichten, zodat u zonder hak- en breekwerk kunt switchen tussen verschillende manieren van toegangsverlening. 3 voorbeelden:

Niet ontsnappen
Een bewoner maakt graag wandelingetjes door het pand. Echter, naar buiten toe mag hij niet. Dankzij zijn polsbandje zal de deur in de hoofdentree voor hem niet ontgrendelen, hoewel deze de hele dag door voor bezoek van buiten in loopstand staat. Dus kan deze bewoner veilig in de lobby gaan zitten zonder dat een zorgmedewerker in de buurt moet blijven. Bezoekers kunnen zelfstandig naar binnen en buiten. Dit ontlast de zorg.

Niet dwalen
Een andere bewoner heeft de neiging tot dwalen. Onze systemen integreren met dwaaldetectie. Staat een bewoner voor een woningdeur, dan zal zijn polsbandje een signaal sturen via een baken naar een wandlezer dichtbij de deur. Als zijn naam niet matcht met de naam van de bewoner, dan zal de deur niet ontgrendelen. Deurplus integreert dwaaldetectie systemen met elektrische sloten zodat deze uitsluitend ontgrendelen waar dat mag en de privacy van bewoners gegarandeerd blijft. In panieksituaties overrulet ons digitaal sluitsysteem de dwaaldetectie, worden deuren vrijgegeven en gaan vluchtroutes open.

Deur afsluiten
Een bewoner heeft graag de hele dag de deur open. Bij hem zal een zorgmedewerker ‘s morgens om 7 uur de deur ontgrendelen uit de nachtstand en de deur in loopstand laten. ’s Avonds om 10 uur gaat de deur in nachtstand.

Stel dat een bewoner overlijdt en opgebaard wordt in zijn kamer, dan moet een deur van de loopstand afgehaald kunnen worden om te voorkomen dat een bezoeker onaangekondigd oog in oog met een overledene staat.

Met toegangscontrole is het mogelijk om een individuele aanpassing aan de deur toe te passen (van loopstand naar sluitstand) zonder bouwkundig ingrijpen aan het hang- en sluitwerk.

Komt er na het overlijden een nieuwe bewoner die de deur wel weer op loopstand wil hebben? Ook bij bewonersmutaties kan de toegankelijkheid zonder bouwkundige aanpassingen gewijzigd worden.

Is het nodig om te kunnen switchen tussen diverse manieren om deuren te openen, zodat bijvoorbeeld ook bewoners met verminderde handfunctie zelfstandig hun woning in- en uit kunnen gaan?

Onze digitale sluitsystemen kunnen schakelen met diverse manieren om deuren te ontgrendelen (met afstandsbediening bijvoorbeeld) zonder hak- en breekwerk. Ook integreert Deurplus het sluitplan in het zorgoproepsysteem.

Sluitsystemen voor de zorg

Deurplus begrijpt de uitdagingen waar zorgorganisaties mee te maken hebben.

Wet Zorg en Dwang
Zij moeten voldoen aan de Wet Zorg en Dwang. Maar er is onvoldoende mankracht om bewoners te begeleiden en achter hen aan te lopen.

Personeelstekort
Daarnaast is er een groeiende vraag naar personeel dus elke oplossing die kan besparen op uren is welkom. Onze oplossingen:

  • Maken sluitrondes overbodig
  • Verhogen de veiligheid, controle en comfort van bewoners zonder inzet van personeel
  • Combineren met zorgdomotica
  • Zijn flexibel en schaalbaar in te richten
  • Duurzaam
  • Makkelijk in het gebruik
  • Tot op persoonsniveau te regelen

Bovendien lost toegangscontrole voor de zorg het probleem op van:

  • Verloren sleutels
  • Lek sleutelplan
  • Hoge kosten van sloten vervangen

Met meerjarenonderhoudsplanning voorkomen wij onvoorspelbare, onbeheersbare onderhoudskosten.

Opiatenwet
De Opiatenwet stelt dat er controle moet zijn op uitgifte van opiaten. Het voordeel van onze toegangscontrolesystemen is, dat ze ook werken op medicijnkluisjes. Hiermee kunt u direct en op afstand per persoon toegang regelen.

Ook kunt u een rapport opmaken van welke personen gedurende een bepaalde periode de opiatenkast hebben ontgrendeld. Opiaten vermist? U kunt gericht zoeken.

 

Nachtleveringen mogelijk dankzij toegangscontrole voor de zorg

Nachtleveringen kunnen ook met toegangscontrole gemakkelijk en veilig plaats vinden. Chauffeurs krijgen een tagje met toegangsrechten per ruimte en per tijdblok.  Zij leveren hun bestellingen af zonder dat een nachtdienst belast wordt met openen en sluiten van deuren.

Onze kracht schuilt in het feit dat we alle technieken rondom de deur ondersteunen. En dus wordt u voor een vlotte werking van de deur nooit van het kastje naar de muur gestuurd. Van levering, montage tot onderhoud.

 

Toegangscontrole voor de zorg

Bent u overtuigd van ons specialisme in toegangscontrole voor de zorg? Wij laten u graag wat zien! Bel vrijblijvend voor een informele afspraak. Telefoon 0341 271 050.


Placement Area [ASSETsmall][SIZEDefault][STATEDEFAULT].png
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ons geoliede team bestaat uit zo'n 20 mensen, stuk voor stuk vakmensen met passie die op een collegiale, plezierige manier met elkaar omgaan. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

Hendri van den Hoorn
Eigenaar
Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle Casussen
Menu