Benji's Bro Amsterdam
Benji's Bro Amsterdam: hippe, Urban Jungle Bar
Draadloze toegangscontrole

“We hebben ’t super chill voor elkaar hier met Deurplus,” Binnert Rauwerda

 

‘Yay, wat ben ik blij met deze nieuwe fijne bar/restaurant/all day spot,” schrijft iemand op de site van Benji’s Nieuw West in Amsterdam. En ja dat is voor te stellen.

Terwijl om 9 uur ’s morgens heerlijke koffiearoma’s zich verspreiden, vallen de eerste bezoekers al binnen, op weg naar een veggie ontbijt, een double latte of om gewoon even te chillen in een van de groene hoeken van de industrieel ingerichte bar.

Blije bezoekers, blije medewerkers. Blij is ook Binnert Rauwerda, mede-eigenaar van 3 Benji’s zaken. Hij heeft zijn zaakjes tiptop geregeld. Stress van verdwenen sleutels zoals vroeger, is er niet meer.

Deurplus installeerde hier het toegangscontrole systeem Salto KS en maakte het leven van Binnert veel ‘knapper’, om maar in het jargon van deze Amsterdamse jungle bar te blijven.

Van ‘ongeveer’ 50 sleutels naar toegangscontrole met overzicht


Met ruim vijftig medewerkers die al dan niet als vaste kracht de drie hippe lunch bars bemannen, was het lastig om goed overzicht te houden op sleutelbezit.

Ging iemand uit dienst, kwam die sleutel nog wel terug? En, hoe wist hij zeker dat de lunchrooms goed afgesloten werden? Binnert trekt zijn wenkbrauwen op en brengt zijn handen omhoog met een vragend gebaar. Dat wist hij nooit zeker.

Binnert: “50 mensen, 50 sleutels, succes ermee. Niet dus. Dan ben je al lost,” vat hij kort samen. Nu lacht hij erom. Sinds Deurplus een passend sluitplan heeft geadviseerd en gemonteerd heeft hij geen zorgen meer over zijn bouwkundige beveiliging.

“We hadden het contactformulier op de website van Deurplus ingevuld en toen kwamen ze langs. Het klikte door hun persoonlijke benadering.

Ik vind de insteek van mensen belangrijk en het gevoel moet goed zijn. Je kunt de hele dag offertes vergelijken, maar dan ga je altijd nog iets missen.

Deurplus had een heel realistisch verhaal dat getuigde van kennis van alle technieken rondom en in de deur. Mijn gevoel bij Deurplus was goed.”

 

 

Mijn goede gevoel bij Deurplus klopte


Binnert: “Ik had en heb vertrouwen in de service van Deurplus. En dat is gebleken.

In het begin hadden we een paar keer communicatieproblemen met de unieke Salto NEO cilinder op de buitendeur. Die cilinder ging een keer kapot, maar omdat het maatwerk is zou het een maand duren eer dat we een nieuwe hadden.

Toen heeft Deurplus aangeboden om er eentje extra te maken en deze reserve te houden. Dat vonden wij een mooi plan.”

Hoe werkt het? Eén slot, toegankelijkheid voor iedereen

De drie koffie- en lunchrooms hebben elk meerdere buitendeuren. Elke zaak heeft één entreedeur die zowel van binnenuit als van buitenaf bediend kan worden. Deze deur is voorzien van een unieke Salto NEO cilinder.

Medewerkers die naar binnen willen, houden hun tag bij het sluitwerk. Herkent Salto deze tag, dan zal deze ontgrendelen en dan kan de medewerker naar binnen.

De andere deuren zijn van buitenaf niet toegankelijk en worden met een knopcilinder van binnenuit geopend of op slot gedraaid. Voor Binnert heeft dit digitaal sleutelbeheersysteem enorm veel voordelen:

 

Snel schakelen


Binnert: “Het is nu veel makkelijker geworden om mensen sleutels mee te geven. Elke tag is traceerbaar en ook al geef ik iemand een tag, de controle blijft altijd bij mij liggen.

Met 1 druk op de knop kan ik mijn personeel toegang tot een pand verlenen of ontzeggen. Het webbased toegangssysteem is verdeeld in drie groepen. Per groep beheer ik toegangsrechten. Dat gaat zo makkelijk, het systeem wijst voor zich.”

 

Altijd en overal te beheren


Binnert heeft het sluitplan bij wijze van spreken in zijn broekzak. Waar hij ook is, wat hij ook doet, hij kan de toegangscontrole altijd inzien, wijzigen of reageren op meldingen. Altijd en overal.

Eenvoudig beheer van toegangscontrolesysteem


De procedures rond nieuwe medewerkers en vertrekkende personeelsleden zijn ook eenvoudiger te regelen.

Voorheen vond er een sleuteluitwisseling plaats op iemands eerste of laatste werkdag. Dat verplichtte ook altijd tot aanwezigheid om een sleutel uit te reiken of in ontvangst te nemen.

Nu regelt Binnert dat van te voren in het online systeem. Tags voor nieuwe medewerkers worden pas actief op de datum dat zij in dienst komen. Hun laatste werkdag is tevens de laatste dag dat hun tag actief is.

Wanneer een medewerker een tag ophaalt of inlevert maakt nu niet meer uit. Hij kan deze toch niet eerder gebruiken dan wat is ingesteld. Net zo min als dat een tag na het uit dienst gaan nog gebruikt kan worden.

En Binnert hoeft er niet meer over na te denken. “Het gaat vanzelf,” zegt hij terwijl het scherm van zijn smartphone laat zien.

Op deze manier kan hij snel schakelen. Zeker in de horeca is dat fijn wanneer je ook te maken hebt met seizoensmedewerkers.

Verzuimt een medewerker om zijn tag in te leveren? Dan is het verlies beperkt. Toegang heeft hij niet meer. Het kost hoogstens een paar euro van de verloren tag zelf.


Extra beveiliging


Binnert wilde graag een extra beveiligingslaag op zijn digitaal sluitplan in de vorm van een alarmsysteem.

Is er een inbraakpoging? Bij de toegangscontrole deur met Salto NEO cilinder heeft een gebruiker 30 seconden de tijd om binnen te komen en het alarm uit te schakelen.

In zijn app kan Binnert direct zien bij welke deur de alarmmelding is ontstaan. Van de deur met Salto NEO cilinder kan hij zien wanneer deze voor het laatst ontgrendeld is.

Het alarmsysteem is geen overbodige luxe, want helaas komt een poging tot inbraak nog wel eens voor. Zoals onlangs.

Hij laat een foto zien van een raam aan gruzelementen naast de entreedeur.

“Kennelijk kregen ze deze deur niet open en hebben ze toen maar die ruit ingetrapt. Maar de Salto NEO cilinder op de deur werkte nog en de deur was nog intact, zie je dat? Dat staat als een huis,” zegt hij.

Nooit meer een deur openen voor leveranciers


Om zijn veggie bar te ‘stocken’ komen diverse leveranciers met producten langs, zowel houdbaar als vers. Deze komen natuurlijk niet altijd tijdens openingstijden. Salto KS voorziet hier perfect in.

Elke vaste leverancier heeft een app gedownload. Via deze app krijgen ze toegang aan de entreedeur en kunnen ze hun lading lossen. Hiervoor hoeft niemand speciaal aanwezig te zijn. Erg fijn.

Moet het sluitsysteem onderhouden worden?


“Jazeker,” antwoordt Binnert.

“Jaarlijks komt Deurplus langs. We hebben prima contact met hun monteurs. Ze zijn behulpzaam en denken mee. Ze lopen alle deuren na, vervangen batterijen en smeren sloten. En dan loopt het letterlijk weer gesmeerd.”


“We zouden Deurplus iedereen aanbevelen. Ze zijn keurig netjes, nuchter, zonder opsmuk,” besluit hij.

Tijd om weer naar binnen te gaan. Naar zijn blije klanten die bewust gezonde broodjes eten.


Tijd om even een praatje te maken met de forenzen die het drukke stadse leven ontvluchten in deze groene oase. Onder het genot van een koffie americano en een mango hummus natuurlijk.

Nicolas Duval
Bedrijfsleider
Nicolas Duval

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nicolas Duval
+31 (0)6 52 22 14 85
Toegepaste producten

Salto KS deurtechniek
Salto NEO cilinder
Casussen
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu