Blog

Inbraakbeveiliging bedrijven. Voldoet u aan verzekering?
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

9 van de 10 ondernemers weet geen raad met het ingewikkelde systeem van classificering en alle normeringen die worden gesteld. Hier voelt Deurplus zich thuis:

 • Deurplus doet een check van uw gebouw en terrein
 • Wij brengen advies uit en maken een plan
 • Haalt u de normering niet? Wij behartigen uw belangen bij de verzekeraar

Ja, dat geef ik graag uit handen!
 

Contact

Ik wil dat Deurplus een check doet of mijn bouwkundige beveiliging op orde is.

Plan een vrijblijvende afspraak via telefoon 0341 271 050.

Word teruggebeld en e-mail uw naam, telefoonnummer en bedrijfsgegevens naar info@deurplus.com.
 

Advies over bouwkundige beveiliging: Deurplus sparring partner

Stel, u hebt van de verzekeraar de normeringen ontvangen waar u aan moet voldoen. Deze zijn ingedeeld in:

 • Bouwkundige beveiliging
 • Elektronische beveiliging
 • Organisatorische maatregelen
 • Reactie eisen

Weet u wat dit allemaal inhoudt, of vindt u het nog te vaag? Lees verder onderaan deze blog.

Hoe checken wij inbraakbeveiliging bedrijfspand?
Hoe weet u zeker dat uw pand de toets van de verzekeraar doorstaat? Wij komen bij u langs met het Verbeterde Risicoklasse Indelings Document (het VKRI-document).

Het VKRI-document bevat alle wettelijke normeringen waaraan uw pand moet voldoen om in dekking genomen te worden door een verzekeraar. Dit zijn minimale eisen. U mag er natuurlijk altijd boven zitten.

Wij lopen uw pand na en maken een beveiligingsplan. Zo economisch mogelijk, met zo min mogelijk inspanningen en investeringen aan uw kant om toch aan de eisen van de verzekeraar te voldoen. Wij kunnen alle beveiligingsmaatregelen voor u uitvoeren.

Deurplus installeert:

We zorgen voor sluitsystemen in gebouwen door het hele land.
 

Voldoet uw pand niet? Creatief met alternatieven

Ook wanneer uw pand niet zal kunnen voldoen aan de eisen die een verzekeraar stelt, staan wij u met advies terzijde.

Zo kan het gebeuren dat een bepaald type bedrijfsdeur, bijvoorbeeld een overheadsdeur, niet voldoet aan de classificatie van de verzekeraar. De deur uitsluiten wil de verzekeraar niet, maar er moet wel een alternatief komen wil uw pand gedekt zijn.

Deurplus is thuis met name ook in situaties waar het maatwerk betreft. Samen met u denken we na over alternatieve oplossingen.

Een verzekeringsbedrijf kan bijvoorbeeld genoegen nemen met extra investeringen in elektronische beveiligingsmaatregelen zoals een alarminstallatie om het tekort in de bouwkundige classificatie te compenseren. We hebben bijna 25 jaar ervaring op dit vlak.

Onze uitdaging is altijd om mee te denken met ondernemers om te zorgen voor de meest kosteneffectieve beveiligingsoplossing. Het is ons op het lijf geschreven.

Deurplus is uw sparring partner wanneer u uw pand in dekking wilt geven bij een verzekeringsbedrijf.

We kunnen hierdoor een grote zorg uit handen nemen en u een passende oplossing adviseren die zowel voldoet aan de standaarden van de verzekering als van uw pand.
 

Casus

Onlangs hielpen we een ondernemer in het mkb die tegen bouwkundige beperkingen aanliep. Zijn prachtige pui met enkel glas zou moeten vervangen worden door dubbele beglazing, maar deze investering schoof hij liever nog voor zich uit.

Ons voorstel was om mistgeneratoren te installeren. (Een mistgenerator wordt geactiveerd door het alarmsysteem en vult de ruimte binnen enkele seconden met dichte mist zodat een inbreker geen hand meer voor ogen ziet).

Deze extra investering in elektronische maatregelen was afdoende voor de verzekering. De verzekeraar nam genoegen met het tekort op het bouwkundige vlak.
 

Gecertificeerd installateur

Leest u de eisen die uw verzekeraar stelt, dan kunt u zien dat bouwkundige beveiliging pas ‘goedgekeurd’ is als het door een gecertificeerd BORG of VEB installateur is gemonteerd. Deurplus voldoet aan deze certificeringen.

U bent er bij ons zeker van dat uw inbraakwerende ramen en deuren en andere oplossingen professioneel en door gecertificeerde monteurs plaats vinden.
 

Uw complete toegangssysteem in beeld

Een verzekeraar kijkt met andere ogen naar uw pand dan Deurplus doet. Verzekeraars willen dat de kans op inbraak minimaal is.

Deurplus kijkt naar uw totale toegangssysteem. Want inbraakwering is niet alleen uw issue.

U wilt ook:

 • Een verwelkomende indruk
 • Controle houden over in een uitgaande bezoekers, klanten of medewerkers
 • Inzichtelijk hebben wie zich waar en wanneer in het gebouw heeft begeven
 • Geen geld spenderen aan een receptioniste die bezoek binnenlaat
 • Geen gedoe met verloren sleutels en sloten die u moet vervangen.

Kortom, Deurplus kijkt verder dan een inbraakwerend deur en raam. Want inbraakpreventie omvat ook dat sleutels in verkeerde handen vallen!

Waar wij sterk in zijn is advies en montage van producten voor uw totale toegangssysteem. Dus ook sleutelcontrole. We zijn experts in producten van SaltoPaxton en iLOQ.

Zullen we langskomen?   
 

Maatregelen organisatorisch, bouwkundig, elektronisch

De inbraakgevoeligheid van uw onderneming, woningcomplex of winkel wordt bepaald aan de hand van een risicoklasse. Voor elke risicoklasse gelden beveiligingsmaatregelen. De meest voorkomende maatregelen vindt u in het organisatorische, bouwkundige en elektronische vlak.
 

Organisatorische maatregelen hebben betrekking op gewoontes die uw bewoners of sleutelgebruikers moeten aanleren of afleren. Deze hebben dus puur te maken met gedrag. Een voorbeeld is dat iedereen zich aanwent om ramen en deuren bij afwezigheid af te sluiten. Hier bestaan ook mooie producten voor, die u alarmeren wanneer ramen open zijn blijven staan. Wanneer u hier geen zorgen meer over wilt hebben, dan adviseren wij u met plezier.
 

Bouwkundige maatregelen betreffen de buitenschil van uw pand zodat elke overvaller of inbreker ontmoedigd wordt. Inbraakwerend hang- en sluitwerk dat door verzekeraars is goedgekeurd, is altijd voorzien van het SKG® keurmerk.
 

Elektronische maatregelen zijn bijvoorbeeld een alarminstallatie die inbrekers beperkt om goederen mee te nemen en die een meldkamer, een medewerker of omwonende alarmeert.
 

Inbraakbeveiliging bedrijven Groningen en alle andere provincies

Graag verzorgen wij alles op het gebied van inbraakbeveiliging bedrijven. Tob niet langer zelf, maar neem een adviseur in de arm die uw beveiliging zo voordelig mogelijk regelt. Welkom voor een vrijblijvend advies!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu