kerntrekbeveiligde sloten1

is uw woning écht veilig?

P.K.V.W. check

Aanvragen

Bescherm uw deuren tegen populaire inbraakmethode: kerntrekken

De campagne om vakantiegangers te waarschuwen tegen woninginbraken, lijkt effect te hebben. Het aantal woninginbraken in juli en augustus is tussen 2013 en 2014 gedaald van 13.000 in 2012 naar 10.000 in 2014. Dit maakte de Landelijke Politie onlangs bekend.
Uit onderzoek is gebleken, dat de kans op inbraak in een woning enorm afneemt wanneer een huis over het Politie Keurmerk Veilig Wonen beschikt. Momenteel is kerntrekbeveiliging een eis voor een nieuwbouw volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en is het sinds april 2014 ook verplicht voor bestaande bouw. Het voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen biedt niet alleen een goede bouwkundige beveiliging tegen inbraak, maar kan bij een aantal verzekeringen ook leiden tot een lagere premie. Maar wat is gecertificeerd hang- en sluitwerk met kerntrekbeveiliging nu precies? En wat is kerntrekken?

Wat is kerntrekken?

Het kerntrekken is een methode waarbij inbrekers een schroef in het sleutelgat draaien. Met een klauwhamer of met een speciale kerntrekker die ze over de schroef plaatsen, wordt er met behulp van de steeksleutel trekkracht uitgeoefend op de cilinder. Zo kunnen ze hem uit de behuizing trekken of de cilinder in het midden afbreken, waarna men eenvoudig de deur kan openen. Dit lukt vaak al binnen 30 seconden! Het maakt in dat geval niets uit of er een goed insteekslot is gemonteerd of niet.

Snelle en populaire inbraakmethode

De laatste jaren wordt er steeds vaker met kerntrekken ingebroken. Het is een makkelijke methode, je hoeft er niet technisch voor te zijn. En je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig. Het is dus belangrijk dat u uw deuren beschermt tegen kerntrekken. U kunt uw deur hiertegen beveiligen door het plaatsen van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging of een cilinder met kerntrekbeveiliging. Dit is de beste beveiliging binnen het aanbod van inbraakwerend beslag, mits voorzien van het SKG*** keurmerk. De driesterrenklasse is de zwaarste inbraakwerende klasse en staat voor tenminste vijf minuten inbraakvertraging.

Beslag met kerntrekbeveiliging
Bij beslag met kerntrekbeveiliging is de cilinder bedekt en zit er voor de kern (het sleutelgat) een meedraaiende rozet. Hierdoor kan een inbreker geen boorschroef indraaien. En zelfs al zou dit uiteindelijk lukken, dan kunnen noch de cilinder, noch de cilinderkern worden uitgetrokken omdat ze voorzien zijn van een hard metalen bescherming. Het buitenschild of buitenrozet wordt verder altijd van 
binnenuit blind gemonteerd op de deur, dat wil zeggen zonder zichtbare schroeven.

Cilinder met kerntrekbeveiliging
Wanneer u al design veiligheidsbeslag heeft toegepast of uw huidig beslag heeft andere afmetingen, dan is het vervangen van alleen de cilinder ook een mogelijkheid. De meest voorkomende soorten zijn de profielcilinder en de staartcilinder.

Profielcilinder
De profielcilinder wordt meestal gebruikt om insteeksloten die verzonken zitten in een deur te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar als hoofdslot, bijzetslot en als meerpuntssluiting.

Staartcilinder
De staartcilinder wordt gebruikt voor oplegsloten. Oplegsloten zijn zichtbaar aan de binnenzijde óp de deur gemonteerd en komen voornamelijk voor op stompe, naar binnen draaiende deuren. (Stompe deuren vallen geheel in het kozijn, opzetdeuren vallen over het kozijn heen waardoor ze minder tocht doorlaten.) Ze zijn verkrijgbaar als hoofdslot, bijzetslot en als meerpuntssluiting.

politiekeurmerk veilig wonen kerntrekbeveiliging

De beste merken

Bij Deurplus vindt u een brede collectie veiligheidsbeslag en cilinders met kerntrekbeveiliging. Van hoogwaardige kwaliteit, levensloopbestendig, comfortabel in gebruik conform de normen van het Woonkeurmerk en op en top veilig. Elk product is aan een strenge veiligheidstest onderworpen geweest en voldoet aan de hoogste inbraakwerende eisen van het Nederlandse Certificering Instituut SKG in samenwerking met PKVW en NBR.
Deurplus is leverancier van gerenommeerde merken zoals AMI, AXA, Dieckmann, HOPPE en Mariani en NEMEF. Veiligheidsbeslag is er in verschillende soorten en maten. Zo is er keus uit knopgarnituren voor gebruik bij voordeuren van een entree. Verder zijn er veiligheidsschilden met kerntrekbeveiliging voor achterdeuren, schuurdeuren, tuindeuren en schuttingdeuren, langschilden met kerntrekbeveiliging en kortschilden met kerntrekbeveiliging. U vindt bij ons beslag in elke stijl, voor elke stijl woning. Van strak geborsteld rvs tot glanzend messing, afhankelijk van uw woonwensen voorzien wij u van een stijlvolle oplossing!

Laat de montage over aan een professional

Het monteren van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging vereist kennis, handigheid, ervaring en professioneel gereedschap. Overweegt u om uw bestaande sluitwerk te laten vervangen door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging? Dit wilt u zonder blijvende afdrukken of schade aan uw deur verrichten. En het is ook een precies karwei. Een voorbeeld. Bij het monteren van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging mag de cilinder aan de buitenzijde niet te lang maar ook niet te kort zijn. Wanneer de cilinder aan de buitenzijde te lang is, zal de draaiende rozet van het beslag op de cilinder drukken en de sleutel moeilijk omdraaien. Wanneer de cilinder aan de buitenzijde te kort is, kan de sleutel niet diep genoeg in de cilinder en is deze onbruikbaar.
Ook wanneer u uw cilinders wilt vervangen door cilinders met kerntrekbeveiliging, dan zult u met een gedegen aanpak te werk moeten gaan. Zo kunnen schroefcilinders niet helemaal worden uitgedraaid, omdat ze vastgeklemd zitten. Dit moet u wel weten, anders zou u uw slot kapot maken. Ook bij het inschroeven van de nieuwe cilinder(s) moet u voorzichtig zijn. Het schroefdraad van een schroefcilinder is zeer fijn en kan makkelijk beschadigen. Deurplus is uw adviseur en montagespecialist voor sluitsystemen! Uw slot met kerntrekbeveiliging wordt door ervaren en kundige mensen gemonteerd. Wij beschikken over professioneel gereedschap. En we doen het snel en netjes!

Gratis advies

 

Bij Deurplus is het onderhoud in de beste handen

Onze producten zijn ontworpen op intensief gebruik. Ze kenmerken zich door hun hoogwaardige kwaliteit, die een lange levensduur garandeert. Toch is onderhoud onmisbaar voor een perfecte werking van uw slot. Profielcilinders kunnen drooglopen, vooral in deuren die direct blootstaan aan weer en wind. Een drooggelopen cilinder slijt ook sneller. Om dit te voorkomen kunt u uw cilinders het beste regelmatig laten smeren met slotspray. Dit kunt u laten inspuiten, maar u wanneer u het echt goed wilt doen, dan laat u ook de cilinder verwijderen en slotspray op de aandrijfnok spuiten. Wanneer u het onderhoud uit handen geeft aan Deurplus, dan hebt u een zorg minder. Uw sluitwerk ondergaat regelmatig een check op functioneren van uw sloten en uw woning blijft perfect beveiligd. Deurplus, voor een veilig gevoel! 

242