Quality Contacts
Quality Contacts
“Excellente ondersteuning van onze toegangscontrole” – Tomas Ruitenberg

“De service van Deurplus is uitstekend en hun telefonische ondersteuning ook. Je wordt snel geholpen of teruggebeld en er komt altijd iemand aan de lijn die iets van de technische kant van toegangscontrole weet,” vertelt Tomas Ruitenberg, HR-medewerker bij Quality Contacts.


“Een paar weken terug hadden we contact vanwege problemen met een ID. We zijn er telefonisch uitgekomen. Ideaal." Nou, als Quality Contacts dat zegt, dan betekent het ook echt wat! Deze onderneming beheerst telefonische ondersteuning als geen ander. Het overnemen van klantenservices voor bedrijven is hun core business.

Binnen één uur aanwezig

Maar gelukkig zijn er tot op heden nog weinig storingen geweest aan het Salto KS toegangssysteem. “Het enige wat we gehad hebben, is dat een batterij leeg was. Toen stond er binnen één uur een monteur op de stoep om de deur te openen. Dat is onderdeel van het onderhoudscontract dat we hebben met Deurplus.”

Altijd en overal te beheren

Quality Contacts gebruikt Salto KS, een webbased toegangssysteem dat online beheerd wordt via de cloud. Voor elke gebruiker is er een toegangstag om deuren te openen. Met veel flexwerkers en thuiswerkers is dit een ideale situatie voor Quality Contacts.

Zo blijft zij volledige controle houden over alle mensen die het kantoor in- en uitgaan. Tomas geeft hen persoonsgebonden toegang. Het digitaal sluitplan werkt als een zonnetje en hij heeft er weinig omkijken naar.

Dat was toen Salto KS werd geïnstalleerd wel andere koek – nog voor Deurplus in beeld kwam. Wanneer Quality Contacts het toegangscontrolesysteem aanschaft, kennen zij Deurplus nog niet. Ze laten het inrichten door een andere partij maar, maar het werkt niet.

Stond iemand met een tag voor de deur, dan ontgrendelde het slot niet en kon je niet naar binnen. Bijna hadden ze hun Salto systeem in de kliko gegooid. Dan maken ze kennis met Deurplus aan wie ze hun probleem uitleggen. Deurplus blijkt thuis te zijn in diverse merken toegangscontrole zoals Salto, Paxton en iLOQ geeft hen vertrouwen.

Speuren

Minutieus gaat Deurplus na wat er mis is gegaan tijdens installatie. Dit toegangssysteem is gebaseerd op online Salto KS dat haar gegevens uitwisselt via diverse wifi punten. Deze versturen hun signalen via een bekabeld netwerk.

Het probleem in dit pand was, dat bepaalde objecten het wifi signaal verstoorden. En dan werkt het niet. Ook was de fysieke afstand van de wifi-punten tot aan de toegangscontrole software maximaal genomen. Op reguliere kantoordagen werkte het systeem nog wel aardig, maar zodra meer thuiswerkers hun bureau voor kantoor verwisselden, ging het mis.

Hun telefoons verstoorden de wifi waardoor het hele sluitsysteem stoorde. Deuren herkenden gebruikers niet meer en openden dus niet.

Deurplus heeft opnieuw de bekabeling aangelegd, rekening houdend met de bouwkundige structuur en nu werkt het digitale sluitsysteem goed. De klant is blij. Zelfs zo blij, dat het toegangscontrole systeem werd uitgebreid naar meerdere deuren in het gebouw.

Deze worden nu ook geopend, ontgrendeld en vergrendeld via het digitaal sluitsysteem. De gebruikers weten waar ze aan toe zijn. Tomas krijgt geen klachten meer en kan zich weer met andere zaken bezig houden.

Geen toegang voor onbevoegden

Veiligheid, controle en comfort zitten nu wel goed bij Quality Contacts. Dankzij het Salto KS systeem is de bouwkundige beveiliging van het pand optimaal geregeld. Het is toegankelijk voor medewerkers en onaangekondigde mensen kunnen zonder toestemming niet naar binnen.

“Wij werken in opdracht voor grote bedrijven in Nederland. Zij vertrouwen ons de telefonische ondersteuning van hun klanten toe. Hierdoor beschikken we over veel persoonsgegevens. Het is absoluut ontoelaatbaar dat deze data in handen vallen van ongeautoriseerde personen.”

“Dankzij Salto KS hebben wij hier geen zorgen over. En komen er bezoekers, dan werkt de toegangscontrole met app. Wij geven hen toegang zonder een fysieke tag, voor een beperkte ruimte en een bepaalde tijd. Dat regelen wij dat via hun telefoon.”

“Stel wij krijgen Jan Jansen op bezoek. Dan voeg ik zijn telefoonnummer toe aan het systeem. Vervolgens ontvangt hij een berichtje met: “Dag Jan, op 1 maart om 10.00 uur heb je een afspraak bij Quality Contacts. Download even de app en we kunnen je toegang geven. Bij de deur gekomen moet Jan de app openen, het Salto beslag op de deur wisselt via bluetooth data (credentials) van de Salto software uit met de smartphone van Jan.

Als dat matcht voor wat betreft type deur, dag en tijd, dan zal de deur ontgrendelen. Zo hebben we ook geen receptioniste meer nodig.”

Meest handig

De medewerkers van Quality Contacts gebruiken gewoon een tag. Want als zij bij elke verplaatsing door het gebouw hun mobiel nodig hebben, dan gaat dat tot irritaties leiden.

Wanneer je even een kop koffie haalt of een kopietje moet maken, dan vergeet je je smartphone al snel.

Tomas: “Voor mijn functie als beheerder is het ook makkelijker als ons personeel een tag heeft in plaats van dat ze hun smartphone gebruiken als deuropener.”

“Bij een nieuwe telefoon moet je alles weer over gaan zetten. En als dat ding leeg is of hij blijft thuis liggen, dan kunnen ze geen kant op. Nee, zoals het nu is met tags is het goed.”

“De toegang van medewerkers is ingedeeld naar functie. Wij kennen 24 rollen in ons bedrijf met voor elke rol specifieke toegangsrechten. Een BHV’er kan bijvoorbeeld overal binnen komen.”

“Elke rol heeft een certificaat dat een aantal maanden geldig is. Hierop kun je dan ook de termijn van toegang instellen.”

Niet ingewikkeld

“Wij beheren Salto KS via een online portaal. Dat gaat heel soepel. Het is even wennen, maar dan weet je het ook. Waar ik ook ben, als ik maar internet heb kan ik doen wat ik wil doen.”

“Elk slot in ons pand moet eenmalig even op het ID ingesteld worden. Dat is niet ingewikkeld.”

“Het voordeel van dit systeem is, dat je toegang acuut kunt toekennen of ontzeggen omdat de toegangscontrole draadloos online is. Op het moment dat ik iemand toegang ontzeg tot een ruimte, dan reageert het slot direct.”

“En wil ik nieuwe deuren opnemen in het systeem, dan is dat ook mogelijk. Salto KS heeft de capaciteit tot 1000 deuren, dus we kunnen nog wel even vooruit,” lacht hij.

Perfecte ondersteuning

“Deurplus blinkt uit in goede samenwerking. Ze kijken altijd eerst of ze ons telefonisch kunnen ondersteunen. Dat gaat heel goed. En anders komt een monteur. Het contact met hen is ook goed. Ze zijn vriendelijk en open.”

“Wij vinden Salto KS een gebruiksvriendelijk platform. Voor technieken rondom en in de deur zouden wij Deurplus iedereen aanraden.”

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
DPN-Nicolas-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Menu