Camerasysteem productieproces, waarom is dit belangrijk voor Oldenburg Deurbewerking?
Het grote voordeel van de deuren van Oldenburg Deurbewerking is, dat er op de bouw nooit meer iets aan hoeft te gebeuren. Op het laatste moment nog even bijschaven is niet meer nodig. Op basis van een digitale inmeting worden de deuren met speciale machines gefabriceerd, inclusief kozijnen, scharnieren en inbraakwerend hang- en sluitwerk.
Met haar gespecialiseerde deurbewerking is Oldenburg Deurbewerking haar collega’s te slim af, want zo kan zij snel en op maat een deur leveren. Een gat in de markt! En de aannemer hoeft slechts te zorgen voor ‘het gat in de muur’. Alle materialen voor de deur worden bij Oldenburg Deurbewerking aangeleverd. Deurfabrikanten leveren de kale deur, het bedrijf BPZ dat aan de andere zijde van het gebouw zit, levert de onderdelen zoals scharnieren en hang- en sluitwerk.
Om haar productieproces goed in de gaten te kunnen houden, laat Oldenburg Deurbewerking zich door Deurplus adviseren over een cctv- camerasysteem. Puur om zicht te hebben op de inkomende goederen en de expeditie. Matthijs: “Ik wil voorkomen dat ze op de bouw zeggen: we hadden drie pallets met deuren besteld maar we hebben er maar twee ontvangen. Kunnen jullie nazenden? Terwijl die ene pallet gewoon ergens achter op de bouwplaats staat.”
Maar ook in geval van schade… “Soms komt een deur beschadigd aan op de bouw, er is bijvoorbeeld een hoekje uit. ‘Ja, jij hebt die deur bewerkt, het zal wel bij jou gebeurd zijn,’ zeggen ze dan. Dan wil ik kunnen aantonen met een foto dat de deur ons magazijn compleet gaaf heeft verlaten. De opname nemen we voordat de deur op transport gaat. Het is een close-up beeld met felle belichting. Met één druk op de knop wil ik die opname kunnen terughalen en deze kunnen sturen. Hiervoor zocht ik geavanceerde netwerkcamera’s met verschillende opties die helemaal zouden passen bij mijn bedrijfsvoering.”
Wie is waar?
Toeleverancier BPZ wil ook een camerasysteem, maar niet om overzicht te houden op de in- en uitstroom van goederen, maar vanwege een andere reden. De BPZ-receptioniste wil bijvoorbeeld weten wie zich waar in het pand bevindt. Er is veel telefoon en ze wil bellers adequaat te woord staan. Als zij weet waar iemand is, dan kan ze ook melden dat de persoon in gesprek is of rondloopt.
In het laatste geval verbindt ze door naar het mobiele nummer van deze collega. Uiteindelijk kiezen ze voor twee aparte camerasystemen vanwege de verschillende eisen die beide bedrijven hebben. Eén voor Oldenburg Deurbewerking, één voor BPZ.
Matthijs: “Nu heb ik een systeem draaien dat uitstekend werkt. Pallets die klaarstaan voor verzending bij Oldenburg Deurbewerking worden op een speciale plek op de expeditie neergezet alvorens ze de vrachtwagen ingaan. De heftruckchauffeur trekt aan een koord en een camera maakt er vervolgens een opname van. Zo kunnen wij altijd zeggen: ‘Kijk maar, er gingen drie pallets de vrachtwagen in.'
Ook bij de inkomende goederen hebben wij een moment van een camera-opname. Alle binnenkomende goederen worden gefotografeerd, zodat we altijd bewijslast hebben van aantallen en de staat van de materialen.”
Hoe beveiligen we tegen brand?
Oldenburg Deurbewerking heeft te maken met brandveiligheidseisen vanuit de verzekering. Matthijs: “In onze productiehal wordt hout bewerkt en door al het hout- en fijnstof is het risico op brand groot. Een complicerende factor is, dat een standaard rookmelder gaat storen door al dat fijnstof. Maar wij wilden ons ook indekken tegen brand uiteraard, temeer omdat wij relatief veel producten van anderen in onze hal hebben opgeslagen.”
“Wij bewerken uitsluitend deuren, alles wordt ons hiervoor aangeleverd. Dus wij moeten ook producten van anderen verzekeren. We wisten niet of een brandmeldsysteem afdoende zou zijn."
Deurplus bleek hierin van onschatbare waarde. Zij hebben ervaring met brandveiligheidseisen van verzekeringen voor productieomgevingen. Samen met hen hebben we, en ook met de verzekeraars, gekeken naar de maatregelen die we zouden moeten treffen om schade gedekt te hebben.”
“We hoefden geen nieuw brandmeldsysteem aan te schaffen. Wel moesten we investeren in speciale rookmelders die ontworpen zijn voor productieomgevingen waarin veel wordt gewerkt met hout.
Deurplus heeft ons speciale beam sensors geadviseerd die werken met infrarood. Deze sensors zenden continue stralen uit die worden teruggekaatst door reflectoren. Wanneer er rookontwikkeling is door brand, komen deze straaltjes onvoldoende terug, ze signaleren dus rookdichtheid. Dan geven ze een alarm. De hoeveelheid fijnstof maakt hiervoor niet uit, ze werken altijd. Ze zijn duurder, maar ze storen niet.”