Blog

Welke cctv camerasystemen zijn er – Deurplus adviseert
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 16-09-2022

Deurplus betrekt al jaren alle aspecten rondom toegangsverlening bij de keus voor CCTV camerasystemen. Want schuilt achter elke deur ook niet een beveiligingsvraagstuk? En is uw sleutelplan wel veilig? Met een cctv camerasysteem redt u het niet alleen.

In deze blog geven we u een indruk van de mogelijkheden. Onze adviseurs demonstreren de mogelijkheden graag bij u op locatie.

Belt u ons als uw interesse is gewekt? Dat kan naar telefoon 0341 -271 050
Een e-mailtje sturen kan natuurlijk ook naar info@deurplus.com.

Uiteraard is het mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Voor het beste advies komen we daarom graag bij u langs.
 

Welke cctv camerasystemen zijn er?

Ooit begon bouwkundige beveiliging met analoge camera’s, zoals ons hele leven rondom analoge toestellen was ingericht. Analoge cctv camerasystemen zijn er nog steeds wel, maar ze voldoen niet aan ieders behoefte. Het probleem bij analoog is vaak de lage resolutie. Stel dat u bijvoorbeeld beelden op uw smartphone wilt kunnen bekijken, dan hebt u niets aan een cctv beveiligingscamera dat nog werkt met analoge videobeelden. Dat moet u wel weten.

Uw adviseur Deurplus overziet de mogelijkheden en onmogelijkheden en adviseert u passend.
 

Opvolgers van analoge camera’s:

Analoge HD SDI

Analoge HD SDI (High Definition Serial Digital Interface) is ontwikkeld om een full-HD, dus 2 megapixel, videosignaal te versturen over een normale coax RG59 kabel.
Dus een digitaal camerabewakingssysteem met de beeldkwaliteit van een IP-installatie en de betrouwbaarheid van een analoge installatie. Het werkt ook op plekken waar uw wifi-signaal zwak is of geen bereikt heeft.
U hebt geen last van muren, plafonds of andere obstakels. Ook over een langere kabel is er geen kwaliteitsverlies èn uw wifi netwerk wordt niet onnodig belast. Analoge HD SDI heeft als voordeel dat bestaande coax kabels kunnen worden hergebruikt.
Dit betekent een aanzienlijke kostenbesparing bij de installatie van een nieuw cctv systeem. Terwijl de beeldkwaliteit hetzelfde is als bij een HD IP systeem. Overigens kan HD SHI ook met analoge camera’s overweg.
 

HD CVI

HD CVI is een enorme verbetering ten opzichte van oude analoge bewakingscamera’s. Het beeld is goed en de mogelijkheden zijn hetzelfde.
HD CVI is een analoog cctv camerasysteem dat een analoog video signaal over een coax-kabel verstuurt.
HD CVI heeft meer beeldlijnen (het deel van het analoge signaal voor een beeldscherm dat een horizontale lijn over de volle breedte van het beeld voorstelt. Alle beeldlijnen samen vormen het complete beeld).
HD CVI heeft een hogere resolutie dan HD SDI, namelijk Full HD t/m 4K Ultra HD en geeft dus een duidelijker beeld.
HD CVI is in prijs voordeliger dan HD-SDI. HD CVI heeft als ander voordeel dat het makkelijker uit te breiden is.
In aanleg is een HD CVI-installatie eenvoudiger en u kunt er grote afstanden mee overbruggen, de maximale kabellengte is 600 meter.
Dahua heeft HD CVI op de markt gebracht als opvolger van analoge camerabewaking en heeft een groot marktaandeel onder HD-CVI camera’s.
 

HD-TVI

HD-TVI wordt in Europa voornamelijk verkocht door Hikvision. Het is vergelijkbaar met HD-CVI en ook een opvolger van analoge camera's. Het voordeel is dat deze technologie geen problemen als netwerkbelasting en vertraging ondervindt zoals bij IP-camera’s.
HD-TVI kan over grote kabellengtes werken, afhankelijk van de resolutie, tot wel zo’n 500 meter.


AHD
AHD staat voor Analoog HD. Deze techniek is ook gebaseerd op de opvolger van de analoge camera, een analoog video signaal wordt verstuurd over een coax kabel.
AHD heeft een groot bereik en kan over lange afstanden werken met een kabellengte tot wel 500 meter. Netwerkbelasting en traagheid is ook bij AHD geen probleem. AHD wordt door verschillende merken verkocht.
 

Digitale camera’s, welke zijn er?

IP-camera's of netwerk camera's

Een IP camera kan een draadloze, via wifi aangesloten bewakingscamera zijn maar dat hoeft niet per se. IP camera’s kunnen zowel draadloos als bedraad op een netwerk worden aangesloten.

De diversiteit in IP camera’s is groot. Welke u kiest hangt af van uw wensen, uw budget en een eventuele bestaande installatie. Hieronder laten we zien op welke punten ip camera’s zich onderling onderscheiden.  
 

Draadloos, PoE of bekabeld

Maakt u gebruik van uw bestaande bekabeling voor zowel stroomspanning als netwerkverbinding? Er zijn ook cctv systemen die gebruik maken van twee kabels: een kabel voor spanning en een kabel voor het videosignaal.
En er zijn cctv systemen die de spanning uit het stroomnetwerk halen, maar hun signaal versturen via wifi. We kijken wat in uw situatie een kosteneffectieve oplossing is.
 

CCTV camerasysteem en meekijken via uw smartphone
Als u wilt, dan kunt u waar ter wereld en op welk tijdstip dan ook de beelden volgen via uw smartphone. Handig wanneer u niet aanwezig bent, dan kunt u toch zien wie zich in en om uw pand begeeft.
 

CCTV met bewegingsdetectie
U kunt kiezen om een push melding bij beweging te ontvangen. Maar dan ook, bij beweging van wat?

 • Bij persoonsdetectie maakt de camera onderscheid tussen personen en andere bewegende objecten. U kunt instellen dat meldingen van huisdieren eruit worden gefilterd en dat u alleen een signaal ontvangt wanneer een persoon wordt gedetecteerd
 • Bij voertuigdetectie maakt de camera melding dat zich voertuigen binnen het bereik van de camera bewegen
 • Bij gezichtsherkenning meldt uw camera wie zich in de ruimte begeeft. U voegt zelf foto’s toe van gebruikers, zodat de camera de beelden kan matchen met deze toegevoegde foto’s.
 • “John is binnen,” zult u als bericht ontvangen. Herkent de camera de persoon niet, dan ontvangt u ook een melding. Zo weet u of er een onbekende of een bekende het pand is binnengekomen
 • Wilt u de persoon ook kunnen volgen? Dan hebt u bewegingsdetectie met Smart Tracking nodig. Dan kan de camera het bewegende object zélf volgen.

Stel, er loopt een inbreker in uw woning, dan volgt de IP camera deze op de voet.
 

CCTV camera’s met live beelden
U kunt beelden laten opslaan, maar u kunt ook live meekijken. Zo kunt u direct inspelen op gebeurtenissen.
 

Opgenomen beelden afspelen
Hoe wilt u opgenomen beelden afspelen? In het groot, op een televisie, op een monitor?
 

Beheer cctv camerasysteem
Hebt u een vaste computer waarvandaan u uw cctv camerasysteem beheert? Of wilt u de mogelijkheid hebben om dit vanaf elke computer met internetverbinding te kunnen doen?
 

Meerdere camerabeelden volgen
Hebt u meerdere camera’s geïnstalleerd? Hoe houdt u deze beelden bij? Wilt u ze naast elkaar overzichtelijk in een scherm volgen?
 

Camera die u 360 graden kunt richten
Wat is het gebied dat u in de gaten wilt houden? Betreft het een entree of beslaat het bereik een compleet terrein? Hebt u een smalle kijkhoek nodig of een brede, of zelfs een bereik van 360 graden?


Vandalismebestendig
Moet u rekening houden met vandalisme? Mogelijk hebt u dan camera’s nodig in een speciale behuizing.
 

Nachtzicht
Wilt u heldere beelden in nachtsituaties kunnen opslaan?
 

Op afstand besturen
Wilt u uw cctv camera op afstand kunnen besturen? Zo hebt u beter zicht op wat zich afspeelt op uw terrein.
PTZ (pan, tilt zoom) houdt in dat u uw camera op afstand via een DVR recorder, computer of controller, tablet of smartphone kunt besturen. U kunt hem draaien, kantelen en inzoomen.
Dit kan in een IP camerasysteem, maar ook in een CVI of SDI camerasysteem. Er zijn PTZ camera’s voor buiten maar ook voor binnen.
 

Cctv camerasysteem voor buiten
Buiten hebt u te maken met extremere weersomstandigheden dan binnen in uw pand. Hitte, vorst, wind en regen mogen niet van invloed zijn op de kwaliteit van de beelden van uw cctv camerasysteem. Uw camera’s moeten bestand zijn tegen weersinvloeden.
 

Inzoomen
U kunt op twee manieren inzoomen. Cctv camera’s beschikken over een van beide of beide mogelijkheden: optisch inzoomen en digitaal inzoomen.

Optisch inzoomen vereist speciale lenzen om het beeld dichterbij te kunnen halen.

Digitaal inzoomen is niets meer dan het uitvergroten van een al gemaakt beeld-op-afstand. Dit heeft met lenskwaliteit niets te maken. Het enige is dat u over de juiste resolutie moet beschikken om te voorkomen dat een uitvergroot beeld ook scherp blijft in plaats van korrelig.
 

Geavanceerde autofocus
De autofocus analyseert de omgeving en stelt de lens in op een buitengewoon gedetailleerd beeld waarop personen en objecten beter te herkennen zijn.
 

Opnamecapaciteit
Wat verwacht u aan op te nemen beelden, hoeveel ruimte nemen ze in beslag? Wilt u opgenomen beelden over een wekenlange periode bewaren? Dat vereist voldoende capaciteit van uw recorder.
 

Keus in op te nemen beelden
Wilt u kunnen kiezen wanneer u videobeelden opneemt? U slaat bijvoorbeeld alleen beelden op bij beweging. Wilt u continue videobeelden bewaren of volgens een vast tijdschema?
 

Stroomvoorziening
Bevindt zich een stroomvoorziening in de buurt van de camera’s, of zult u het moeten doen met camera’s op een accu?
 

Resolutie
Welke beeldresolutie is gewenst om beelden goed te kunnen bekijken? Wilt u overzichtsopnames of wilt u juist zicht hebben op detail:

 • 720p is tegenwoordig een relatief lage resolutie, ofwel HD ready: 1280 x 720 pixels
 • 1080p of full HD of True HD: 1920 x 1080 pixels groot
 • 5 MegaPixel: 2592 x 1944 pixels
 • 8 MegaPixel / 4K ultra HD: 3840 x 2160 pixels, 4 keer zo groot dan 1080p full HD.
 • Lagere resoluties van analoge camera's: CIF (360 x 240 pixels), D1 (720x 480 pixels en 960H (960 x 576 pixels).
 • Heel oud is de VGA resolutie van 640 x 480 pixels, hier heeft niemand meer belangstelling voor.
   

Beeldopslag
Hoe u beelden wilt opslaan bepaalt uw keus voor een cctv camerasysteem. U kunt beelden zowel lokaal als in de cloud bewaren. Vaak wordt in de recorder een harde schijf of SD kaart gebruikt. Deze mogelijkheden van opslag zijn er:

 • Cloud opslag
  Beelden vanaf de IP-camera kunt u opslaan in de cloud zodat u overal ter wereld live kunt meekijken en meeluisteren. Opgenomen beelden kijkt u terug wanneer u maar wilt.

  Een groot voordeel van opslag in de cloud is, dat uw videobeelden onmogelijk kunnen worden gestolen. Wel betaalt u vaak maandelijks abonnementskosten.
 • Netwerk Video Recorder (NVR)
  Een Netwerk Video Recorder wordt gebruikt voor de opslag van camerabeelden van de IP-camera. Een NVT kunt u rechtstreeks aansluiten op een monitor of een andere locatie via internet.
  Een Netwerk Video Recorder heeft genoeg opslagcapaciteit om langdurig beelden op te slaan. 
   
 • NAS
  Voor de opslag van een grote hoeveelheid beelden is een NAS (een soort harde schijf met netwerkaansluiting) een optie. Met behulp van speciale 'surveillance system' software is het mogelijk om overal ter wereld via de NAS je IP-camera te bekijken.
  Een NAS heeft een enorme opslagcapaciteit. 
   
 • PC
  Wanneer u geen aanvullende apparatuur wilt aanschaffen kunt u uw videobeelden op uw computer opslaan. Een nadeel is dat u uw PC altijd aan moet hebben staan.  
   
 • SD kaart
  Gebruikt u een SD kaart, dan kan uw IP-camera volledig zelfstandig functioneren. Wanneer u een internetverbinding hebt, een SD kaart en een camera, dan is dat voldoende.
  Het voordeel van een SD kaart is dat u deze kunt uitnemen en ergens anders kunt inpluggen. Uiteraard heeft een SD kaart geen ongelimiteerde opslagcapaciteit.
   

Wie is Deurplus?

Stijlvolle entrees, comfortabele toegangsvoorzieningen, Deurplus voorziet al bijna een kwart eeuw in:

 • automatische deuren
 • toegangscontrole
 • intercomsystemen
 • cctv camerasystemen

Wat ons uniek maakt is dat wij thuis zijn in alle aspecten rondom toegangsverlening en toegangsontzegging. We installeren niet alleen een deur, maar we maken het leven van de facilitair beheerder ook op heel veel manieren makkelijker en overzichtelijker. We verhogen het woon- en werkplezier van bewoners, werknemers en bezoekers en we maken gebouwen veiliger. Met passie integreren we cctv camera’s in een digitaal sluitsysteem.

U kunt bijvoorbeeld via 1 scherm toegang verlenen en inzoomen op gebeurtenissen aan de deur in plaats van dat u aparte software gebruikt. Onze Veluwse mentaliteit van zorgen zonder zeuren, afspraken nakomen en service tot achter de deur oogsten resultaat. Veel van onze klanten zijn blijde gebruikers van geavanceerde sluitsystemen van bekende merken zoals SaltoPaxton en iLOQ. Hoort u daar straks ook bij?
 

Deurplus uw adviseur

Welke cctv camerasystemen zijn er? Het antwoord: veel. Hoe maakt u hierin de juiste keus? Deurplus is uw adviseur. Wij denken aan alle mogelijkheden en tonen u de beste optie. Mogelijk hebt u al beveiligingscamera’s en wilt u deze uitbreiden. Bent u dan genoodzaakt om bij hetzelfde merk te blijven? Of zijn er camera’s die kunnen communiceren met andere producten? En beschikken ze over een protocol dat dit mogelijk maakt?

Laat Deurplus met u meekijken en u doet een veilige keus, voor nu, maar ook voor de toekomst.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu