Adviseur van toegangscontrole
Albert wint bij uitbreidingen en nieuwbouw altijd advies in van Deurplus over de bouwkundige beveiliging:
Albert: “De basis blijft digitaal sleutelbeheer. Dit bestaande systeem voldoet goed en is flexibel uit te breiden met deuren en gebruikers, ook al beslaat dat meerdere locaties door heel Nederland. Dus de keus voor nieuwe toegangssystemen is niet moeilijk. Het gaat er nu meer om hoe we de sluitsystemen inrichten en integreren in panden.”
Service van Deurplus
Albert waardeert de snelle, adequate service van Deurplus: “Het contact met kantoor is heel direct en goed. Ik krijg snel reactie, ook op mail. Storingen worden snel opgepakt. Soms duurt het even voordat een monteur kan komen, maar dan weet je dat ook. En het wordt wel opgelost. Sowieso krijg je altijd reactie, en bij nood schakelen ze heel snel.”
“Het contact is persoonlijk. Ik voel me absoluut geen nummer. Ik voel me thuis bij het team van Deurplus. De medewerkers zijn altijd eerlijk over wat wel en niet kan, over levertijden, etc. Hierdoor weet je als klant heel goed waar je aan toe bent.”
Wat is er geïnstalleerd?
Nu hebben ze in Dronten zo’n beetje alles wat je met een toegangscontrolesysteem kunt bereiken: optimale veiligheid, controle en comfort. Vier gebouwen zijn voorzien van een digitaal sleutelsysteem, met meer dan honderd sloten. Het is een online beheersysteem.
Het toegangssysteem is helemaal compleet met naast toegangsverlening ook betalen in de kantine, kopiëren en verhuur van kluizen, allemaal met dezelfde pas. Met name voor docenten is dit ideaal. Met één en dezelfde pas doen zij alles: kopiëren, koffie kopen en een kluis gebruiken. Hun pas wordt gevoed met een unieke, persoonsgebonden miFare code.
Deze code is gekoppeld aan een naam zodat een docent op naam herkend en geregistreerd kan worden. Op zijn naam worden dan ook de drie kopietjes gezet die hij die dag maakte en het broodje kaas, afgerekend in de kantine. Tegelijkertijd is het toegangscontrolesysteem AVG-proof.
Zones
Het pand is opgedeeld in zones met hun verschillende rechten en groepen. Er is een zone die bestaat uit kantoren, deze is toegankelijk voor het personeel van kantoor, er is een zone van lokalen die toegankelijk is voor docenten.
Er is een zone van buitendeuren voor de schoonmakers, leveranciers en conciërges.
Zones vergemakkelijken het beheer want de beheerder kent eenmalig rechten toe aan alle toegangscontrole deuren binnen een zone en bij een verandering hoeft hij slechts de zone aan te passen en alle deuren binnen deze zone veranderen mee.
De rechten verschillen per zone. De buitendeuren hebben bijvoorbeeld aangepaste rechten die alleen voor de conciërges gelden. Groepen zoals facilitair, technische dienst, docenten, administratief en bhv’ers hebben hun eigen rechten. Bhv’ers hebben standaard toegang tot alle zones.
Het mooie aan een digitaal sleutelbeheersysteem is, dat je rechten tijdelijk kunt verlenen. Soms heeft iemand voor het laboratorium tijdelijk toegang nodig. Of, een student is geblesseerd en mag van de lift gebruik maken. Die kun je dan mooi tijdelijk extra toegangsrechten geven. Dit wordt meestal uitgevoerd bij de servicebalie.
De technische dienst is behoorlijk zelfredzaam. Albert heeft nog vijf collega’s op de afdeling technische dienst waardoor ze veel technisch werk zelf kunnen uitvoeren.
Wanneer er nieuwe sloten bijkomen, dan regelen zijn collega’s dit zelf. Eigenhandig voegen zij het slot toe in het toegangsbeheersysteem. Deurplus heeft hen getraind hoe ze dit moeten doen.
Hoe blijft de toegangscontrole up-to-date?
Niet alle deuren zijn online. Dat betekent dat de draadloze, offline sloten niet automatisch updates meekrijgen.
Zij pikken de updates op van de pasjes die op hun beurt weer updates meekrijgen als ze aangeboden worden bij online punten. Zo blijft het systeem – zij het met enige vertraging – up to date.
Alle deuren hebben een naam en een beschrijving in het beheersysteem. Elke maand moeten medewerkers hun pas (met uitzondering van hoofdtags) even bij een bedraad, online component melden om de laatste updates mee te krijgen.
Zo kunnen deze geüpdatete passen hun wijzigingen weer doorgeven aan de offline sloten. Op alle deuren zit digitaal beslag. De buitendeuren en de fietsenstalling zijn voorzien van knopcilinders. Op en top veilig!
