Be Exact Deventer
Be Exact Deventer
“Dit veilige toegangssysteem geeft ons volledig controle over wie er de deur binnenloopt”

Voordat er ook maar één schop de grond in gaat om glasvezelnetwerk aan te leggen, heeft Be Exact in Deventer al heel wat berekend en getekend. Dagelijks sturen zij meetwagens op pad met geavanceerde apparatuur om wegen en situaties in kaart te brengen. Jaarlijks ruim 250.000 kilometer. Alles voor ons snelle, stabiele internet!

De thuisbasis van Be Exact bevindt zich in een kantoorgebouw op de zevende etage en hoger.

Al snel na de ingebruikname van het pand in 2020 gaat Bjorn ten Broeke, mede-eigenaar, op zoek naar een veilig toegangssysteem voor de twee toegangsdeuren in het kantoor. Zodat niet iedereen zomaar kan binnen lopen. Hij zoekt iets met een pas of druppel wat voor de medewerkers gemakkelijk te gebruiken is.

Bjorn vult het contactformulier in op de website van Deurplus. En Deurplus adviseert en installeert een Salto KS toegangscontrolesysteem. Tot volle tevredenheid van Bjorn ten Broeke.

Bjorn: “Wij zijn wereldwijd actief en werken elke dag keihard om onze klanten van duidelijke richtlijnen te voorzien voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Graag wilden we meer controle hebben over wie er binnenkomt en we wilden het ook kunnen nagaan. Het is preventief bedoeld, ook voor onze veiligheid en onze certificeringen. Tegelijkertijd moet Be Exact toegankelijk zijn.

“We hebben de keuze voor een digitaal sluitsysteem echt aan Deurplus overgelaten. Ze vroegen ons uit over hoe we ons toegangssysteem wilden gebruiken, wat ons doel is, zodat we echt een toekomstbestendige investering zouden doen. Ik wilde bijvoorbeeld de toegangsrechten via mijn telefoon kunnen regelen. Hun advies beviel ons dus hebben we zaken gedaan. Salto KS zou de oplossing zijn. En inderdaad, het werkt prima.”

Ons nieuwe digitale sluitplan geeft ons de gewenste toegankelijkheid en ontzorgt ons dagelijks van sleutelbeheer. Ik heb nu overzicht van activiteiten. Meldingen uit ons toegangssysteem tonen mij de activiteiten van gebruikers bij de deuren. Wel zo veilig.”

Selectief toegankelijk is ook een optie

Een van de wensen is ook om de toegang tot de vergaderruimtes te regelen. Welke toegangscontrole is hiervoor nodig? En, hoe kun je de HR-afdeling beperkt toegankelijk maken?

Voorheen kon iedereen daar zo maar binnen vallen, maar dat is, gezien de privacy van de medewerkers, onwenselijk. Denk aan hun NAW-gegevens en salarisinformatie. Welke sloten horen daarbij en wat zouden de kosten zijn?
 

De HR afdeling is nu voorzien van sloten. Alleen met een geautoriseerde tag kunnen medewerkers binnenkomen. En anders pas wanneer de deur voor hen is ontgrendeld.

Uitbreidbaar

Het webbased Salto KS toegangssysteem dat geïnstalleerd is, telt 20 sloten. Het eerste deel is in december 2021 geplaatst. En dat is ook het mooie aan dit toegangssysteem: het is altijd uit te breiden met deuren en gebruikers.

Eind 2022 volgde de uitbreiding naar de vergaderruimtes en afdeling personeelszaken. Er zijn nu ruim zestig gebruikers en voorlopig is het maximum qua aantal deuren en gebruikers nog niet in zicht.

Met Salto KS hoef je je geen zorgen te maken over teveel gebruikers en deuren in een systeem, in feite zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer er buitenlandse collega’s op bezoek zijn, dan kan Bjorn hen een pasje geven met toegangsrechten. Dan hebben zij niemand nodig om deuren voor hen te openen of te sluiten. Verwelkomend, maar ook veilig.

Het sluitsysteem is grotendeels draadloos. Het elektronische deurbeslag communiceert met IQ’s, dit zijn soort wifi punten op locatie die internet via Power over Ethernet gebruiken. Hierbij is tussen de sloten en de IQ’s geen bekabeling nodig, alleen tussen de IQ en de stroomswitch. Deze elektronische sloten van Salto zijn slim, veilig en eenvoudig te installeren.

Veilig toegangssysteem met simpel beheer

In het toegangssysteem zijn alle rollen en autorisaties vastgelegd per deur. Deze kunnen online beheerd worden.

Bjorn hoeft niet per se op kantoor te zijn om gebruikers toegang te verlenen, te ontzeggen of te wijzigen. Het kan via elk apparaat met internet, waar ook ter wereld.

Bjorn: “Deurplus heeft het online beheer ingeregeld. Het werkt goed en het beheer werkt ook fijn. Ik gebruik de app. Meldt zich iemand met een nieuwe tag, dan kan ik deze snel toelaten. Overal vandaan.”

Hoe is de installatie verlopen?

“De installatie was zo gebeurd. Het is prima gegaan. Deurplus heeft gewoon goed werk geleverd. De jongens werken netjes, zoals je verwacht. Wij bevelen Deurplus aan. Er is geen software installatie nodig en geen vaste bekabeling. Een online apparaat met internetverbinding is het enige dat we nodig hadden.”

“Het wachten tot het moment zover was duurde even. Maar toen na de installatie van de tweede keer direct twee sloten kapot gingen, werd dat snel weer opgelost en vervangen.”

Nu de toegangscontrole in gebruik is, hebben ze er bij Be Be Exact weinig omkijken naar. Het systeem is altijd up-to-date met de meest recente functionaliteiten door rechtstreekse updates en toevoegingen.

Eens in de zoveel tijd vervangen ze zelf de batterijen. Jaarlijks komt een gecertificeerd monteur van Deurplus voor service en onderhoud.

Hierdoor heeft Bjorn geen zorgen over een betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangsvoorziening en een optimale staat van hun bouwkundige beveiliging gedurende de gehele levensduur.

Lagere operationele kosten

Dankzij dit toegangscontrolesysteem blijven de operationele kosten beperkt. Er zijn geen softwarelicenties of speciale servers nodig om de toegangscontrole te kunnen bedienen, De kosten komen hierdoor lager uit.

Een zware sleutelbos behoort tot het verleden, mechanische sleutels zijn niet meer nodig. Kosten van sleutels die vervangen moeten worden, zijn er dus ook niet meer.
 

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
DPN-Nicolas-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu