meerpuntssluiting1

is uw woning écht veilig?

P.K.V.W. check

Aanvragen

Een meerpuntssluiting – extra veilig voor uw huis!

Een meerpuntssluiting zit verzonken in de deur en wordt, net zoals andere cilinderinsteeksloten, bediend met een cilinder. Een meerpuntssluiting telt minstens drie, soms tot vijf sluitpunten die verdeeld zijn over de hele lengte van de deur en door middel van een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Daarom is een meerpuntssluiting een extra veilige (mits SKG-goedgekeurd) bouwkundige beveiliging en praktische versie van het cilinderinsteekslot.

Meerpuntssluiting heeft een fraaiere uitstraling

Toen er nog geen meerpuntssluitingen waren, werden deuren vaak extra beveiligd met aanvullende bijzetsloten boven- en onderaan de deur. Een slot met meerpuntssluiting is esthetisch gezien dan ook een enorme vooruitgang, in vergelijking tot de deur met meerdere bijzetsloten erop gemonteerd.

Bedieningsgemak van meerpuntssluiting

Het aantrekkelijke aan een meerpuntssluiting is, dat u met 1 sleutel alle sluitpunten bedient. Vergeleken met de ouderwetse manier van meerdere sloten op een deur geeft u dit veel bedieningsgemak. Een meerpuntssluiting is ook levensloopbestendig, en doorstaat de check van het Woonkeurmerk. Maar het verschaft u ook veiligheid in geval van noodsituaties wanneer u bijvoorbeeld snel uw woning moet ontvluchten bij brand.
Omdat het hele slot maar op 1 cilinder draait, is de robuustheid van het beslag des te belangrijker! Daarom is het van wezenlijk belang dat uw meerpuntssluiting wordt gemonteerd volgens de normen van het Politiekeurmerk, met SKG goedgekeurd veiligheidsbeslag, idealiter met kerntrekbeveiliging.

SKG-goedgekeurd

SKG-goedgekeurd veiligheidsbeslag beschermt het slot en de cilinder tegen inbraak. Het beslag heeft een uitgebreide veiligheidstest ondergaan en is, als het eenmaal zit, zeer lastig te verwijderen. De montageschroeven aan de buitenzijde zijn niet zichtbaar. Daarnaast heeft het een onbuigbaar buitenschild. Ook zit er vaak nog een extra plaat achter het beslag, zodat iemand met een boor er ook niet doorheen kan; dit wordt ook wel boorbeveiliging genoemd.
Het beste veiligheidsbeslag is beslag met kerntrekbeveiliging. Het aantal sterren staat borg voor de inbraakwerendheid van het beslag. Hoe meer sterren, des te langer de vertragende werking in minuten. U zult misschien zeggen: wat zijn nou een paar minuten? Maar voor inbrekers is het cruciale tijd. Die hebben alleen maar haast en willen het liefst binnen 1 minuut binnen staan. 

Welk soort meerpuntssluiting?

Meerpuntsluitingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten. Beschikt u over houten deuren, dan past veelal een ‘gewoon’ slot met meerpuntssluiting. Is uw woning echter voorzien van kunststof en metalen deuren, dan adviseren we vaak smalslot-meerpuntssluitingen met een hoge en ondiepe slotkast.
U kunt ook nog kiezen uit een cilinderbediend of krukbediend slot. Met een cilinderbediende meerpuntssluiting draait u de deur open of dicht met een sleutel, dit wordt vaak toegepast bij de entree van woningen. Bij een deur die krukbediend is, worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet of ingetrokken en vervolgens met één draaibeweging met een sleutel vergrendeld. Krukbediende sloten vindt u regelmatig bij zij-, achter- en balkondeuren.
En dan zijn er nog meerpuntsluitingen verkrijgbaar met verschillende soorten schoten. Je hebt ze met haakschoten, pennen en schuifknoppen. Welk slot perfect is om uw woning te beveiligen, daar adviseren we u graag over!

Gratis advies

 

Laat de montage over aan een professional

Het monteren van meerpuntssloten vereist kennis, handigheid, ervaring en professioneel gereedschap, ook wanneer het om de meer gangbare modellen voor houten deuren gaat. Allereerst hebt u een geschikt model slot nodig. Het nieuwe slot moet weer precies passen in het krukgat, cilindergat en dag- en nachtschoot, anders moet u extra aanpassingen doen om zichtbare schade aan uw deur te voorkomen. U moet ook rekening houden met de draairichting van het slot. En is de voorplaat van het nieuwe slot breder, dan zult u deze in de deur moeten uithakken met een speciale freesmachine en een geschikte mal. En dan bent u nog maar net begonnen…
Overweegt u om uw bestaande sluitwerk te laten vervangen door inbraakwerend beslag met meerpuntssluiting? Deurplus is uw adviseur voor uw sluitsystemen! Uw slot met meerpuntssluiting wordt door ervaren en kundige mensen gemonteerd. Wij beschikken over professioneel gereedschap. En we doen het snel en netjes!

Bij Deurplus is het onderhoud in de beste handen

Onder invloed van weer en wind kunnen sloten stroever gaan lopen. Stroeve sloten moet u zien te voorkomen, want een stroef slot slijt sneller en dan is de kans op defecten ook groter. Gedegen onderhoud van een slot is dus belangrijk, en zeker van een slot met meerpuntssluiting. Deze heeft immers meerdere sluitpunten die allemaal worden aangedreven vanaf één punt.
Om te zorgen dat een meerpuntssluiting soepel blijft lopen, moet deze regelmatig gesmeerd worden. Dit is het behoud van uw slot en het garandeert ook een veilige werking. Het onderhoud van uw slot vereist wel enige vakmanschap. Schroeft u zelf uw slot niet open! Het mechanisme van een meerpuntssluiting is behoorlijk gecompliceerd. De regelmaat waarmee een slot met meerpuntssluiting onderhoud nodig heeft, is afhankelijk van het type slot, de plaats en de omstandigheden. Deurplus verzorgt het onderhoud van uw meerpuntssluiting met plezier voor u.

politiekeurmerk veilig wonen meerpuntsluiting met smartphone

241