Blog

Zorgoproepsysteem? Nieuwe Wet Zorg en Dwang extra reden voor digitaal sluitsysteem
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 17-09-2022

Iedereen voelt het spanningsveld aan. Deurplus heeft er oplossingen voor: veilige, comfortabele en gecontroleerde toegangssystemen. Welke? Dat lichten we u in deze blog toe.

Bel voor een vrijblijvende afspraak naar telefoon 0341 271 050.
E-mail naar info@deurplus.com wanneer u teruggebeld wilt worden.

Vrij, comfortabel en veilig wonen ook voor zorgzwaarte 5 met draadloos oproepsysteem zorg
Wat in de nieuwe wet Zorg en Dwang is veranderd, is dat bewoners niet zomaar zonder meer ‘opgesloten’ mogen worden in een verpleeghuis of instelling. Maar hier is het dilemma.

Stel dat in uw instelling bewoners wonen met zorgzwaartepakket 5. Dat houdt in dat zij zeer nabije zorg nodig hebben, anders gaan deze mensen dwalen of weglopen. Deze bewoners wilt u beschermen voor zichzelf, maar ook voor andere bewoners.
Iemand die ’s nachts naar het toilet gaat en niet meer weet welke kamerdeur hij in moet, moet beschermd worden dat hij in het verkeerde bed stapt.

Onze digitale sluitsystemen integreren met zorgoproepsystemen zodat uw bewoners alle bewegingsvrijheid hebben zonder dat ze een gevaar vormen voor zichzelf en voor anderen.

Zo:

  • Voldoet u aan de nieuwe Wet Zorg en Dwang
  • Gunt u uw bewoners vrij, veilig en comfortabel wonen
  • Pleegt u geen inbreuk op hun privacy

Uiteraard is het mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Voor het beste advies komen we daarom graag bij u langs.

Bewegingsvrijheid zonder risico van dwalen of weglopen – hoe werkt dat oproepsysteem zorg?
Hoe kan iemand alle bewegingsvrijheid hebben zonder dat er een kans bestaat dat hij door een verkeerde deur gaat? De basis ligt in een zorgoproepsysteem (Ascom, Beprocare, CLB) en een digitaal sluitsysteem zoals van Salto bijvoorbeeld.

Deurplus integreert oproepsystemen zorg met nagenoeg elk sleutelloos sluitplan tot een veilig, comfortabel en gecontroleerd sluitsysteem. Onderdeel van een zorgoproepsysteem is een polszender of een halszender die bewoners standaard bij zich dragen.

Deze heeft twee functies:

  • Bewoners verzenden er signalen mee
    • Niet-urgente signalen zoals een vraag voor koffie, pijnstilling
    • Urgente signalen in geval van nood, bijvoorbeeld wanneer iemand uitgegleden is in de douche
  • Een tweede functie van zo’n zender is lokalisatie. Deze communiceert met een locatiebaken naast een kaartlezer bij de deur.

Het baken geeft ook aan waar meneer Jansen zich op de gang begeeft via punten in het plafond die weer communiceren met de handzender van meneer Jansen. Staat meneer Jansen voor de deur van zijn woning en wil hij naar binnen, dan zal de deur uitsluitend ontgrendelen wanneer het systeem de persoon als meneer Jansen herkent die voor de deur van meneer Jansen staat. Zo staat deze bewoner nooit voor een gesloten deur (en wordt elke vorm van stress of verwarring vermeden) maar kan hij ook niet door een deur van een andere bewoner of afdeling gaan. De privacy en veiligheid van hem en de andere bewoners blijven gewaarborgd. Dit alles zonder ook maar een handeling vanuit de bewoner, dankzij locatieaanduiding. Onze digitale sluitsystemen passen perfect in de wens om mensen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te laten behouden, welke zorgzwaarte ze dan ook hebben.

 

Wie is Deurplus – thuis in bouwkundige beveiliging

Deurplus kent u van ingenieuze toegangssystemen voor diverse sectoren. In de zorg worden onze producten breed toegepast. Ze omvatten alles voor verwelkomende, gecontroleerde, comfortabele en veilige toegangssystemen zoals inbraakwerend hang- en sluitwerktoegangscontrolecctv en intercomsystemen.

Wij adviseren altijd in uw voordeel en dat kunnen we omdat we niet gebonden zijn aan een merk zoals Salto, Paxton en iLOQ. We zoeken dus altijd de beste oplossing voor uw situatie.

En dat dat de ene keer Salto is, en bij een andere klant Paxton 10, iLOQ of een ander merk, dat laten we van uw wensen en situatie afhangen.

Zorgoproepsysteem aanschaffen volgens de nieuwe Wet Zorg en Dwang?
Hoe geeft u mensen met dementie of een andere psychogeriatrische aandoening volledige regie over eigen leven, zonder dat zij een gevaar vormen voor zichzelf en anderen?

Stap af van uw ouderwetse sleutelsysteem en laat u adviseren over een digitaal sleutelbeheersysteem van Deurplus dat wij kunnen combineren met een passend zorgoproepsysteem.

Hoeveel vrijheid geeft u uw bewoners? Maak kennis met Deurplus! Kwart eeuw ervaring door heel Nederland.

Bel naar telefoon voor een vrijblijvende afspraak 0341 271 050

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu