Blog

Voldoet u al aan energielabel C? Automatische deuren helpen! Tips
Vastgoed | Zorg | Woningbouw |

Ramen en deuren zijn van invloed op uw energiegebruik. Laat Deurplus eens meekijken of uw hang- en sluittechniek gemoderniseerd kan worden. Wij hebben ruim vijfentwintig jaar ervaring met automatische deuren en moderne sluitsystemen binnen onder meer het mkb en productiebedrijven.


Bevestig deurdrangers

Deuren die open blijven staan of niet goed dicht vallen, dat kunt u vermijden. Deurdrangers lossen al heel veel op.
In de zomer voorkomen ze dat warme lucht uw pand binnendringt en u meer moet koelen. In de winter houden ze de koude buitenlucht op afstand.

Als deuren automatisch openen en sluiten, is de tijd dat deze open staan zo kort mogelijk en gaat er minder warmte of kou verloren.
Onze deurdrangers zijn er voor tal van persoonsdeuren, welk merk of welke afmeting dan ook. We installeren ze graag en we dragen zorg voor een veilige doorgang van personen!

We zorgen ervoor dat automatische deuren voldoen aan de eisen van Nederlandse en Europese wetgeving. Deze wetgeving stelt regels die de veiligheid van deuren bevorderen en verplicht regelmatig onderhoud. Deurplus is hier in thuis.
Met Deurplus als deuradviseur bent u er zeker van dat u altijd goed zit.


Monteer een loopdeur

Hebt u een overheaddeur in uw pand?

Voor het doorlaten van personen is een overheaddeur inefficiënt.

Wanneer zo’n deur met omhoogschuivende panelen opent, ontstaat een enorme opening. Dit is nodig om vrachtwagens door te laten, maar als er een medewerker van buiten naar binnen wil, dan kunt u dit eenvoudiger oplossen.

Hoe?

Met een extra loopdeur of automatische schuifdeur naast de overheaddeur.

De deuropening van een loopdeur is veel kleiner dus u hebt minder warmte- en koudeverlies. Bovendien openen en sluiten deze deuren sneller dan overheaddeuren en zo bekort u de tijd dat er warmte of kou ontsnapt.

Onze loopdeuren draaien in een kozijn en kunnen in nagenoeg elke muur worden toegepast zoals in de pui naast een overheaddeur. 

In onze werkplaats in Nunspeet maken wij automatische schuifdeuren op maat. Hier kunt u uw deur in elke kleur, afmeting en afwerking verkrijgen. 

Zit er naast uw overheaddeur een raam? U kunt van dit raam een glazen deur maken, dan behoudt u de lichtinval en u maakt het mogelijk dat iemand van binnen naar buiten gaat zonder dat de grote overheaddeur open moet. 


Zorg voor automatisch openen van deuren

Raadpleeg Deurplus als adviseur wanneer u overweegt om uw deuren aan te passen.

Schuifdeuren koopt u niet alleen op het gezicht.

Een mooie glazen deur mag dan esthetisch aantrekkelijk lijken, het is niet zo maar zonder meer gezegd dat dit in uw pand ook de beste deur is. U moet rekening houden met:

  • De aandrijving moet passen bij de omvang en het gewicht van de deur

  • De positie van de deur, deze moet berekend zijn op windbelasting

  • De aandrijving moet geschikt zijn voor de functie en het gebruik van de deur want het aantal open- en sluitbewegingen maakt uit voor de levensduur

  • Welk merk aandrijving in uw deursysteem past

  • De positie van de aandrijving

Dit speelt allemaal een rol. Kijk, daar heb je het voordeel van een specialist die merkoverstijgend denkt en die zowel verstand heeft van:

Lees ook onze blog over automatische schuifdeuren


Plaats een bewegingssensor of schakelaar

Een eenvoudige, doeltreffende manier om energie te besparen is door de deur te automatiseren met een bewegingssensor of een schakelaar. Hierdoor blijft de deur minder lang open staan, wat zorgt voor een besparing op energiekosten.
Mogen wij ook achter uw deur kijken voor een passend advies? Wij zijn thuis in alle technieken rondom en in de deur.


Vernieuw uw entree op weg naar energielabel C 

Bestaan uw ramen nog uit enkel glas? Het vervangen van enkel glas is een van de eerste stappen die gezet wordt in gebouwen met klimaatbeheersing. Wanneer uw kozijnen en glas goed isoleren, gaat er minder kou of warmte verloren. 

Beschikt u over een glazen entree? In hoeverre is deze met dubbel glas en automatische deuren uitgevoerd? 

Is er een sluis als buffer om de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten op te vangen? 

Regelmatig renoveren wij entrees in:

Ja, overal eigenlijk.

Vaak moderniseren we dan ook het intercomsysteem en voorzien we de entree van een stijlvol nieuw digitaal paneel ter vervanging de ouderwetse, rommelige – soms roestende- beldrukkers met geprinte, handgeschreven of ontbrekende naamplaatjes.

Wilt u voldoen aan het verplichte energielabel C of wilt u sowieso een hoger energielabel?

Wij verbeteren uw bouwkundige beveiliging en we zorgen voor een efficiënte benutting van energie.

Bij een besluit over nieuwbouw of verbouw moet u laten meewegen wat de (ver)bouw betekent voor de uitstoot van CO2 tijdens het bouwproject en gedurende de levenscyclus van het gebouw.

Lees ook onze blog over de eisen van Green Deal, een Europese afspraak om samen CO2-uitstoot terug te dringen.

Uiteraard is het mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Om het beste advies uit te brengen, is een gesprek aan te raden. Vraag vandaag nog een advies aan via het contact formulier op onze website.
 

Check al uw deurtechnieken

Bespaar energiekosten en moderniseer uw bouwkundige beveiliging. Deurplus is de adviseur die meedenkt. Wij realiseren met plezier een stijlvolle automatische deur voor meer controle, comfort en veiligheid. 

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu