Blog

Persoonsalarmering is goed; complete zorgoproepsystemen zijn beter
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Persoonsalarmering (waarbij een bewoner een noodsignaal kan versturen via een apparaatje dat hij bij zich draagt) lijkt u een mogelijkheid. Maar:

  • Dan moet u voor alle mantelzorgers sleutels gaan regelen van de entree en van elk appartement. U verliest al snel de controle over alle sleutels. Bovendien, wie garandeert u dat ze niet gekopieerd worden of doorgegeven worden aan anderen?
  • Of u moet bij elke woning een sleutelkluis laten monteren. Sleutelkastjes bij een buitendeur houden inbrekers echter niet op afstand. En het nadeel van een sleutelkluis of masterlock is dat je een code moet onthouden.

U kunt beter kiezen voor een van de veilige, comfortabele en gecontroleerde digitale sluitsystemen van Deurplus. Wij integreren met zorgoproepsystemen zoals Ascom, Beprocare, CLB waar personenalarmering onderdeel van uitmaakt.

U waarborgt optimale veiligheid voor uw bewoners en een waterdicht sluitplan.
Bel 0341 271 050 voor een vrijblijvende afspraak.
Lees ook onze blog over veilig toegang tot woningen van ouderen.
Email naar info@deurplus.com  voor meer informatie.
 

Oproepsysteem zorg met persoonsalarmering, wat is het?

Op elk moment kan een noodgeval plaatsvinden of kan hulp gewenst zijn. Soms is iemand niet meer in staat om naar een telefoon te lopen om een familielid te bellen of hulp in te schakelen. Dan is een oproepsysteem thuis een veilige gedachte. Deurplus heeft ervaring met zorgoproepsystemen waar persoonsalarmering onderdeel van is en weet deze te verbinden met digitale sluitplannen. Persoonsalarmering werkt als volgt: Met een halszender drukknop of een polszender wordt een signaal verstuurd. Een verpleegkundige of een mantelzorger draagt een apparaatje waar de oproep op ontvangen wordt. Soms zijn er zenders met verschillende functies die de mate van urgentie bij alarm aangeven. Iemand helpen bij het uit bed komen is minder urgent dan een bewoner die valt en niet meer op kan staan. Sommige piepersystemen kunnen ook de locatie meesturen zodat de ontvanger kan zien waar de oproep vandaan komt. Draadloze pols-/halszenders zijn professionele alarmproducten die zowel mooi, ergonomisch als functioneel zijn. Discreet, met maximaal gemak en snelle reactie.
 

Persoonsalarmering en aansluiting op sluitplan

Maar hoe krijgt een mantelzorger of verpleegkundige toegang tot iemands huis? Wat moet er bij de bewonersvoordeur geplaatst worden? De basis kan bijvoorbeeld een Salto toegangssysteem zijn dat op alle binnen- en buitendeuren van het gebouw wordt toegepast. De toegang tot elke deur wordt eenmalig geregeld in dit Salto sluitsysteem evenals de personen die rechten hebben om een deur te openen of te vergrendelen. Is er ook een oproepsysteem met persoonsalarmering, dan kan het deursysteem geïntegreerd worden met dit piepersysteem. Bewoners kunnen gebruik maken van een polszender die communiceert met een locatiebaken naast een kaartlezer bij de deur. Op het moment dat de bewoner in het veld stapt van het baken dan wordt via de kaartlezer de deur geopend. Personeel opent de deur met een pasje of tag. Zo blijft de veiligheid en privacy van bewoners geborgd.
 

Wie is adviseur Deurplus

Deurplus heeft inmiddels bijna een kwart eeuw ervaring met deurtechnieken en alles wat samenhangt met slimme deursystemen: intercomstoegangscontrolecctv, wij verzorgen en onderhouden alles van uw bouwkundige beveiliging. U vindt bij ons uitsluitend de beste merken zoals Salto, Paxton, iLOQ die u jarenlang zullen ontzorgen. Wilt u geen hoofdbrekens meer hebben over uw deuren? Neem vandaag nog contact op. 

Zorgoproepsysteem kopen? Raadpleeg Deurplus
Denkt u aan persoonsalarmering? Trek het breder naar een combinatie van een digitaal sleutelbeheersysteem en een zorgoproepsysteem en u bent van alle gemakken voorzien. We lichten het graag voor u toe.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu