Oldenburg Deurbewerking
Oldenburg Deurbewerking
camerasysteem, sleutelbeheer en brandveiligheid

“Overzicht op productie met camera’s en brandveiligheid op maat” Matthijs Zomer, eigenaar

 

Oldenburg Deurbewerking legt zich toe op de ‘custom-made’ productie van (binnen)deuren voor nieuwbouwprojecten. Deuren gaan hier op maat en perfect afgewerkt de deur uit. Ze hoeven er op de bouw alleen maar ingehangen te worden.

 

Een zorg minder voor aannemers!Deurplus draagt bij aan de klanttevredenheid met een cctv camerasysteem zodat altijd en overal inzicht is op het productieproces en op de inkomende en uitgaande goederen.

Daarnaast ontzorgt Deurplus Oldenburg Deurbewerking van sleutelbeheer, zorgt zij voor brandveiligheid op maat en een veilig gevoel. Bij een calamiteit weten ze dankzij de toegangscontrole met aanwezigheidsregistratie, exact waar iedereen is.

Matthijs Zomer: “Deurplus blinkt uit in transparantie. En ze zijn goed thuis in alle technieken rondom en in deur, zowel in camerasystemen, toegangscontrolesystemen als brandmeldsystemen. Ze communiceren open en eerlijk. Met hen voer je geen commercieel gesprek maar ze denken mee over je bedrijfsprocessen en de technische kant ervan. Dat maakt hen tot een betrouwbare sparringpartner.”

“Deurplus schakelt snel, hun probleemoplossend vermogen is sterk en hun service en onderhoud is prima. Zo doen zoveel mogelijk op afstand, dat gaat snel en het scheelt monteursbezoeken.”

Camerasysteem productieproces, waarom is dit belangrijk voor Oldenburg Deurbewerking?


Het grote voordeel van de deuren van Oldenburg Deurbewerking is, dat er op de bouw nooit meer iets aan hoeft te gebeuren. Op het laatste moment nog even bijschaven is niet meer nodig. Op basis van een digitale inmeting worden de deuren met speciale machines gefabriceerd, inclusief kozijnen, scharnieren en inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Met haar gespecialiseerde deurbewerking is Oldenburg Deurbewerking haar collega’s te slim af, want zo kan zij snel en op maat een deur leveren. Een gat in de markt! En de aannemer hoeft slechts te zorgen voor ‘het gat in de muur’.  Alle materialen voor de deur worden bij Oldenburg Deurbewerking aangeleverd. Deurfabrikanten leveren de kale deur, het bedrijf BPZ dat aan de andere zijde van het gebouw zit, levert de onderdelen zoals scharnieren en hang- en sluitwerk.

Om haar productieproces goed in de gaten te kunnen houden, laat Oldenburg Deurbewerking zich door Deurplus adviseren over een cctv- camerasysteem. Puur om zicht te hebben op de inkomende goederen en de expeditie. Matthijs: “Ik wil voorkomen dat ze op de bouw zeggen: we hadden drie pallets met deuren besteld maar we hebben er maar twee ontvangen. Kunnen jullie nazenden? Terwijl die ene pallet gewoon ergens achter op de bouwplaats staat.”

Maar ook in geval van schade… “Soms komt een deur beschadigd aan op de bouw, er is bijvoorbeeld een hoekje uit. ‘Ja, jij hebt die deur bewerkt, het zal wel bij jou gebeurd zijn,’ zeggen ze dan. Dan wil ik kunnen aantonen met een foto dat de deur ons magazijn compleet gaaf heeft verlaten. De opname nemen we voordat de deur op transport gaat. Het is een close-up beeld met felle belichting. Met één druk op de knop wil ik die opname kunnen terughalen en deze kunnen sturen. Hiervoor zocht ik geavanceerde netwerkcamera’s met verschillende opties die helemaal zouden passen bij mijn bedrijfsvoering.”

 

Wie is waar?


Toeleverancier BPZ wil ook een camerasysteem, maar niet om overzicht te houden op de in- en uitstroom van goederen, maar vanwege een andere reden. De BPZ-receptioniste wil bijvoorbeeld weten wie zich waar in het pand bevindt. Er is veel telefoon en ze wil bellers adequaat te woord staan. Als zij weet waar iemand is, dan kan ze ook melden dat de persoon in gesprek is of rondloopt.

In het laatste geval verbindt ze door naar het mobiele nummer van deze collega. Uiteindelijk kiezen ze voor twee aparte camerasystemen vanwege de verschillende eisen die beide bedrijven hebben. Eén voor Oldenburg Deurbewerking, één voor BPZ.

Matthijs: “Nu heb ik een systeem draaien dat uitstekend werkt. Pallets die klaarstaan voor verzending bij Oldenburg Deurbewerking worden op een speciale plek op de expeditie neergezet alvorens ze de vrachtwagen ingaan. De heftruckchauffeur trekt aan een koord en een camera maakt er vervolgens een opname van. Zo kunnen wij altijd zeggen: ‘Kijk maar, er gingen drie pallets de vrachtwagen in.'

Ook bij de inkomende goederen hebben wij een moment van een camera-opname. Alle binnenkomende goederen worden gefotografeerd, zodat we altijd bewijslast hebben van aantallen en de staat van de materialen.”

 

Hoe beveiligen we tegen brand?

 

Oldenburg Deurbewerking heeft te maken met brandveiligheidseisen vanuit de verzekering. Matthijs: “In onze productiehal wordt hout bewerkt en door al het hout- en fijnstof is het risico op brand groot. Een complicerende factor is, dat een standaard rookmelder gaat storen door al dat fijnstof. Maar wij wilden ons ook indekken tegen brand uiteraard, temeer omdat wij relatief veel producten van anderen in onze hal hebben opgeslagen.”

“Wij bewerken uitsluitend deuren, alles wordt ons hiervoor aangeleverd. Dus wij moeten ook producten van anderen verzekeren. We wisten niet of een brandmeldsysteem afdoende zou zijn."

Deurplus bleek hierin van onschatbare waarde. Zij hebben ervaring met brandveiligheidseisen van verzekeringen voor productieomgevingen. Samen met hen hebben we, en ook met de verzekeraars, gekeken naar de maatregelen die we zouden moeten treffen om schade gedekt te hebben.”

“We hoefden geen nieuw brandmeldsysteem aan te schaffen. Wel moesten we investeren in speciale rookmelders die ontworpen zijn voor productieomgevingen waarin veel wordt gewerkt met hout.

Deurplus heeft ons speciale beam sensors geadviseerd die werken met infrarood. Deze sensors zenden continue stralen uit die worden teruggekaatst door reflectoren. Wanneer er rookontwikkeling is door brand, komen deze straaltjes onvoldoende terug, ze signaleren dus rookdichtheid. Dan geven ze een alarm. De hoeveelheid fijnstof maakt hiervoor niet uit, ze werken altijd. Ze zijn duurder, maar ze storen niet.”

Eén digitaal sleutelbeheersysteem, diverse toepassingen


In hun pand willen zowel Oldenburg Deurbewerking als BPZ een sleutelloos sluitsysteem hebben. Samen zoeken zij één digitaal sluitsysteem zodat ze onderling kunnen overlopen. Matthijs: “De schoonmakers moeten zelfstandig het pand in kunnen om bij BPZ en bij ons schoon te maken. Op de tijden en dagen die we hebben afgesproken, zonder dat iemand van ons aanwezig is. Ideaal. Deze bouwkundige beveiliging is perfect.”

Hun wensen verschillen echter. Een bedrijf zoals Oldenburg Deurbewerking, met een omvang van 30 mensen op de productie en 80 monteurs op de bouwprojecten, is verplicht om een calamiteitenplan te hebben. Hiervoor willen zij ook aanwezigheidsregistratie. Voor BPZ geldt de eis om een calamiteitenplan te hebben niet. Aanwezigheidsregistratie is voor hen minder een issue.

Matthijs: “BPZ wil puur het gemak van een digitaal sluitplan waarbij hun bedrijf optimaal beveiligd is tegen inbraak, sleutels nooit meer kwijt zijn of in verkeerde handen vallen. Wij hadden al ervaring met sluitsystemen, maar ons vorige digitale sluitsysteem had geen aanwezigheidsregistratie. Het inzichtelijk kunnen maken van wie binnen is weegt bij ons zwaar. Daarnaast vinden wij een online systeem makkelijk. Het aantal deuren is niet hoog. Deurplus heeft ons goed uitgevraagd en heeft ons toen passend geadviseerd om Paxton 10 te installeren, zowel bij Oldenburg Deurbewerking als bij BPZ.”


Webbased toegangssysteem met altijd en overal inzicht in aanwezigheid


Iedereen meldt zijn tag aan bij het hek of de entreedeur. Dat gaat heel makkelijk. Het systeem houdt dan bij wie binnen is. Matthijs: “Aan het eind van de dag meld je je tag weer af, dan schrijft het systeem je weer uit. Wij gebruiken de aanwezigheidsregistratie puur in geval van calamiteiten. Mocht er een calamiteit zijn en iedereen moet het pand verlaten, dan moet hij zich melden bij een bhv’er die hem afvinkt in het systeem. De brandweer heeft zo real-time inzicht in welke personen nog aanwezig zijn in het pand. Hiermee komen wij tegemoet aan alle eisen van brandveiligheid.”

“Je zou zo ook iemands aanwezigheidsduur kunnen meten als vorm van urenregistratie. Dat zetten wij niet in, maar het is wel mogelijk. Ook hebben we één alarmsysteem met twee zones, één voor BPZ en één voor Oldenburg Deurbewerking. Het alarm kun je met een tag in- en uitschakelen."

"Ook elektronische sloten van Assa Abloy zijn erbij geleverd. Deze zijn op tijd ingesteld in het toegangssysteem. Elektronisch wordt het pand afgesloten zonder sluitronde aan het einde van de dag. Een check is niet nodig. Alleen één medewerker, Ellen, is geautoriseerd om een deur handmatig in loopstand te zetten.”

 

Deurplus schakelt snel

 

Het pand waar Oldenburg Deurbewerking en BPZ zitten is een oude drukkerij, een kantoor uit de jaren ’70. Dit is gestript, compleet nieuw opgebouwd en een huiskamersfeer erin gemaakt. Tijdens de verbouwing werd Deurplus betrokken.

Matthijs: “Hun advies was praktisch, ook over wat de beste plaatsen zijn om tagreaders (kaartlezers) en camera’s op te hangen. De installateur heeft toen het ontwerp inclusief de bekabeling voorbereid. Deurplus heeft het gemonteerd. Dat verliep uitstekend.”

“Deurtechnieken komen altijd op het laatst, hè. Tegen oplevering aan, er is vaak weinig tijd. Maar dat handelde Deurplus perfect. Als de installateur het niet goed voorbereidt, dan blijkt Deurplus goed in improviseren. Hun probleemoplossend vermogen is sterk.”

 

Weinig onderhoud


Het toegangscontrolesysteem is een stand-alone systeem. Matthijs: “We hebben er weinig onderhoud aan. Bewust hebben we voor een bekabeld digitaal sluitplan gekozen. Dat kon ook goed gerealiseerd worden want we waren toch aan het verbouwen. Nu hoeven we geen batterijen te vervangen.”

 “Inmiddels hebben we het alweer vijf jaar in gebruik. Het is oerdegelijk. En als er updates nodig zijn, komen de monteurs van Deurplus langs. We hebben een aantal Paxlock pro sloten, deze sloten hebben zowel een lezer als een controller in één. Deze sloten zijn batterijgevoed en hebben wel onderhoud nodig, maar dat is minimaal. Hebben we vragen, dan is er altijd telefonische ondersteuning. Ze doen zoveel mogelijk op afstand, dat kan omdat we via de cloud werken. Het is een kwestie van inloggen en meekijken. Dat gaat snel en het scheelt een monteursbezoek.”

“Het contact met de monteurs is goed. Er is veel begrip naar elkaar toe. Bij calamiteiten schakelen ze snel. Hun technische kennis is goed, ook van de mensen op kantoor. Ja, Deurplus ontzorgt.”

Hendri van den Hoorn
Eigenaar
DPN-hendri-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Hendri
+31 (0)6 20 36 71 11
Toegepaste producten

cctv camerasysteem
sleutelbeheer
toegangscontrole met aanwezigheidsregistratie
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu