Blog

Digitaal sluitsysteem cruciaal in elk noodplan
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Brandveiligheid mag bij deze onderneming natuurlijk nooit een issue zijn. Een typisch voorbeeld van hoe een tijdsregistratiesysteem ook kan worden aangewend om inzicht te geven in aanwezigheidsgegevens als onderdeel van het calamiteitenplan.

Lees in deze blog hoe een elektronisch sluitsysteem met tijdsregistratie een cruciale rol speelt in het noodplan.

Bel naar telefoon 0341 271 050 voor specifiek advies over uw situatie.
E-mail naar info@deurplus.com als u van ons een telefoontje wilt ontvangen.
 

Inzicht in aanwezigheidsgegevens bij brand

Hoe werkt het tijdsregistratiesysteem van Paxton Net2 en hoe beschermt het de medewerkers in geval van nood? De entrees van twee panden (zone A en zone B) en de achterdeuren zijn voorzien van een kaartlezer waar gebruikers hun tag aanbieden. Het Paxton systeem checkt hen vervolgens in. Verlaat iemand het pand aan de voor- of achterzijde, dan checkt het systeem hen uit. Ook bezoekers worden ingeschreven in de tijdsregistratiesoftware.

Wat gebeurt wanneer het brandalarm afgaat?
Iedereen verlaat direct het pand. Volgens instructies verzamelt men zich buiten bij een verzamelpunt. Hier staat ook de bhv’er van dienst die via zijn telefoon of tablet op de checklist iedereen die zich bij hem meldt, afvinkt. In de softere tonen Zone A en Zone B hun groepen gebruikers met hun status: ingecheckt of uitgecheckt. Als het goed is heeft iedereen het pand verlaten, maar het kan natuurlijk gebeuren dat dit nog niet het geval is en dat er nog iemand opgespoord moet worden. Dit is belangrijk, omdat bij brand direct zuurstof uit het pand onttrokken wordt om te voorkomen dat de brand zich verspreidt. Er mogen dan geen personen meer in het gebouw aanwezig zijn.
 

Beheer deuren op afstand

Het Paxton systeem biedt ook alle mogelijkheden om deuren op afstand te beheren. Per direct kan via het systeem iemand de toegang tot het pand worden ontzegd. Deze kan dan zijn tag aanbieden maar de deur zal niet ontgrendelen. Voor ieders veiligheid kan de beheerder in geval van brand iedereen de toegang tot het pand volledig ontzeggen, om bijvoorbeeld te voorkomen dat men toch nog even naar binnen glipt om een laptop te pakken. In normale omstandigheden kunnen bijvoorbeeld schoonmakers die buiten de afgesproken tijden langs komen, zo niet naar binnen. Tijdelijk personeel evenmin.
 

Noodplan en realtime inzicht aanwezigheid

Elke onderneming met een bepaalde grootte is verplicht om een noodplan te hebben. Dit is een draaiboek waarin beschreven staat wat je moet doen bij brand of een andere calamiteit. In een noodplan moet een verzamelpunt worden aangewezen. Er moet direct inzichtelijk kunnen zijn welke gebruikers zich in of buiten het pand bevinden. Deurplus adviseert u graag over een veilig digitaal aanwezigheidssysteem dat ook in geval van nood aan gebruikers alle veiligheid biedt.
 

Integratie met HRM software en personeelsadministratie

Zou de onderneming in de toekomst een koppeling willen leggen naar het personeelssysteem, dan is dit mogelijk met deze tijdsregistratiesoftware. Vooralsnog gebruikt men Paxton Net2 om inzicht te hebben in aanwezigheidsgegevens en om deuren te beheren. Verder gaat het niet. Maar in de toekomst kan het bijhouden van uren, dat nu nog grotendeels handmatig verloopt, geautomatiseerd worden met Paxton. Door specifieke kaartlezers toe te wijzen voor het in- en uitklokken, kunt u Net2 gebruiken om de aanwezige uren van werknemers te registreren.
 

Schaalbaar toegangssysteem

Een groot voordeel aan dit type digitale sluitsystemen zoals Paxton Net2 is, dat ze schaalbaar zijn. Nieuwe deuren kunnen zonder meer worden toegevoegd aan de toegangscontrolesoftware.Een kosteneffectieve oplossing bij een uitbreiding van locaties, of wanneer blijkt dat bepaalde binnendeuren van een digitaal sluitsysteem moeten worden voorzien.
 

Over Paxton Net2

Net2 toegangscontrole software is ideaal voor het eenvoudig beheren van gebruikers. De software is makkelijk te bedienen en beschikt over functies die verder reiken dan het beheren van de stromen mensen in en om een pand. Het aantal werkstations is ongelimiteerd. De beheerder bedient de software via een handige beheerders app en een webbased cliënt. Het systeem verschaft uitgebreide rapportages indien nodig en er zijn integraties mogelijk met cctv camerasystemen, inbraakmeldsystemen en deurintercoms.
 

Wie is adviseur Deurplus
Deurplus kennen we van veilige en comfortabele sluitsystemen in diverse sectoren door heel Nederland. Wat ons uniek maakt is onder meer dat we alle beste merken verkopen. We zijn niet gebonden aan iLOQPaxtonSalto, SimonsVoss of anderszins.

Hierdoor kunnen we u altijd adviseren wat het meest passend is in uw situatie. Naast advisering heeft Deurplus ook professionele monteurs die uw toegangssysteem monteren en onderhouden. Van een enkel digitaal slot tot complete toegangscontrolesystemen met cctv, intercom, inbraakwerend hang- en sluitwerk, Deurplus heeft ‘t.
 

Digitaal sluitplan kopen voor actueel inzicht in aanwezigheid
Wilt u ook een digitaal sleutelbeheersysteem dat u bij calamiteiten inzicht geeft in de aanwezigheid van uw medewerkers met roll call functie?
Bel Deurplus. 

We zitten door het hele land – maar uw telefoontje wordt altijd beantwoord!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu