Dutchflame
met toegangscontrole

Het toegangscontrolesysteem moet aansluiten op de speciale CO² gasblus-installatie waar het bedrijf mee uitgerust is. Bij een calamiteit onttrekt deze installatie direct alle zuurstof uit het gebouw om de verspreiding van vuur tegen te gaan.

Nooddeuren moeten dan onmiddellijk vrijgegeven worden zodat medewerkers met allergrootste spoed het pand kunnen verlaten. Een complicerende factor is echter dat het personeel in ploegendienst werkt en dat er veel seizoenswerkers zijn. Hierdoor raakt het overzicht eerder zoek.

Van nattevingerwerk naar overzicht

Als productieleider pur sang is Ramon gericht op beheersing van processen. Hij wil het toegangssysteem van Dutchflame veilig, goed en inzichtelijk geregeld hebben.

Hij wil te allen tijde kunnen zien wie er waar aan het werk is en hij wil zich geen zorgen hoeven maken over de toegang van medewerkers tot het pand.

Ramon zoekt een bedrijf dat dit voor hem kan regelen, het liefst een lokale partner. Komt goed uit, want Deurplus zit in de buurt.

Het eerste contact verloopt heel plezierig, vertelt Ramon later als we aan de koffie zitten terwijl in de hal naast ons houten aanmaakblokjes worden geproduceerd.

Ramon: “In geval van brand treedt ons calamiteitenplan in werking. Iedereen moet à la minuut het pand verlaten en zich buiten melden bij een verzamelpunt. Dan wil ik direct kunnen zien of er nog mensen in het gebouw zijn.”

“Naast aanwezigheidsregistratie wilden wij ons toegangscontrolesysteem ook in kunnen zetten om bezoekerspassen aan te maken. Bezoekers moeten te traceren zijn wanneer zich een calamiteit voordoet. Samen zijn we naar een concrete oplossing gaan kijken. Dat is fantastisch verlopen.”

Op basis van al onze wensen, mogelijkheden en onze situatie heeft Deurplus ons een digitaal sluitsysteem met tijdsregistratie van Paxton Net2 met persoonlijke druppels geadviseerd. Hiermee is het real time inzichtelijk wie aanwezig is.

Ik had contact met nette mensen en wist goed waar ik aan toe was. Alle mogelijkheden werden overzichtelijk in een offerte opgenomen. Toen hebben we dit gekozen.

Ook hierna verliep het uitstekend met Deurplus. Ze hielden ons goed op de hoogte over de planning en wanneer ze langs zouden komen. Deurplus komt vaak met twee monteurs. Ze werken snel en netjes.”

 

Open contact met monteurs over details

“Tijdens de montage was er gelegenheid voor overleg en het was ook makkelijk om onze voorkeuren aan hen door te geven.

Samen hebben ze met ons het systeem ingesteld en hoe we rapportages kunnen maken. Ze hebben uitgebreid gecontroleerd of alles werkt. Tot op heden werkt het perfect.”

Gericht op de langetermijn en uitstekende service

“Deurplus heeft zich bewezen als een meedenkende, langetermijn adviseur en installateur. Ze communiceren helder en ze zijn service gericht.

Er was bijvoorbeeld een storing in het systeem dat op een bestaand slot gemaakt was. De voltage klopte niet helemaal. Dat hebben ze direct opgelost.”

 

Deurdenkers

“Zouden wij ooit uitbreiden met nieuwbouw, dan zouden wij Deurplus in een vroeg stadium al betrekken. Het Paxton systeem is schaalbaar dus nieuwe panden met nieuwe deuren kunnen direct opgenomen worden in het digitaal sluitplan.

Dat heeft als voordeel dat we zoveel mogelijk van de toegangscontrole netjes kunnen wegwerken in plaats van opbouwen. Deurplus heeft echt verstand van bouwkundige beveiliging. Zij denken mee over alle technieken in en rondom de deur.

En zouden we nu extra binnendeuren willen voorzien van digitale toegangscontrole, dan kan dat ook snel gerealiseerd worden.”

 

Maatwerk voor Dutchflame

“Dutchflame werkt in de cloud, maar wij wilden ons tijdsregistratiesysteem via een lokaal netwerk benaderbaar hebben. Mocht internet uitvallen, dan moet Paxton blijven werken.

Deurplus heeft hiervoor netjes een koppeling met de juiste IP-adressen tot stand gebracht met hun ICT-partner. Ook dat verliep prima.”

Hoe werkt het tijdsregistratiesysteem van Paxton Net2?

“Paxton voldoet aan onze verwachtingen,” vertelt Ramon terwijl hij zijn smartphone op tafel legt.

“Kijk, ik heb zowel een webbased client op mijn pc als een app waarmee ik alles bijhoud.

Het is gekoppeld aan software waarmee we de uren bijhouden die mensen werken. In een bedrijf van onze omvang en met seizoensproductie is een toegangsregistratiesysteem een vereiste om overzicht te houden, zeker met piekmomenten.

Het loopt volledig automatisch, ik heb er geen werk aan.”

 

Persoonsgebonden toegangsrechten

Elk personeelslid heeft een persoonlijke druppel. Deze geeft toegang tot binnendeuren, buitendeuren en de voorraadkast.

Ramon: “Wij willen weten of iemand in pand A of in pand B is in verband met brandveiligheid.

Dus gaat iemand van het een naar het andere pand, dan moet hij bij het verlaten van pand A uitchecken en weer inchecken bij een kaartlezer bij binnenkomst in pand B. Zo hebben we optimaal inzichtelijk wie waar is.”

“Bij brand meldt elk personeelslid zich bij de bhv’er bij het verzamelpunt buiten. Dan gebruiken we de roll call functie van Paxton. Via zijn telefoon of tablet vinkt hij iedereen op de checklist af.

In de software tonen Zone A en Zone B hun groepen gebruikers met hun status: ingecheckt of uitgecheckt. Dan weten we precies of er nog mensen binnen zijn in de gebouwen of niet.”
 

Beheer deuren op afstand

Heeft tijdelijk personeel en schoonmakers toegang nodig op bepaalde tijden? Ramon kan in het Paxton systeem deuren op afstand beheren.

“Per direct geef ik een gebruiker toegang tot een deur of ontneem ik hem die. Ook al biedt hij zijn tag dan aan bij de kaartlezer, de deur zal niet ontgrendelen. Werkt super,” zegt hij vergenoegd.

 

Toegangscontrole met aanwezigheidsregistratie en integraties

Zou Dutchflame in de toekomst hun systeem willen uitbreiden, dan zitten ze met Paxton goed.

Indien nodig zijn integraties mogelijk met cctv camerasystemen, inbraakmeldsystemen en deurintercoms. Een koppeling naar het personeelssysteem is al gelegd met deze tijdsregistratiesoftware. De medewerkers van personeelszaken hoeven niet meer handmatig uren bij te houden.

Om deze toepassing mogelijk te maken moeten specifieke kaartlezers eenmalig toegewezen worden voor het in- en uitklokken. Deze kaartlezers wisselen hun data uit met de Net2 software om de aanwezige uren van werknemers te registreren.

Zo gebruikt men het elektronisch sluitsysteem met tijdsregistratie om inzicht te hebben in aanwezigheidsgegevens, om deuren te beheren en om gewerkte uren bij te houden.

Menu