RAV Gooi en Vechtstreken - Ambulancepost Hilversum
RAV Gooi en Vechtstreken - Ambulancepost Hilversum
Zorgen, zonder zorgen

Wanneer alle technieken rondom en in de deur zó soepel werken dat je ze haast vergeet, dan kan het haast niet beter. Dat ervaren de broeders van Ambulancepost Hilversum (of wel RAV Gooi en Vechtstreken).

Deurplus heeft hier een digitaal sluitsysteem geïnstalleerd, zodat het ambulancepersoneel snel ter plaatse is en direct hulp kan verlenen wanneer dit nodig is, zonder zich zorgen te maken over de beveiliging van de ambulancepost.

Deurplus komt uit de aanbesteding


RAV Gooi en Vechtstreek is een ambulancedienst die de hele regio van de Gooi en Vechtstreek bestrijkt tot aan Almere toe. Sinds drie jaar maakt de ambulancedienst gebruik van nieuwbouw. In hun oude gebouw hadden ze al een druppelsysteem, voor hun nieuwe locatie zochten ze een vergelijkbaar systeem. Dit verloopt via een aanbesteding en Deurplus werd gekozen.

Wegvliegen zonder afsluiten


Hoe werkt digitaal sleutelbeheer bij de ambulancepost? Wanneer de ambulances opgeroepen worden, hoeft het ambulancepersoneel het pand niet af te sluiten.

Dat scheelt tijd en er hoeft niemand achter te blijven om de post te bemannen. De deuren vergrendelen zichzelf en de automatische deur sluit ook nadat de laatste ambulance is weggereden.

Je zou zeggen, is dat belangrijk dan? Wie heeft er nou wat te zoeken in een ambulancepost? Er liggen altijd persoonlijke spullen. Medicatie, zoals opiaten, moeten ook achter slot en grendel.

En bouwkundige beveiliging is ook echt een issue, want het komt voor dat er ambulances gestolen worden. Dat bewijst maar weer dat een veilig sluitplan nodig is. Juist op zo’n plaats als hier, een 24/7-bedrijf waar regelmatig niemand aanwezig is. Zeker buiten kantoortijden wanneer de chauffeurs aan het rijden zijn.

 

Afleveren in onbemande post


Het voordeel van dit digitale sleutelbeheersysteem is, dat wanneer de ambulances onderweg zijn, leveringen gewoon door kunnen gaan, zonder inzet van personeel. Dit is cruciaal voor het functioneren van vitale hulpdiensten zoals ambulanceposten.

Denk aan bijvoorbeeld de levering van zuurstof. Dit moet altijd voorradig zijn. De leverancier heeft een tag met toegangsrechten voor de buitendeur en de voorraadruimte van de zuurstofflessen. De overige ruimtes blijven voor hem afgesloten.

Op dezelfde manier is toegang geregeld voor het bedrijf dat de kleding verzorgt. Ook deze leverancier heeft een pas met toegangsrechten voor de buitendeur en de ruimte waar de kleding bewaard wordt. De rest van het gebouw is ontoegankelijk.

 

Verschillende ruimtes

Deurplus heeft geadviseerd, over bijvoorbeeld de inrichting van het toegangssysteem. De ambulancepost heeft de Salto toegangscontrole geïmplementeerd in verschillende ruimtes:

  • Kantoor boven
  • Toegangsdeuren buitenzijde
  • Een deel van de benedenruimtes
  • Magazijn medische voorraad
  • Zuurstofkamer
  • Kledingruimte

Het systeem bestaat grotendeels uit Salto beslag en een enkele Salto cilinder. Bij de fietsenstalling is een magneet geplaatst omdat deze beter bestand is tegen weersinvloeden.

Alle tags zijn op functie ingesteld. De schoonmaakster heeft beperkte toegang met een tijdslot. De anderen, zoals chauffeurs, verpleegkundigen en kantoormedewerkers, kunnen 24/7 uur naar binnen

Zo is deze ambulancepost optimaal beveiligd en toch toegankelijk!

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
DPN-Nicolas-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Toegepaste producten

Salto beslag
Salto cilinder
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu