Blog

Digitaal sluitplan essentieel in mensgerichte en efficiënte zorg
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 17-09-2022

Bij de nieuwste zorgoproepsystemen is de oproep specifiek over de aard van de melding (wens voor koffie/thee, hulp bij aankleden, pijnbestrijding, ongeval, angst) zodat het verzorgend personeel de juiste actie kan ondernemen richting de bewoner.

Wanneer zorgvragen al direct specifiek en onderscheidend zijn kan efficiënter gewerkt worden. Hierbij is een digitaal sluitplan essentieel. In deze blog leggen we uit hoe een digitaal sluitsysteem van Deurplus efficiënte zorg mogelijk maakt.

We hebben ervaring met zorginstellingen in heel Nederland. Maak kennis!

Bel naar telefoon 0341 271 050.

Maak een vrijblijvende afspraak via e-mail: info@deurplus.com.
 

Waarom is een digitaal sluitplan nodig voor mensgerichte, efficiënt ingerichte zorg?

Als een bewoner hulp nodig heeft bij het kousen aantrekken, dan hoeft er niet per se een verpleegkundige naar toe. Is iemand angstig, dan heeft hij een sociaal medewerker nodig.

Om de zorg ook in de toekomst betaalbaar te houden, moeten zorgaanbod en zorgvraag beter op elkaar zijn afgestemd zodat efficiënter kan worden gewerkt.

Directe, veilige en betrouwbare communicatie tussen zorgmedewerkers en bewoners is de basis voor effectief ingezette, maar ook mensgerichte zorg.

Dit gaat verder dan een algemeen verpleegoproepsysteem zonder interactieve communicatie en zorgdifferentiatie.

Het vereist zorgoproepsystemen waarbij de verschillende zorgvragen direct bij de juiste zorgmedewerker terecht komen. Onze digitale sluitplannen zijn hieraan gekoppeld want de zorgmedewerker heeft ook directe toegang tot het huis van de cliënt nodig.

Daar waar het gaat om de ontsluiting deuren ontmoet het toegangssysteem van Deurplus het zorgoproepsysteem.
 

Hoe maken digitale sluitsystemen zorgdifferentiatie mogelijk?

Hoe werkt een modern zorgoproepsysteem?

Managers en zorgmedewerkers kunnen real-time alarmeringen inzien. Zorgmedewerkers zijn via een app continu op de hoogte van wie welke zorg nodig heeft en wanneer. Bewoners die daartoe in staat zijn gebruiken alarmzenders en plaatsen specifieke zorgoproepen.

Bijvoorbeeld een afbeelding met ‘ik wil slapen’, ‘ik wil wat drinken’ of, in geval van nood, een alarm. Hierdoor heeft de bewoner altijd de mogelijkheid om een oproep voor zorg bij de juiste zorgmedewerker neer te leggen.
 

Toegang
Hoe krijgt een verzorgende-IG, sociaal werker, verpleegkundige of arts veilig en direct toegang tot iemands huis zodat dat de veiligheid en privacy van de bewoner niet op het spel staat?

Een modern en geavanceerd zorgoproepsysteem werkt alleen optimaal met een digitaal sleutelplan. Dit kan bijvoorbeeld een Salto toegangssysteem zijn dat op alle binnen- en buitendeuren van het gebouw wordt geplaatst.

De toegang tot elke deur wordt eenmalig geregeld in dit Salto sluitsysteem en een koppeling wordt gelegd naar het zorgoproepsysteem. Deurplus bevestigt bijvoorbeeld de wandlezer bij de deur die het signaal doorgeeft om de deur te vergrendelen of te ontgrendelen.

Maar de techniek is natuurlijk ook van toepassing op tussendeuren, afdelingsdeuren, buitendeuren, entreedeuren en nooddeuren.
 

Lokalisatie
Bewoners plaatsen een zorgoproep via hun zender die communiceert met een locatiebaken naast een kaartlezer bij de deur. Deze locatiebakens kunnen bijvoorbeeld op tien meter afstand van elkaar op de gang verspreid zijn. Zo wordt iemands locatie meegestuurd.

Het personeel opent de deur met een pasje of tag.

Op het moment dat de bewoner zelf in het veld stapt van het baken detecteert een sensor beweging.

Deze sensor geeft dit signaal door aan de wandlezer die de persoon als bewoner van die woning herkent en een signaal geeft om de deur te ontgrendelen.
 

Wie is adviseur Deurplus – advies, montage, service, uitsluitend A-merken

Juist in de zorg kunnen veiligheid, toegankelijkheid en controle met elkaar wedijveren om voorrang. U wilt bewoners een veilig gevoel geven, maar ze moeten ook benaderbaar zijn voor zorgpersoneel.

U gunt uw bewoners hun privacy, tegelijkertijd wilt u ook eventueel kunnen meekijken met hun doen en laten. Onze digitale sluitplannen integreren perfect met zorgoproepsystemen. Vraag vandaag nog om een toelichting en neem vrijblijvend contact op.

Deurplus verzorgt bouwkundige beveiliging door het hele land. Zoals:

Advies, montage en service, alles onder 1 dak. Hierdoor kunnen we u het beste van dienst zijn. Uitsluitend A-merken zoals onder meer iLOQPaxton en Salto.
 

Digitaal sluitplan kopen? Essentieel in effectieve en mensgerichte zorg

Geef uw bewoners zo lang mogelijk regie over eigen leven. Onze digitale sluitsystemen maken effectieve en mensgerichte zorg met zorgoproepsystemen mogelijk. Graag tot ziens!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu