Blog

Software update zonder verstoring van cruciale processen
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Iets dergelijks speelde bij een klant van Deurplus. Op zich was onze klant wel op de hoogte van toegangscontrole op afstand, maar ja, een software update was wel even een dingetje. Althans, dat vonden ze zelf. Het bezwaar van de klant was dat ze onzeker waren of het toegangssysteem bleef werken zoals het altijd werkt. Want het gaat hier wel om bijna een dozijn locaties. Zouden ze niet van de regen in de drup komen? Hier voelt Deurplus zich thuis en we vinden het altijd leuk om klanten in dit proces te adviseren. Voor ons is toegangscontrole software voorspelbaar. En het helpt om samen met de klant de verwachte hick ups op een rijtje te zetten. Dat maakt het probleem meer tastbaar.
 

Dus, op een mooie, nog wat koude dag zijn we bij onze klant aan tafel gegaan. Samen hebben we de configuratie doorgelopen, en een lijstje gemaakt van cruciale processen die absoluut niet onderbroken mogen worden door een software update. Daar rolde het volgende uit:

  • De rechten van de medewerkers moeten ongewijzigd blijven (dus geen dichte deuren die anders altijd geopend zijn)
  • De beheerdersrechten moeten ongewijzigd blijven (iemand die nooit nieuwe deuren aanmaakt in het systeem moet ook nu geen nieuwe deuren kunnen aanmaken)

Onze klant had zo een beter beeld van de situatie en de mogelijke risico’s. Zelf zagen we geen probleem met deze software update. Destijds hebben we Salto zelf geïmplementeerd, dus we weten dat de database op orde is en het systeem is goed bijgehouden. Ook Salto Systems zelf, met wie we natuurlijk regelmatig sparren, verzekerde ons dat een software update probleemloos zou verlopen.
Zo planden we een moment voor de update. Toen ook de winter verdween uit ons land, beschikte onze klant over nieuwe software die het digitaal sleutelplan aanzienlijk zou vergemakkelijken. Geen toegangscontrole meer die gebonden is aan 9 uur tot 5 uur, maar altijd en overal bij te sturen. Ook lente bij onze gewaardeerde klant dus!
 

Overigens horen we wel eens vaker bezwaren tegen software updates. Dat is niet zo verwonderlijk, want helaas is er ook nogal wat kaf onder het koren van digitale sluitplannen. Maar Deurplus werkt uitsluitend met leveranciers die hun oplossingen altijd blijven ondersteunen. Dat maakt ons tot een stabiele partner voor de toekomst. Bovendien kennen we Salto, maar ook andere merken, inmiddels van binnen en van buiten en zijn toegangscontrolesystemen dagelijkse kost voor ons. Daarom kunt u uw toegangssysteem met een gerust hart aan ons overlaten. Leg het anders eens voor aan Hendri. Of Jorian en zijn collega’s. 0341 271 050.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu