54

Geen verduistering van slaapmiddelen meer

Ziekenhuizen hebben in tien jaar tijd zeker 35 medewerkers ontslagen wegens diefstal van medicijnen, vooral slaap- en kalmeringsmiddelen als temazepam en oxazepam.

Het gaat vooral om verpleegkundigen, meldde radioprogramma Argos onlangs op Radio1.
Dit probleem herkennen we. Instellingen zijn verplicht hun opiatenvoorraad te administreren. Middels een aftekenlijst wordt vaak geprobeerd overzicht te brengen in de opiatenuitgifte. Maar zo’n systeem is bijna altijd lek. Een sluitplan waarbij de opiatenkast opgenomen wordt in een digitaal sleutelbeheersysteem voor de zorg, zou een grote stap voorwaarts zijn om diefstal van opiaten tot stilstand te brengen. De voordelen van een digitaal sleutelbeheersysteem:

  • Sleutels kunnen niet gekopieerd worden
  • Overzicht wie een sleutel heeft
  • Sleutels kunnen niet meer kwijt raken
  • Geen administratie van de uitgifte van sleutels

Ook biedt een digitaal sluitplan inzicht in deurhistorie, zodat u altijd achteraf kunt kijken wie in de kast is geweest.

Van mechanisch naar digitaal

Wellicht werkt u nog met een mechanisch sleutelsysteem in uw organisatie. Of zijn er misschien al wel elektronische codesloten. In welke fase u zich ook bevindt, de stap naar digitale sleutels is kleiner dan u wellicht zou denken. Hoe zit dat dan met privacy van gegevens? Wij werken conform de nieuwe Privacywet.
 

Toekomstmuziek?

Ondertussen volgen wij alle technische ontwikkelingen op de voet. Met geavanceerde technieken is het al mogelijk om bij te houden:

  • welke opiaten zijn uitgegeven
  • aan wie ze zijn verstrekt
  • de opiatenkast te koppelen met het zorg patiënten systeem

Deurplus is uw adviseur om alle mogelijkheden voor u in kaart te brengen. We laten u graag zien wat we voor organisaties in de zorg kunnen betekenen.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313