slider1

is uw woning écht veilig?

P.K.V.W. check

Aanvragen

Dé 9 tips voor inbraakpreventie

De Nationale Inbraakpreventieweken zijn weer gestart! En deze vinden niet voor niks plaats in het voorjaar, want u denkt misschien al wel na over uw vakantie. Daar hoort ook een inbraakveilig huis bij tijdens uw afwezigheid.
Jaarlijks vinden er in Nederland nog steeds meer dan 250 inbraken per dag plaats. Wanneer uw woning is beveiligd volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, verkleint u de kans op inbraak tot wel 90%. Deurplus beveiligt graag uw complete woning verschaft u dé 9 tips voor inbraakpreventie advies.

1. Inbraakpreventie hang en sluitwerk

Om te voldoen aan de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, voorziet u uw woning van inbraakpreventie hang en sluitwerk. Dit is een eerste vereiste. Dat hierbij snel cruciale plaatsen over het hoofd gezien worden, zoals bovenlichten en balkondeuren, is reden om in dit artikel goed aandacht te besteden aan inbraakpreventie ramen en inbraakpreventie deuren. Wilt u ook weten hoe veilig uw huis is? Doe de check!

2. Inbraakpreventie ramen

Het maakt een inbreker weinig uit hoe hij uw woning binnenkomt. Inbraakpreventie systemen gaan dan ook verder dan inbraakpreventie deuren en omvatten ook inbraakpreventie ramen.
De meeste bewoners zijn alerter op de veiligheid van ramen op de begane grond dan op ramen op de eerste en tweede etage. Maar inbraakpreventie ramen en deuren gaat over alle bereikbare ramen. En voor alle bereikbare ramen geldt: laat hier inbraakpreventie hang en sluitwerk monteren. En zet in elk geval uw bovenramen nooit wijd open, ook al bent u thuis.

Uw ramen komen al binnen handbereik wanneer:

 • De pakrand zich op een hoogte van 3,5 meter bevindt.
 • Uw ramen bereikbaar zijn met een kliko uit de tuin.
 • Uw ramen bereikbaar zijn met behulp van rondslingerend gereedschap zoals een ladder.
 • Uw ramen zich aan of in de nabijheid van een balkon bevinden. Dan treft u maatregelen voor inbraakpreventie balkon. En is er een plat dak, bijvoorbeeld van een aanbouw of een aangrenzende schuur, let u dan ook op inbraakpreventie balkon.
 • Uw ramen bereikbaar zijn via een regenpijp. Je hoeft geen geoefend klimmer te zijn om je via een regenpijp een weg naar boven te banen. Als inbraakpreventie regenpijp maatregel kunt u denken aan een anti-opklimbeugel. Dit is echt aan te bevelen voor onder meer ook inbraakpreventie balkon.
 • Uw ramen bereikbaar zijn via schutting of plat dak. Het is niet heel moeilijk om tegen een schutting op te klimmen. Eenmaal in de veilige beschutting van uw tuin, kan een inbreker ongestoord zijn gang gaan, mede omdat de schutting hem voor het oog van anderen verbergt. Een hoge schutting kan u dus wel veel privacy geven, maar de keerzijde is dat u ook aandacht moet besteden aan inbraakpreventie schutting. Voor inbraakpreventie op schutting en inbraakpreventie plat dak is anti-opklimbeveiliging ook een mogelijkheid.

Plaats ook inbraakpreventie strips

Een inbreker kan met een koevoet of een schroevendraaier uw raam openbreken. Inbraakpreventie strips in combinatie met inbraakpreventie hang en sluitwerk voorkomen dit.
U kunt ook zorgen voor een inbraakpreventie rolluik. Dit biedt u meerdere voordelen! Rolluiken geven u privacy, beschermen u tegen geluidsoverlast, fungeren als warmte-isolatie en vormen een extra manier om uzelf en uw woning te beschermen tegen inbraak. Bij mechanische rolluiken voorkomt de geveerde ophanging dat het rolluik omhoog kan worden geschoven. Bij elektrische rolluiken voorkomt de motor dit. Elektrische rolluiken kunnen worden uitgerust met een timer. Dit is ideaal wanneer u van huis bent, want wanneer de rolluiken zich in de juiste stand bevinden, wekken ze de indruk dat uw woning bewoond is. Extra comfortabel is het, wanneer u uw elektrische rolluiken via een app op uw telefoon of iPad bedient. Zo kunt u waar dan ook ter wereld zorgen dat uw woning altijd een bewoonde indruk maakt.
U kunt inbraakgevoelige plekken van uw woning extra beveiligen met inbraakpreventie glas zoals gelaagd glas. Bij dit soort inbraakpreventie glas zijn meerdere ruiten verbonden door folielagen. Hier vormt het folie een belemmering voor inbrekers.

Inbraakpreventie dakraam
Zijn uw dakramen draaibaar? Zijn uw dakramen makkelijk te bereiken? Neem ook maatregelen voor inbraakpreventie dakraam!

Inbraakpreventie klapraam / klepraam
Uw woning heeft misschien wel klep- of klapramen aan de achterzijde. Wanneer deze ramen bereikbaar zijn, dan moet u voorzieningen voor inbraakpreventie klapraam / klepraam treffen. Klapramen zijn bereikbaar wanneer:

 • Ze zich onder de pakrand van 3,5 meter bevinden.
 • Uw tuinpoort niet vergrendeld is.
 • Er kliko’s en ladders rondslingeren die een inbreker kan benutten om bij uw klapraam te komen.
 • Zich een schutting, regenpijp, balkon of plat dak in de nabijheid bevindt.

Inbraakpreventie schuifraam
Ook schuiframen vormen een geliefde doorgang voor inbrekers. Wanneer uw schuiframen bereikbaar zijn, dan moet u ook voorzorgsmaatregelen treffen voor inbraakpreventie schuifraam. Kies voor goedgekeurd hang en sluitwerk voor schuiframen met SKG keurmerk. Een extra aandachtspunt voor schuiframen is een stevige montage van het vaste deel met uittilblokkering en de bevestiging van glaslatten. Deurplus verzorgt dit met plezier voor u volgens de normen van het keurmerk. Lees ook meer over de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Inbraakpreventie lichtkoepel
Ook lichtkoepels worden tegenwoordig gecertificeerd met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Oudere lichtkoepels die niet aan de normen voldoen, kunnen worden beveiligd met barrièrestangen om te zorgen voor inbraakpreventie lichtkoepel.

Inbraakpreventie bovenlicht
Eén van de meest vergeten ramen is wel het bovenlicht. Denkt u bijvoorbeeld aan het bovenlicht boven een deur, in uw keuken of in uw toilet. Een ideaal raam om even snel mee te luchten zonder dat u al te veel warmte verliest of tocht creëert. Het gemak van een bovenlicht is tevens ook een valkuil, want hoe vaak gaat u naar bed en vergeet het te sluiten? Inbrekers zijn inventief genoeg om dit als doorgang te benutten. Dacht u misschien dat u voldoende inbraakpreventie bovenlicht had getroffen door de openingswijdte klein te houden, een inbreker demonteert uw bovenlicht snel en gemakkelijk, gebruikt de ontstane ruimte vervolgens als doorgang, of hengelt naar het slot eronder. Zorg dus ook hier voor inbraakpreventie hang en sluitwerk, inbraakpreventie tralies of een barrièrestang waarbij u de maximale opening op minder dan 15 cm houdt. Dan kunt u ongehinderd blijven luchten en geeft u dieven geen schijn van kans.

Inbraakpreventie uitzetraam
Denkt u na over inbraakpreventie uitzetraam? Naast goedgekeurd hang en sluitwerk kunt u ook denken aan de allernieuwste raamuitzetters. Hiermee opent en sluit u uw raam met een afstandsbediening. Ze zijn beschikbaar voor bestaande bouw en nieuwbouw.

Gratis advies

 

3. Inbraakpreventie deuren

Wat voor ramen geldt, geldt ook voor inbraakpreventie deuren. Wanneer de deuren van uw woning eenvoudig te bereiken zijn – en dat zijn deuren want waarom zitten ze er anders, moeten ze voorzien zijn van inbraakpreventie cilinder, al dan niet aangevuld met aanvullende producten zoals inbraakpreventie deurstrips.
Inbrekers hebben diverse werkwijzes om uw woning binnen te komen. Eén daarvan is het uittrekken van de cilinder uit de deur, door er bijvoorbeeld een schroef in te draaien en druk op te bouwen. Wat u hiertegen kunt doen is het plaatsen van ons gecertificeerd hang- en sluitwerk met kerntrekbeveiliging dat de notatie: SKG bevat. SKG gecertificeerd hang en sluitwerk verhoogt de inbraakpreventie sloten en hiermee weert u inbrekers 3 minuten!

Inbraakpreventie garagedeur
Garages worden doorgaans gebruikt voor het opslaan van spullen en gereedschap. Toch kan de waarde hiervan behoorlijk oplopen. Denkt u bijvoorbeeld alleen maar eens aan gereedschap, en de waarde die dit vertegenwoordigt. Zorg daarom ook voor inbraakpreventie garagedeur. En al helemaal wanneer in uw garage een binnendeur is die toegang geeft tot uw woning. Een inbreker heeft, eenmaal in uw garage, alle tijd en mogelijkheid om uw binnendeur te forceren, compleet uit het zicht van wie dan ook. Des te belangrijker dus om te zorgen voor inbraakpreventie van uw garagedeur met goedgekeurd hang en sluitwerk.

Inbraakpreventie openslaande deuren
Openslaande deuren geven, zeker in de zomer, een geweldige sfeer. Wanneer het lekker warm is buiten, en uw deuren staan open, dan haalt u uw tuin als het ware naar binnen. Veel mensen zijn daarom gecharmeerd van openslaande deuren. Dieven helaas ook. Want zonder inbraakpreventie openslaande deuren vormen deze een gemakkelijk doelwit om binnen te komen. Met de juiste inbraakpreventie tuindeuren zoals gecertificeerd sluitwerk, scharnieren, sloten en cilinders voorkomt u dit. Op naar buiten draaiende houten deuren is het toegestaan om een SKG gecertificeerde anti-inbraakstrip in combinatie met een SKG gecertificeerd bijzetslot  of hoofdslot  toe te passen. Voor naar binnen- of naar buiten draaiende deuren is het natuurlijk mogelijk om een SKG gecertificeerde anti-inbraakstrip te plaatsen, maar hierbij moet u ook de deur extra beveiligen.

Inbraakpreventie schuifpui
Als variant op openslaande deuren geeft een schuifpui ook onmiddellijke toegang tot de tuin en vanuit de tuin tot uw woning. Sommige mensen denken dat ze genoeg hebben gedaan aan inbraakpreventie schuifpui door een latje neer te leggen in de rails, waardoor het beweegbare deel niet kan schuiven. Een inbreker heeft echter zo een gaatje geboord en die lat eruit gewipt. Plaats daarom een SKG goedgekeurd schuifpuislot in de schuifpui of meerpuntssluiting en regel uw inbraakpreventie schuifpui nog voor uw vakantie!

Inbraakpreventie voordeur
Vergeet u ook uw voordeur niet. Wilt u niet open doen voor vreemden, monteer dan een deurspion of digitale deurspion zodat u ziet wie er voor uw voordeur staat. Zorg ook voor inbraakpreventie verlichting zodat een inbreker altijd in het licht staat wanneer hij uw woning zou willen binnendringen.
Een kierstandhouder wordt tegenwoordig ook veel gebruikt. Voor bestaande woningen is dit nog een aanbeveling, nieuwbouwwoningen zijn al verplicht tot het laten plaatsen van een kierstandhouder om aan het keurmerk te voldoen.

4. Inbraakpreventie kozijnen

Met ons inbraakpreventie advies besteden we ook graag aandacht aan inbraakpreventie kozijnen, dit geldt voor zowel ramen als deuren. Ook al hebt u veel van de inbraakpreventietips opgevolgd, wanneer de inbraakpreventie kozijnen te wensen overlaat vormen deze een zwakke schakel in de ketting.
Beschadigde kozijnen kunnen het een indringer makkelijker maken om uw woning binnen te komen. Denkt u bijvoorbeeld aan ontstane gaten en kieren, waar iemand een stuk gereedschap tussen kan steken. Of, houtrot, waarbij het zwak geworden hout er gemakkelijk ‘uitgelepeld’ kan worden en ook hier een opening ontstaat. Ook verouderde kozijnen voldoen niet meer aan de criteria voor inbraakpreventie kozijnen. Denkt u bijvoorbeeld aan ontstane ruimtes tussen kozijn en deur. Een inbreker heeft niet meer dan een bankpas nodig om tussen het kozijn en de deur te steken en het slot open te drukken en de deur te openen (dit noem je ook wel flipperen).
Deurplus voorziet uw woning met plezier van inbraakwerende kozijnen. Al onze sloten zijn voorzien van meerpuntssluitingen, die op meerdere plekken voor inbraakpreventie kozijnen zorgen. Opendraaiende en draaikiep kozijnen voorzien wij van inbraakvertragende sluitnokken. Optioneel zijn er nog meer mogelijkheden om inbraakpreventie van uw kozijnen te garanderen. We geven u graag inbraakpreventie advies!

5. Inbraakpreventie buiten uw woning

Inbrekers zijn altijd in tijdnood. Ze moeten snel hun slag kunnen slaan, en alles wat hen daarbij hindert onderweg, schrikt af. Het inbraakpreventie advies van Deurplus is om ook rondom uw woning maatregelen te treffen.

Inbraakpreventie hekwerk
Een hekwerk is een goede methode voor inbraakpreventie tuin. U houdt er inbrekers mee op afstand. En is uw hek overklimbaar, dan werpt u in ieder geval een obstakel op zodat dieven niet snel weg kunnen komen met de buitgemaakte spullen.

Inbraakpreventie verlichting 
Een must is, om de buitenzijde van uw woning te verlichten door de inbraakpreventie lamp. Een dief werkt bijna altijd in het donker, dat zal u niet verwonderen. Hij zal dus plaatsen die voorzien zijn van inbraakpreventie verlichting, mijden. Zorgt u daarom voor goede verlichting van de buitenzijde van uw woning, met name een inbraakpreventie licht in de buurt van ramen en deuren is verschrikkelijk belangrijk.

6. Inbraakpreventie appartement

Wie zichzelf hoog en droog waant op de vierde verdieping van een appartementencomplex en geen aandacht besteedt aan inbraakpreventie appartement, heeft toch een misplaatst gevoel van veiligheid. Want ook appartementencomplexen zijn inbraakgevoelig vanwege:

 • De lagere sociale controle. Ook al bent u een oplettende buur, je kunt meestal slecht zien wat zich op een galerij afspeelt.
 • De hoofdingang die vaak niet op slot is. Wie aanbelt, kan via de deurtelefoon makkelijk naar binnen, of wandelt gewoon mee met een bezoeker of bewoner.
 • De eenvoud waarmee het bij een appartementencomplex te testen is wie er thuis is. Wanneer je alle bellen uitprobeert, dan weet je het zo. Een voorbijganger zal geen acht geven op iemand die voor het belbord staat, hij kent immers niet iedereen uit het complex en de gedachte dat de bezoeker een onbekend familielid of bekende is, ontstaat dan snel. Vreemde mensen die een tijdje voor de voordeur staan in een straat, vallen veel eerder op.
 • De brandtrappen die bij elk appartementencomplex aanwezig zijn. Deze kunnen ook gebruikt worden om naar binnen te klimmen.
 • Balkons. Deze worden ook gebruikt als inbreekroute, dus besteed ook aandacht aan inbraakpreventie balkon en inbraakpreventie van boven. Laat geen materiaal hangen aan uw balkon of muur waartegen een inbreker kan opklimmen.
 • Gemeenschappelijke ruimtes zoals garages. Ook dit zijn wegen voor de inbreker om naar binnen te komen.

Kortom, inbraakpreventie flat verdient dus zeker de aandacht! Vraag Deurplus om inbraakpreventie advies. Ons advies is op maat en uniek.

7. Inbraakpreventie tips politie

Naast het technisch opvolgen van inbraakpreventie tips, zijn er ook nog algemene inbraakpreventie tips. Dingen die u kunt doen en nalaten om de inbraakveiligheid van uw woning te vergroten:

 • Legt u bijvoorbeeld geen waardevolle spullen zoals telefoons, camera’s, laptops en iPads in het zicht. Veel dieven zijn gelegenheidsinbrekers. Alles wat er uitnodigend uitziet vergroot de kans dat ze het op uw woning voorzien. Dertig seconden zijn al genoeg om je slag te slaan. Maakt de inbreker zich daarna via een klaarstaande auto uit de voeten, dan hebt u het nakijken en een hoop ellende.
 • Registreer en fotografeer uw waardevolle eigendommen (ook sierraden), dan helpt u de politie ze sneller terug te vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw eigendommen te registreren. U kunt onder meer het kostbaarhedenregistratieformulier op politiekeurmerk.nl gebruiken. Verder is het mogelijk om de app van stopheling.nl te gebruiken of kunt u naar dnavaneensieraad.nl gaan om een beschrijving van uw juwelen te maken en die te printen. Als laatste adviseert de politie "track & trace-software" op de mobiele telefoon, laptop of tablet te installeren zodat deze sneller kunnen worden opgespoord.
 • Ons inbraakpreventie advies gaat ook over contant geld in huis. Hoe makkelijk het ook is om een lade in de kast of keuken te hebben met contant geld, de plek is zo voor de hand liggend. Maak het inbrekers niet gemakkelijk en beperk contant geld tot een minimum!
 • Zorg voor inbraakpreventie sleutel in slot en laat geen sleutel in het slot steken. Met de gaatjesboormethode wordt onder het slot een gat geboord. Vervolgens wordt door dit gat een voorwerp gestoken, waarmee de sleutel wordt omgedraaid die in het sleutelgat was blijven zitten en de inbreker is bij u binnen.​

Gratis advies

 

8. Inbraakpreventie tips vakantie

Voor vakanties of andere periodes van langere afwezigheid treft u extra maatregelen. Het inbraakpreventie advies van de politie is:

 • Een volle brievenbus doet vermoeden dat u van huis bent en geeft criminelen alle kansen. Regel tijdens uw afwezigheid dat één van de buren uw brievenbus leegt.
 • Meld uw vakantie ook niet op Facebook! Juist in de vakantietijd struint menig inbreker internet af om te kijken waar iedereen uithangt. En tweets als: “Bijna boarden” of “Lekker in mijn hangmat aan het strand” zijn duidelijk zat voor iedereen.
 • Geef uw huis altijd een bewoonde indruk. Het is een natuurlijke neiging om een huis opgeruimd achter te laten bij vertrek, maar doet u dat juist niet! Laat ontbijtspullen op tafel staan, hoe vervelend deze aanblik ook is. Leg de stofzuiger in de woonkamer. Leg kinderspeelgoed in de tuin (en vraag de buurman om dit af en toe te verplaatsen). Laat gordijnen open, gebruik tijdschakelaars zodat uw woning ’s avonds verlicht is van binnen.

9. Inbraakpreventie advies politie bij korte afwezigheid

Ook voor wanneer u eventjes van huis bent zijn er inbraakpreventie tips van de politie:

 • Hang geen briefjes op zoals “Ben weg tot 13.00 uur” of “Even naar de supermarkt” Het lijkt zo onschuldig maar iemand met slechte bedoelingen heeft aan die melding genoeg.
 • Leg ook geen sleutel onder een bloempot of deurmat. Dit zijn echt geen geheime plekken meer, maakt u zich geen illusies.
 • Hang geen adreslabels aan sleutels of de sleutelbos. Raakt u ooit een keer een sleutel of sleutelbos kwijt, dan weet de vinder in elk geval niet van welke woning het is. 
 • Denk om uw kliko en laat ook geen ladders en tuingereedschap slingeren. Wat denkt u dat een inbreker met een zaag kan doen? Of een handknipmes? Hij zal zich niet bekommeren om de schade die dit veroorzaakt, maar alleen denken aan het gemak waarmee hij uw sloten door kan knippen, een gat in deur of kozijn kan zagen of noem maar op.

Uw partner voor inbraakpreventie advies

Wilt u uw woning ook inbraakveiliger maken? Deurplus heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van inbraakpreventie voor allerlei woningen. Graag gaan wij met u aan tafel. Neem contact op!

Met dit hang- en sluitwerk

Zorg ik ervoor dat uw ramen en deuren inbraakwerend zijn.

Wilt u weten hoe?

Dat kom ik u graag vertellen.

Maak een afspraak met mij.
240