Pot verhuizingen en logistiek

“Toegangscontrolesysteem garandeert onze klanten  optimaal beveiligde opslag en verhuizing van hun goederen”

“Veiligheid is een essentiële voorwaarde voor de klanten van POT Verhuizingen / Logistiek in Amersfoort. Van een piano, inboedel, archief tot kunst met een zeer hoge verzekeringswaarde, als hofleverancier ontzorgen wij met verhuizing en opslag al 110 jaar onze klanten volledig. Hiervoor hebben we sinds kort een op en top geavanceerd digitaal sluitsysteem met toegangscontrole laten implementeren door Deurplus. De veiligheid, controle en flexibiliteit die dit Salto-systeem ons biedt is een groot pluspunt. We hebben de bouwkundige beveiliging van ons pand goed voor elkaar,” zegt Mark Pot, verantwoordelijk voor facilitaire zaken en veiligheid bij POT Verhuizingen / Logistiek.
Door een spoedreparatie van een defecte, mechanische cilinder van één van de buitendeuren was hij op zoek naar een bedrijf voor deur beveiligen in regio Amersfoort en kwam hij uit bij Deurplus, specialist in hang- en sluitwerk en toegangscontrolesystemen. De monteur die kwam om het probleem te verhelpen, wisselde met de facilitair manager van gedachten over hun hoofdsleutelsysteem en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale toegangscontrole- en sluitsystemen. “We raakten enthousiast over de snelle, simpele en flexibele manier om sleutelplannen met een digitaal toegangscontrolesysteem te beheren. Het bleek eenvoudig om ons interne authorisatiemodel te koppelen aan digitale toegangscontrole In een vervolgafspraak die we hadden met de eigenaar van Deurplus bleek, dat Salto als  toegangscontrolesysteem voor ons de beste optie was.”

Toegangscontrolesysteem in alle rust overdenken

“Wat ik heel plezierig in deze verkennende fase vond is, dat we goed en duidelijk advies kregen over sluitsystemen en toegangscontrolesystemen, maar dat er totaal geen druk op ons werd uitgeoefend. We hadden alle tijd en ruimte om de stap naar een nieuw systeem te overdenken en intern te overleggen. Samen met Deurplus als adviseur hebben we hiervoor een compleet projectplan uitgewerkt en ingevuld. Hun adviezen waren nuttig, zoals over de opzet van een nieuw sluitplan met gebruikersgroepen. Regelmatig hielden ze ons een spiegel voor over onze interne organisatie. Zo bleek bijvoorbeeld dat mensen met dezelfde functies verschillende toegangsrechten hadden in ons pand. Dat is natuurlijk onlogisch. Hierdoor hebben we uiteindelijk een heel goed en optimaal toegangscontrolesysteem kunnen neerzetten.”
“Inmiddels draait ons digitaal sluitsysteem en toegangscontrole een tijdje. De buitenschil is voorzien van inbraakwerend elektronisch sluitwerk zodat ‘s avonds om 17.00 uur de sloten van de deuren automatisch op de nachtstand vergrendeld worden tegen inbraak. Met deze manier van beveiligen buitenschil is een sluitronde door de beveiligingsdienst overbodig geworden.”

Simpel, snel en doeltreffend voorkomen van lek sleuteplan

“Over de flexibiliteit van dit state-of-the art toegangscontrolesysteem is geen woord teveel gezegd. Er zijn al tien nieuwe medewerkers bijgekomen en een aantal zijn werkinhoudelijk veranderd. Onze afdeling personeelszaken houdt mij op de hoogte van elke mutatie. Met een paar simpele handelingen pas ik hun toegangsrechten aan. Zo is het sleutelplan altijd up-to-date, onder controle en honderd procent safe,” vertelt Mark.

Deurbeveiliging

Bedrijfszeker

POT Verhuizingen / Logistiek heeft een uitgebreid calamiteitenplan dat tweemaal per jaar wordt geoefend met bhv’ers. Salto past als een van de meest moderne toegangscontrolesystemen goed binnen de kaders van dit rampenplan. “In geval van nood kunnen we in Salto een check doen of er medewerkers gemist worden. Daarnaast is de deurbeveiliging zo opgezet, dat elke medewerker, vanuit welk deel van het pand dan ook, te allen tijde, zonder pas, via de snelste weg, ons bedrijf uit kan vluchten. Ons beveiligingssysteem is hiermee ook een bedrijfszeker systeem.”
“Nu het toegangscontrolesysteem een tijdje draait, kijken we of we het nog verder kunnen uitbreiden. Er is namelijk nog meer mogelijk, zoals het aanbrengen van een koppeling naar ons urenregistratie- en salarissysteem. Zo zou je van elke medewerker die zijn tag aanbiedt aan een deurlezer bij de entree van ons pand, automatisch kunnen laten bijhouden hoe laat hij op het werk verschijnt en hoe laat hij weer vertrekt. Hiermee kunnen we ons uitbetalingsproces verder automatiseren. Hier zien wij ook zeker meerwaarde. We hebben aan Deurplus aangegeven dat we deze mogelijkheid zeker willen overdenken.”
“We zouden Deurplus aan iedereen aanraden. Ze denken goed mee met onze wensen en eisen, en ze kunnen dit goed vertalen naar projecten. Daarnaast bieden ze uitstekende begeleiding bij de uitvoering van projecten.”

Deurbeveiliging

op en top waterdicht

“Het toegangssysteem beantwoordt perfect aan de wensen van onze organisatie. De mogelijkheid om onderscheid te maken in toegangsrechten op het niveau van een individuele medewerker, is iets wat wij als verhuis- en opslagbedrijf nodig hebben. Onze 120 gebruikers hebben we verdeeld in tien groepen, elke groep heeft eigen rechten. Een mooi voorbeeld is onze verhuisploeg die uit drie subgroepen verhuizers bestaat. Elke verhuizer heeft toegang tot het magazijn. Maar de handyman verhuizer, die bijvoorbeeld ook bureaus monteert, werkt zowel in het magazijn als in de werkplaats. Hij heeft dus uitgebreidere toegangsrechten nodig. En de kunstverhuizer werkt zowel in het magazijn maar moet ook met regelmaat in het opslagdepot zijn. Hij heeft weer andere toegangsrechten. Met Salto kunnen we dit perfect inrichten en tegemoet komen aan de wens van onze klanten voor een op en top waterdicht systeem.”
“Ook de logboekfunctie van Salto is ontzettend handig. Ik kan altijd zien per ruimte welke medewerker naar binnen is gegaan en hoelang hij hier geweest is. Klanten die hun kostbare bezittingen aan ons uit handen geven, bieden we zo optimale zekerheid over hun goederen. Bovendien eisen verzekeraars ook van ons dat we ons bedrijf uitstekend beveiligd hebben.”

 

254