Isseltrans Spedition/Logistik GmbH
Isseltrans Spedition/Logistik GmbH
Beveiliging en overzicht

Om haar klanten betrouwbare leveringen te kunnen garanderen, vraagt overslagbedrijf Isseltrans Spedition/Logistik GmbH advies aan Deurplus over een intelligent camerasysteem. Dit moet hun buitenterrein beveiligen tegen inbraak en hen optimaal overzicht geven over alle logistieke processen.

Voor directeur Arno Stockhorst is het beste nog niet goed genoeg. Hij wil met zijn team 100% kunnen varen op het camerasysteem. Nu kunnen zij dat met het dertien camera’s tellend Dahua Surveillance Systeem.

Arno Stockhorst, directeur: “We hebben twee partijen, waaronder Deurplus, om advies gevraagd. Deurplus heeft het best geluisterd naar wat wij wilden en raadden de kwaliteit aan die noodzakelijk was. Hun advies is nuchter en eerlijk. Wat we fijn vonden was, dat dat in eerste instantie niet de allerduurste optie was. Dat maakte op mij een betrouwbare indruk. En dat we uiteindelijk toch voor een geavanceerdere optie hebben gekozen, dat was onze eigen keus,” vertelt Arno.  
 

“Het is een ingenieus videobewakingssysteem geworden, dat uitstekende beelden levert en we hebben het aangeschaft met het oog op de mogelijkheden voor uitbreiding.”

“Aanvankelijk adviseerde Deurplus acht IP-camera’s met een bijbehorende server voor de opslag van data van acht camera’s. Omdat we de mogelijkheid wilden hebben om extra camera’s te plaatsen, hebben we direct al voor een grotere recorder gekozen, zodat we in elk geval over voldoende opslagcapaciteit zouden beschikken. Nu zijn er inderdaad meer camera’s gemonteerd en is er voldoende data-opslag. We hebben er direct al profijt van.”

Delen met klanten

“Van oorsprong vervoeren wij veel planten en bloemen. Nu vervoeren wij gemiddeld 34 ladingen per dag met elf eigen vrachtwagens en charters. Dit omvat producten van klanten uit heel Europa naar de bekende discounter distributiecentra.”

“Vorig jaar hebben we 28% groei genoteerd, dit jaar gaan we naar 50%. Hoe dat komt? We zijn heel streng op kwaliteitsbewaking en het informeren van onze klanten. Ze weten exact wat ze van ons kunnen verwachten. Gaan dingen anders, dan informeren wij proactief. Maar dan moet je wel overzicht hebben. Dat hebben we in onze loods, mede dankzij ons camerasysteem. Mensen waarderen dit en dat werkt.”
 

Terwijl een deel van de vrachtwagens keurig opgelijnd staat buiten voor de nacht, lijkt het rustig, maar dat is schijn. Bij Isseltrans Spedition/Logistik GmbH is het gecontroleerd druk.
 

Arno: “Vrachtwagens die ’s nachts op ons terrein blijven staan, worden zodanig neergezet dat we er goed zicht op kunnen houden met ons video surveillance systeem. Volgeladen wagens zijn een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers, en we willen tot in elke hoek van ons parkeerterrein kunnen kijken wat er gebeurt ’s nachts. En niet alleen tot in elke hoek, maar ook om elke vrachtwagen heen. Dus ze moeten netjes neergezet worden. Door onze keuze voor dit camerabeveiligingssysteem in combinatie met ons hekwerk, doen wij er alles aan om inbraak- en diefstalwerend te zijn. Dit samen heeft een afschrikwekkende werking,” vertelt hij trots.

Cameratoezicht op bedrijfsterrein

Het camerasysteem is ingesteld op motion detection. Elke beweging wordt opgenomen, evenals de drie seconden voorafgaand aan de beweging, de beweging zelf en de drie seconden erna. Het systeem overschrijft zichzelf, zo worden camerabeelden niet langer opgeslagen dan noodzakelijk is.

“Wanneer er toch een beweging is op ons terrein, dan ontvangen we een melding. Vervolgens checken we die beelden. Vertrouwen we het niet, dan sturen we het beveiligingsbedrijf. Overigens is het wel zo ingesteld dat kleine nachtdieren zonder problemen kunnen oversteken. Anders zouden we geen moment rust meer hebben,” lacht hij.


Inbrekers kunnen dit overslagbedrijf maar beter overslaan, want met deze toegangscontrole met camera zullen ze van een koude kermis thuiskomen. Arno: “En criminelen kunnen de buren ook maar beter voorbij gaan. Pas was daar een inbraak geweest en toen was nog net op onze camerabeelden terug te zien wat zich er af had gespeeld.”

“De politie heeft zelfs een paar keer opnames van ons gebruikt om inbrekers te bekijken en heeft hen uiteindelijk gevonden. Neusje van de zalm hè, met de mogelijkheid tot heel lang terugkijken, wel dertig dagen. Heel veilig en geavanceerd, maar dat verdient zich wel terug ja.”

Controle over logistieke processen

De nieuwe, grote bedrijfshal is ook compleet voorzien van netwerkcamera’s. Deze hebben als voornaamste doel om controle en overzicht te houden op alle logistieke processen. Een klant moet nu eenmaal op een levering kunnen vertrouwen. In de logistiek geldt deze belangrijke regel:

  • Het juiste product
  • Op de juiste plek
  • Op het juiste moment

Een leeg winkelschap is een ramp!

Maar het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat bij een klant bijvoorbeeld geen vijf pallets worden geleverd maar vier. Hoe weet je dan waar het mis is gegaan? Niemand weet waar die vijfde pallet is en waar hij voor het laatst is gezien.

Voor zulke momenten gebruikt Arno’s team de camerabeelden. Zij kunnen alles op elk moment bekijken en downloaden, net zover tot zij de ontbrekende pallet weer in beeld krijgen. Ze bekijken het moment van inladen van de pallets, het uit het magazijn halen en de binnenkomst van de goederen.

Het cctv camerasysteem kijkt precies vanuit de hal in de vrachtwagens in het laaddock en je kunt al zien waar het mis ging: de vijfde pallet werd afgeleverd maar bleef in de vrachtwagen staan. Leuk is het niet, maar wel fijn als je weet wat er gebeurt. “Het scheelt een hoop discussie,” vertelt Arno.

In de vrachtwagens kijken

Voorheen werkten zij ook met camera’s, maar nadat een brand in 2020 het bedrijf verwoestte, schakelden ze over op een ander systeem voor het nieuw te bouwen pand.

“We wilden een film maken van het opruimen en herstellen van de brand. Dus we hebben een timelapse gemaakt. Voor de nieuwbouw wilden we geavanceerdere videobeveiliging waarmee we vanuit de hal ook in de vrachtwagens kunnen kijken in het laaddock. En we wilden alle hoeken van het gebouw afgedekt hebben, geen blinde spots.”

De camera’s uit 2012 werden vervangen door het huidige, ultra geavanceerde systeem. Er komen geen camera’s meer op palen, maar er

wordt er één in de 10 meter hoge hal gemonteerd die 360 graden rond kan opnemen. Niks ontgaat deze camera met de allerhoogste opnamekwaliteit.

Perfecte montage cctv systeem

Onderhoud is niet nodig op dit videobewakingssysteem. Wanneer de camera’s goed gemonteerd zijn, dan kun je er jaren plezier van hebben. En zo verloopt het ook. De montage gaat probleemloos. Service is niet nodig. Is er een vraag? Dan zijn de monteurs van Deurplus beschikbaar.

Arno: “De monteurs kunnen je soms op afstand helpen of ze komen langs om even mee te kijken met de instellingen. Tijdens het gebruik merk je of de stand van de camera’s, de instellingen in de software en de kwaliteit van de opnames nog aangepast moeten worden. Dit heeft de monteur van Deurplus - waar nodig - gefinetuned. We weten wat we met het camerasysteem willen en we hebben er ons stevig in verdiept, we zijn dus ook best kritisch. Maar we zijn heel tevreden met het eindresultaat.”

Uitstekende service

“Een tijdje terug dachten we dat er iets was, toen heeft de monteur de lenzen van de buitencamera schoongemaakt. Wat bleek? Een spin had zijn web geweven. Daarna hadden we weer een helder beeld.”

“We willen nog overleggen of het verstandig is om onze camera’s in een behuizing te plaatsen. We weten dat Deurplus dan een nuchter advies geeft. Ze proberen er echt voor te zorgen dat je je geld goed besteedt. Hier blinken zij in uit, net zoals het feit dat ze snel reageren en snel leveren. We zouden hen zeker weer aanbevelen als langetermijn partner in bouwkundige beveiliging.”

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
DPN-Nicolas-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu