Woningbouwcorp. SWZ
Woningstichting SWZ Zwolle heeft tevreden huurders en lagere kosten onderhoud automatische deuren

Woningstichting SWZ Zwolle is met 47 panden en 7500 verhuurbare eenheden (voornamelijk woningen) een grote organisatie. Zij wil de facilitaire zaken voor haar huurders soepel geregeld hebben zodat zij veilig en comfortabel kunnen wonen.

Helaas was dat, voordat zij klant werden bij Deurplus, niet altijd het geval, vertelt Jorn Bosch, technisch beheerder, terwijl we plaats nemen aan een houten tafel in de warme, verwelkomende entree van het hoofdkantoor in Zwolle.

Deze entree werd nog niet zo lang geleden gerenoveerd. Imitatie tuintegels, een boompje en een haag met groen geven het idee dat je in de tuin zit. Deurplus plaatste er de bijpassende, stijlvolle schuifpui inclusief de inbraakwerende glaspui.

Adequaat reageren

Hoe is SWZ Zwolle bij Deurplus gekomen? In sowieso één pand werkte al tijden een deurautomaat en sleutelschakelaar van de buitendeur niet.

Kreeg een bewoner bezoek dat zich meldde via de intercom, dan moest de huurder zijn huis uit, met de trap of de lift naar beneden, een paar portiekdeuren door om vervolgens de deur van de hoofdentree handmatig te openen.

Niet fijn als je voor iedereen naar beneden moet draven. Ergernis alom natuurlijk. Maar opgelost werd het ook niet.

Totdat de contractbeheerder contact opneemt met Deurplus met de vraag of dit verholpen kan worden.

De contractbeheerder had zelf de storing al bij de fabrikant van de automatische deur gemeld maar hoorde lang niks. Hij was totaal niet te spreken over het serviceniveau.

De administratie bij deze leverancier was niet op orde. Hij was veel tijd kwijt aan ‘zweeffacturen’.

Ook had SWZ Zwolle hoge beheerskosten want componenten die niet van de fabrikant zelf waren, kregen altijd ‘de schuld’ bij storingen en werden zonder meer vervangen.

Deurplus komt gelukkig snel na de melding, vervangt de deurautomaat, voert achterstallig onderhoud uit en alles is weer opgelost binnen een en hetzelfde monteursbezoek.”

Deurplus staat er om bekend dat ze 84% van alle storingen direct verhelpt. Dat scheelt monteurskosten en wachttijd.

Geen zorgen over onderhoud

SWZ Zwolle is zo tevreden over het adequate optreden van Deurplus dat ze graag klant wordt. Deurplus blijkt prijstechnisch interessant en na polsen bij De goede woning in Apeldoorn gaan ze een contract aan.

Op dat moment heeft niemand overzicht van alle deurautomaten. Vele komen pas in beeld op het moment van een storing. Deurplus start met een inventarisatie van de automaten.

Deurplus adviseert vervolgens om de storingsgevoelige, met olie gevoede automaten te vervangen door producten die minder gevoelig voor storingen zijn en een langere levensduur hebben. Inmiddels is het grootste deel van de automaten vervangen.

Vanaf dat moment gaat Deurplus alle service en onderhoud op de automatische deuren van de panden verzorgen. Dit omvat 325 deuren waarvan zowel draai- en schuifdeuren, entreedeuren, galerijdeuren en woningdeuren.
 

Jorn: “Deurplus ontzorgt ons met service en onderhoud op automatische deuren.

Klachten pakken ze zelf op, de monteur weet vaak of het in de deurautomaat zit of verder in het systeem. Ze kijken welke mogelijkheden er zijn en koppelen dat terug naar mij.

Deurplus heeft korte lijntjes, dat werkt prettig. Vandaag gebeld betekent snel een antwoord of het wordt direct geregeld. Snelheid is voor SWZ belangrijk omdat we onze bewoners comfort willen bieden.

Deurplus houdt voor ons een lijst bij met alle deurautomaten. Wij ontvangen er jaarlijks een uitdraai in Excel van. Elke deurautomaat staat hierop vermeld met een conditiescore waar wij aan kunnen zien hoe de automaat functioneert. De score is gebaseerd op de NEN 2767 norm.

Aan de hand van deze scores krijgen we wel of geen vervangingsadvies zodat we dat mee kunnen nemen in de Meerjarige Onderhoudsbegroting. De adviezen van Deurplus volgen we altijd op.”

Servicelevel overeenkomst onderhoud automatische deuren

SWZ Zwolle heeft een aantal wensen ten aanzien van het gewenste serviceniveau waar zij met Deurplus afspraken over wil maken. Zo wil zij dat Deurplus altijd binnen 24 uur ter plaatse is om een storing te verhelpen.

Daarnaast wil ze dat Deurplus adviseert over vervanging aan de hand van zowel de technische levensduur als de status van de installatie. Dit wordt geborgd in een maatwerk Service Level Agreement (SLA). Hierdoor heeft de woningbouwcorporatie:

 • Geen zorgen meer over een betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangsvoorziening
 • Zekerheid over een optimale staat van hun installatie gedurende de gehele levensduur
 • Zekerheid dat gevaarlijke situaties worden voorkomen door regelmatige controles
 • Assistentie van gecertificeerde servicemedewerkers die continue worden getraind
 • Aanspraak op vakkundige hulp bij schade of storing, 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Geen zorgen meer of ze voldoen aan alle huidige Europese en Nederlandse eisen en richtlijnen
 • Inzicht in de historieopbouw van hun producten. Hierdoor weten ze altijd welke storings-/onderhoudswerkzaamheden zijn verricht
 • Geen omkijken naar het regelen van de jaarlijkse controle.
 • Zekerheid dat bij storingen binnen 12 uur een adequate oplossing is geregeld
 • Zekerheid waar ze financieel aan toe zijn met een vast bedrag per maand voor service en onderhoud.
 • Bij storingen worden geen arbeidskosten en reiskosten gerekend, geen productkosten en worden kosteloos onderdelen vervangen, mits tijdig periodiek onderhoud is uitgevoerd.

Tijdens de jaarlijkse check wordt ieder product van Deurplus dat in de SLA staat vermeld, volledig nagelopen en gecontroleerd.

De algehele staat van de producten wordt gecontroleerd, scharnieren gereinigd, deuren afgesteld, batterijen vervangen en bewegende componenten gesmeerd. Al de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan de norm EN 16005.

Er is soepel contact tussen de storingsdienst van SWZ Zwolle en Deurplus, ook wanneer het gaat om zaken buiten het contract.

Als er een defecte deurmagneet is ergens die niet in de SLA staat vermeld, Deurplus kijkt ernaar zodat het niet onopgelost blijft.

Lagere beheerkosten automatische deuren

Sinds SWZ Zwolle klant is bij Deurplus zijn de beheerskosten van de automatische deuren lager geworden.

Deurplus analyseert ook het aantal en de aard van de storingen aan een deur. Een deur kan storen door onjuist gebruik, vandalisme of weersinvloeden en Deurplus neemt dit mee in hun advies over vervangingsinvesteringen.

Deuren die bovenmatig veel blijven storen worden eerder vervangen, ook al is hun technische levensduur nog niet ten einde. Storingen door weersinvloeden kunnen bijvoorbeeld soms opgelost worden met een regenkap waardoor niet een hele deur hoeft te worden vernieuwd.

Hierdoor zijn er de laatste jaren minder storingen, is het minder vaak nodig dat monteurs komen en zijn huurders meer tevreden.

 

Meedenken

In een van de panden is ook een apotheek gevestigd. De apotheker wil in de toekomst graag een nieuwe schuifdeur.

Technisch is dit mogelijk. Deurplus attendeert op de verplichte vergunning die hier voor nodig is. Er komt een mooi ontwerp van de architect dat past bij het beschermde aanzicht van het straatbeeld.

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, kan de schuifdeur geplaatst worden.

Jorn: “Deurplus blinkt uit met goede service en meedenken. Wij zouden hen weer aanbevelen.”

 

Lagere beheerkosten automatische deuren

Wilt u ook tevreden huurders? Regel uw service- en onderhoud automatische deuren vandaag nog bij Deurplus. Wij komen graag bij u langs. Bel eventjes naar telefoon 0341-271050

Jorian van den Hoorn
Accountmanager
DPN-jorian-portret-website

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Jorian van den Hoorn
+31 (0)6 24 84 80 25
Toegepaste producten

Geze EMD-F deurautomaat
Geze EC-drive schuifdeurautomaten
Flatscan sensoren (EN16005)
Sewosy deurmagneten
E-opener
EDSW-250 deurautomaat
Casus
Wat wij doen? Dat blijkt uit de praktijk. We presenteren graag een deel van ons werk online. Dat geeft u het juiste beeld bij onze professionaliteit en dienstverlening.
Bekijk alle casussen
Menu