DA Drogisterij & Parfumerie Schalkhaar
DA Drogisterij & Parfumerie Schalkhaar
Camerasysteem en automatische schuifdeur

“Met het camerasysteem van Deurplus is mijn drogisterij optimaal beveiligd,” Rowie Derks, eigenaresse

 

Wanneer de eigenaresse van DA Drogisterij & Parfumerie in Schalkhaar met pensioen gaat, ziet Rowie Derks haar kans schoon. Altijd had zij al een drogisterij willen runnen. Deze drogisterij is precies wat ze zoekt: een DA in de breedste zin van het woord. Hij is alleen gedateerd en heeft een flinke make-over nodig, ook qua bouwkundige beveiliging. Deurplus moderniseert het camerasysteem en de automatische schuifdeur.

Rowie is zelf atechnisch, dus ze heeft een goede partij nodig. “Ik ben gaan googelen op ‘camerasysteem en service’ en ik kwam uit op de website van Deurplus. Dat boezemde vertrouwen in. Ik zag dat zij verstand hebben van alle deurtechnieken rondom en in de deur en dat zij dat kunnen koppelen met camerabewaking. Net wat ik nodig had!”

“Hun beloftes over hun serviceniveau spraken mij ook aan dus ik vroeg of ze langs wilden komen om mee te kijken met het camerasysteem. Dat was in het voorjaar van 2022.”

Wensen camerasysteem voor winkel

 

“Deurplus luisterde heel goed naar mijn wensen en behoeftes en kwam gericht met een oplossing, toegesneden op mijn situatie. Zij zijn echt adviseurs die in staat zijn om de techniek te vertalen naar een leek zoals ik. Ik ben zelf geen ICT’er, ik wilde graag volledig ontzorgd worden. Daarom heb ik voor Deurplus gekozen.”

“De verbouwing van de winkel was het perfecte moment om het camerasysteem opnieuw te installeren, te upgraden en uit te breiden. Dat heeft Deurplus prima gedaan. Wat goed was werd geüpdatet en hergebruikt en vervolgens uitgebreid op het bestaande systeem.”

“De afstemming tussen de monteurs en de aannemer verliep goed. Ik hoefde er zelf niet druk mee te zijn. Nu werkt de camerabeveiliging naar behoren.”

“Door heel de winkel is een aantal extra camera’s geplaatst, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Ook zijn er camera’s bevestigd buiten het pand. De camera’s nemen op bij beweging, ook ’s nachts. Zo is mijn drogisterij optimaal beveiligd tegen inbraak.”

 

Montage


“Tijdens de installatie was er persoonlijk contact met de monteurs. Een monteur wees mij toen op de automatische schuifdeur. Die was niet gekeurd. Volgens de norm EN 16005 is het een wettelijke verplichting om jaarlijks de automatische schuif- en draaideuren te laten keuren en inspecteren in verband met de veiligheid. Juist in de retailbranche staat veiligheid bovenaan. Als winkeleigenaar draag je zelf de volledige verantwoordelijkheid, ook met betrekking tot de keuringsgeldigheid."

"Daarom heb ik een Service- en Onderhoudscontract Brons afgesloten voor jaarlijks onderhoud conform de normeringen voor schuifdeuren. Je kunt het vergelijken met een jaarlijkse apk-keuring. Ik mag altijd bellen, en ik betaal per monteursbezoek.”

 

Meedenken over hergebruiken


“Tijdens het eerste onderhoud kwam naar voren dat de schuifdeur niet veilig meer was, ook werden bepaalde onderdelen afgekeurd. Toen heeft Deurplus een passend advies gegeven voor het vervangen van de aandrijving.

De deurvleugels waren nog wel goed volgens Deurplus, dus die kon ik behouden. Ik vind hergebruik belangrijk, hierin denkt Deurplus echt mee.”


Schuifdeur vervangen in een dag


“Een schuifdeur kan Deurplus binnen een dag vervangen. Dat hebben we ingepland. De monteur meldde zich ’s morgens netjes en sprak eerst de situatie met mij door.

Hij vroeg mij bijvoorbeeld waar ik het bedieningspaneel voor het dagelijks gebruik van de deur wilde hebben en hij adviseerde mij over de plek die het meest aansluit bij het gebruik. Daarna ging hij aan de slag.

Aan het eind van de middag zat de nieuwe aandrijving erin en werkte alles weer. Dus binnen een dag was het volledig geregeld.

Ondanks dat de deur vervangen werd, kon de winkel gewoon open blijven. De monteurs hielden er ook heel goed rekening mee dat er klanten aanwezig waren. Dat was fijn.”

Nazorg


“De monteurs hebben mij instructies gegeven over de werking van de schuifdeur. Ze hebben een handleiding beschikbaar gesteld en de bediening van de schakelaar uitgelegd. Dit hebben ze ook gedaan voor het camerasysteem.”

“De monteur wees me erop dat er bij deze recorder ook een app is waarmee je online kunt meekijken met de camerabeelden. Deze app hebben ze geïnstalleerd voor me en ze hebben me uitgelegd hoe het werkt.”

 

Camerasysteem met app uitgelegd

 

“Deurplus blinkt uit in de manier waarop zij haar klanten bedient. De monteurs hielden heel erg rekening met de omgeving en werkten heel schoon.”
 

“Ze namen alle tijd om mij dingen uit te leggen, ook al was het mij nog niet helemaal duidelijk. Ze waren stipt op tijd, ook erg plezierig. Wanneer ze kwamen en weggingen, lieten ze dat altijd eventjes weten.”

“Deurplus staat in voor alle technieken in en rondom de deur. Ze hebben alles onder één dak en je hebt als klant dus één aanspreekpunt voor de veiligheid van de winkel en alle deurtechnieken.”
 

“Hun service is uitstekend. Tijdens de installatie van de schuifdeur hebben ze ook naar de haperende deur achter in de winkel gekeken. Nou, dat was service!”

 

Service

 

“De dag nadat de schuifdeur was vervangen was het zaterdag en ging de deur ineens niet meer dicht. Het was koud die dag, dus dat was heel vervelend.

Ik heb direct Deurplus gebeld, ik kreeg gelijk iemand aan de telefoon en die begreep dat er snel actie nodig was. Aan het begin van de middag stond de monteur op de stoep om het op te lossen.

Wat bleek? Een klein onderdeel was afgebroken tijdens de montage, de sensor zag dat en hield de deur hierdoor continue geopend. De monteur kon het direct oplossen.

Deurplus verhelpt in gemiddeld 84% van de gevallen een storing direct. Dat herken ik zeker. Dat was bij mijn deurstoring ook zo en dat is fijn. Het scheelt ook dubbele voorrijkosten.

De manier waarop er wordt meegedacht tijdens de installatie, het uitvoeren van het onderhoud en de extra service, maken Deurplus tot een enorm plezierig bedrijf en kundige partij. Wilt u een camerasysteem laten installeren? Ik zou Deurplus zeker weer aanraden!"

 

 

Hendri van den Hoorn
Eigenaar
Hendri-350x350.png

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Hendri
+31 (0)6 20 36 71 11
Toegepaste producten

Camerasysteem
Automatische schuifdeur
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu