Blog

Welke toegangscontrolesystemen remmen de verspreiding van corona? 9 oplossingen
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 16-09-2022

In deze blog tonen we u 9 mogelijkheden die u meer controle kunnen geven over corona op de werkvloer.

Graag komen we bij u langs voor een check wat u kunt doen in uw pand.

Bel 0341 271 050 voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

U kunt natuurlijk ook uw gegevens achterlaten via het Contact formulier.
 

 1. Nieuw: Checkpoint Controle in Paxton Net2 – gezondheidschecks in een pand
  Het reguleren en controleren van bezoekersstromen is nog nooit zo actueel geweest. Hiervoor heeft Paxton nieuwe functionaliteit ontworpen. Met Checkpoint Controle kunt u controlepunten creëren in een gebouw.

  Hier kunnen medewerkers of bezoekers worden gevalideerd voordat ze toegang kunnen krijgen tot andere ruimtes binnen het pand. Op die manier kan er eerst gecontroleerd worden of ze geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen dragen zoals bijvoorbeeld een mondmasker.

  Daarnaast kan er een gezondheids- en temperatuurcheck worden uitgevoerd voordat mensen zich vrij door het gebouw mogen bewegen. Deze controles helpen om gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen te volgen en het welzijn van andere medewerkers en bezoekers in een pand te bevorderen.

  Paxton 10 is een baanbrekend toegangssysteem dat ook beheerders tal van plezierige eigenschappen biedt. U combineert de voordelen van bouwkundige beveiliging, toegangscontrole en videomanagement.

  Zonder dat u te maken hebt met ingewikkelde koppelingen tussen sluitsystemen of dat u moet switchen tussen dashboards. Toegangscontrole gebeurtenissen en camerabeelden ziet u bijvoorbeeld op hetzelfde scherm.

  Als beheerder hebt u met Paxton 10 meer overzicht, kunt u sneller acteren en zorgen voor veilige toegang zonder hindernissen.

   
 2. Toegangscontrole GSM – contactloos openen en sluiten van deuren

  Bij toegangscontrole met GSM wordt een deurswitch voorzien van voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Gebruikers melden zich met nummermelding. Indien het telefoonnummer correspondeert met het nummer op de switch, dan wordt het hek of de deur vrij gegeven.

  De communicatie verloopt via het GSM netwerk. Het openen en sluiten van deuren verloopt hier dus contactloos. Zo kunnen virussen niet via deuren worden doorgegeven.

   
 3. Toegangscontrole app – aanrakingsvrije doorgang

  Contactloos een deur openen met gebruikmaking van een app op uw smartphone? Het kan. Dit werkt met software waarin gebruikers, rechten en deuren zijn gedefinieerd. Gebruikers ontvangen toegangsrechten via de app.

  Om toegang te verkrijgen houden ze hun mobiel bij een elektronisch cilinderslot of wandlezer zodat er een signaal kan worden verstuurd. De communicatie verloopt via Bluetooth.

  Als beheerder werkt u dit toegangssysteem online bij. U hoeft dus niet ter plaatse te zijn om rechten aan te passen.

  De voorwaarde is dat gebruikers hun smartphone bij zich hebben. Maar dan hebt u ook wel een veilige oplossing voor contactloos openen en sluiten van deuren.

   
 4. Zonder aanraken door automatische draaideur

  Automatische draaideuren zien we veelal op plaatsen waar normaliter grote bezoekersstromen zijn zoals in ziekenhuizen, kantoren, winkels en openbare gebouwen. Automatische deuren kunnen op verschillende manieren worden aangestuurd. Door onder meer:
 • Toegangscontrole
 • Irisscan
 • Gezichtsherkenning
 • Afstandsbediening
 • Schakelaar
 • Clean switch sensor


  5. Contactloze schakelaar: voorbeeld ESIR

  De ESIR contactloze schakelaar kan worden toegepast in combinatie met automatische deuren en is ideaal voor mensen die niet bekend zijn met de bedieningssituatie.

  Het design valt op en geeft duidelijk weer, dat men alleen maar de hand voor de cirkelvormige sensor hoeft te houden. Hier biedt de ESIR schakelaar zowel comfortabele toegang als anti virus bescherming. 

  Toegangscontrole irisscan – deuren openen zonder handcontact

  Velen denken dat toegangscontrole irisscan de perfecte oplossing is die toegangscontrole, virusbescherming en een digitaal sluitsysteem combineert. Dat klopt. Maar het lastige is dat toegangscontrole op basis van persoonskenmerken nog onderworpen is aan allerlei wetgeving die onze privacy beschermt.

  De technologie is er, maar juridisch zijn er nog veel beperkingen. Plezierig of niet, we dealen er mee. Een schitterend compromis is Paxton 10 dat aanrakingsvrije toegang mogelijk maakt via een smartphone of smartwatch.


  6. Toegangscontrole gezichtsherkenning – handsfree toegang

  Een toegangssysteem dat elke pas, tag of druppel overbodig maakt is toegangscontrole gezichtsherkenning. Tot voor kort nog door veel wetgeving beperkt, want onze privacy wordt op allerlei fronten beschermd.

  Toegangsverlening op basis van persoonlijke kenmerken is daarom nog niet ver doorgevoerd. Tot nog toe.

  Maar daar waar sinds de overheid regels stelt ten aanzien van ons privéleven (wie had ooit verwacht dat we te maken zouden hebben met bezoekbeperkingen) breekt deze tijd misschien ook een lans voor deze innovatieve systemen.

  Als Deurplus volgen we deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet.
   
 1. Anti-bacteriële deurkruk: voorkom besmetting zonder inspanning

  Deurkrukken, deurgrepen of duwplaten worden intensief gebruikt en kunnen een besmettingshaard vormen voor bacteriën. De nieuwste anti-bacteriële deurkrukken nemen al uw zorgen weg. Deze doden alle virussen direct en hoeven niet meer gedesinfecteerd te worden.

  Een anti-bacteriële deurkruk is een rvs deurgreep, voorzien van een revolutionaire coating (HC3) die actief bacteriën bestrijdt. Er is keus uit diverse types, zelfs zijn er ook brandwerende deurkrukken en brandwerende deurgrepen.

   
 2. Roll call module in toegangscontrole

  Aanwezigheidsregistratie is een handig hulpmiddel wanneer u wilt weten wie zich waar in uw gebouw bevindt.
  Stel dat bijvoorbeeld een van uw medewerkers en of bezoekers positief getest is en u wilt weten met wie deze persoon in contact is geweest. Met aanwezigheidsregistratie kunt u niemand over het hoofd zien.

  In tegenstelling tot de corona-app. Deze is wel veel gedownload, maar wordt nog niet door iedereen gebruikt. Bovendien werkt de corona-app nog lang niet altijd feilloos, zo is gebleken. 

   
 3. Beveiliging buitenschil

  Ongecontroleerde toegang van bezoekers of passanten tot het terrein rondom uw pand wilt u voorkomen. Een hek, poort of tourniquet met elektrische aandrijving helpt al om te zorgen dat de toegang tot uw terrein niet uit de hand loopt.

  Bezoekers melden zich bij een intercomsysteem en hun wordt al dan niet toegang verleend. Daarnaast hoeft men geen handvat meer aan te raken zodat het risico op verspreiding van het virus wordt geminimaliseerd.
   

Wie is Deurplus

Bezoek onze website om meer te weten te komen over Deurplus. Wij denken in veilige, comfortabele en controleverhogende toegangssystemen. Dat omvat altijd meer dan een stijlvolle entree, inbraakwerend hang- en sluitwerk, een toegangscontrolesysteem en een intercom.

Als adviseur hebben we ervaring met diverse fabrikanten zoals iLOQ, Salto en Paxton en maken we het leven van klanten in uiteenlopende branches veiliger, comfortabeler en overzichtelijker. Deurplus geeft elk toegangssysteem meerwaarde.

Mogelijk wijkt uw situatie af van beschreven. Daarom komen we graag langs om het beste advies te geven.

Welke toegangssystemen heb ik nodig voor corona? Raadpleeg Deurplus
Zoekt u veilige sluitsystemen en wilt u alle controle over bezoekers of gebruikers van uw pand? Wilt u te allen tijde informatie kunnen ontvangen, ook al bent u zelf niet op kantoor?

Dan kunnen we een goed gesprek hebben. Vraag het vandaag nog aan.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu