This is Holland
This is Holland
“Toegangssysteem draagt bij aan unieke beleving van onze attractie,” Joost van der Wereld, technisch en operationeel manager

Voor haar nieuwe pand wil attractielocatie ‘This is Holland’ een toegangssysteem met tags voor vaste en tijdelijke medewerkers en deuren die automatisch openen na afloop van de shows. Met deze wens komt ‘This is Holland’ aan het begin van de bouw bij Deurplus.

Samen met partner BPZ verzorgt Deurplus een nieuw toegangssysteem. Deurplus levert een offline Salto toegangscontrolesysteem op circa 30 deuren en deurautomaten op de binnendeuren en integreert deze in een veilig, gecontroleerd en comfortabel sluitplan.

Deurenleverancier BPZ neemt het inbraakwerend hang- en sluitwerk voor haar rekening. Joost van der Wereld: “Het Salto systeem draait heel goed. En dat is belangrijk, want ook al zijn deurtechnieken niet zichtbaar, ze zijn essentieel voor het comfort. Het draagt bij aan de unieke beleving van onze bezoekers.”

Over This is Holland

‘This is Holland’ laat bezoekers binnen een uur de toeristische hoogtepunten van Nederland beleven met video’s, animaties, speciale effecten en een 5D-vlucht. 

Als een vogel vlieg je in deze attractie over 22 fantastische locaties in Nederland. Er zijn twee pre-shows, een presentatie over de geschiedenis en een show over het Nederland van nu. In drukke tijden starten de shows elk kwartier, in rustiger tijden elk uur. Een dergelijk uitgebreide attractie is in Nederland uniek.

Hoe werkt het toegangssysteem? En hoe is service en onderhoud geregeld?

Toegang voor vaste en flexibele medewerkers

‘This is Holland’ heeft te maken met seizoenseffecten. In vakanties en in de zomer is het drukker dan anders met dagjesmensen, binnen- en buitenlandse toeristen. In het weekend is het drukker dan doordeweeks. En dus zijn er pieken wanneer er veel personeel nodig is en dalen waarbij het met minder kan.

Circa vijftien mensen zijn in vaste dienst. De overige medewerkers zijn flexibel inzetbaar, waaronder studenten. Zou aan iedereen een fysieke sleutel worden gegeven, dan is het sleutelplan binnen de kortste keren lek.

‘This is Holland’ heeft voor een Salto toegangssysteem gekozen. Dit sleutelloos sluitsysteem is het ultieme middel om toegang tot de ruimtes gefaseerd, gecontroleerd, persoonlijk en tijdsgebonden te beheren. Daarvoor wordt dit digitaal sluitsysteem dan ook ingezet.

Het personeel is ingedeeld in groepen met toegangsrechten per groep. Voor iedereen is een tag beschikbaar. Nieuwe medewerkers die nog geen tag hebben, moeten zich ’s morgens eerst op kantoor boven melden. Om binnen te komen staan de kantoordeuren vanaf 7 uur tot 10.30 uur gedeeltelijk op loopstand. Tot die tijd komen daar toch geen bezoekers.

Toegangssysteem attractie mag niet uitvallen

Joost heeft al ervaring met digitale sluitsystemen vanuit zijn vorige baan elders. Maar, hij ondervond daar ook een nadeel, namelijk dat zonder waarschuwing een slot uitviel als een batterij leeg was. Dat wilde hij niet meer.

Met het huidige Salto toegangscontrolesysteem krijg je ruim van te voren al een melding dat de batterij leeg begint te raken. Daarnaast blijft een programma nog een dag lang staan in een Salto slot, ook al is de batterij leeg. Zo blijven veiligheid en toegankelijkheid gewaarborgd.

Crowd control dankzij toegangssysteem

De toegangscontrole werkt ook als ‘crowd control’, het sturen van groepen door een gebouw. Bezoekers volgen een vaste looprichting door het vier verdiepingen tellende pand. Zo komen zij langs alle attracties met hun speciale effecten.

Tijdens hun ‘reis’ door NL ervaren zij alsof ze door wolken vliegen, over dijken heengaan en stormen trotseren. Ook zijn er educatieve en interactieve video’s over het erfgoed van Nederland, een 5D-vlucht en een lounge waar je koffie kunt drinken.

Zijn bezoekers eenmaal een deur door, dan kunnen ze hun route vervolgen maar niet meer terug. Het personeel van ‘This is Holland’ kan zich wel vrij door het pand bewegen.

Bij een brand worden de automatische deuren vrijgegeven en kunnen de deuren met de hand geopend worden. De deuren die geen nooddeur zijn en voorzien zijn van elektronische sloten, blijven gesloten. Ze kunnen alleen geopend worden met een tag.

 

Toegangssysteem geïntegreerd in programma van attractie

Na afloop van elke show moeten de deuren automatisch openen. Dit is ook een van de veiligheidseisen vanuit de TUV-keuring, dat de attractie stilvalt als een van de toegangsdeuren wordt geopend.

Hiervoor wordt in het toegangssysteem het filmprogramma gekoppeld aan de aansturing van de deuren. Dit werkt via Showcontrol waar de hele show in geprogrammeerd wordt en waar zelfs een afstandsbediening en deurautomaten op kunnen worden aangesloten.

Service

Deurplus verzorgt bij ‘This is Holland’ ook het onderhoud aan de automatische deuren conform de norm, de deurautomaten en de toegangscontrole. Hiervoor heeft ‘This is Holland’ een onderhoudscontract.

Jaarlijks komt er een monteur langs. Hij controleert onder meer de batterijen, keurt de automatische draaideuren en hij smeert het hang- en sluitwerk.

Joost: “Onze automatische deuren zijn onderdeel van de experience. Die zijn belangrijk. Een soepele werking is essentieel. Maar het systeem draait heel goed gelukkig. We hebben er weinig gedoe mee en we horen ook geen klachten, dus dan is het goed.”

“Support hebben we nauwelijks nodig. En als ik ergens met programmeren niet uitkom, dan bel ik mijn contact bij Deurplus. Hij helpt altijd snel, hij is altijd vriendelijk en behulpzaam. Deurplus levert goed onderhoud.”

“Omdat de automatische deuren onderdeel van de shows zijn, stemmen we het tijdstip van onderhoud altijd even af. Dit hebben wij graag vroeg in de ochtend. Dat is mogelijk.”

De bezoekers van ‘This is Holland’ kunnen zo genieten van het authentieke karakter van Nederland. Mede dankzij een oer-Hollands bedrijf met gedegen, oer-Hollands onderhoud van alle technieken rondom en in de deur.

Toegangssysteem met alles onder 1 dak

Wilt u ook het gemak ervaren van onderhoud en service door een betrouwbare partner? Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met deurtechnieken. Van sluitsystemen, toegangscontrole, intercoms tot cctv-camerasystemen. Bel naar 0341 271 050.

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
DPN-Nicolas-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu