Blog

Waarom is fysieke toegangscontrole belangrijk
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 03-09-2022

Hebt u nog een nachtwaker lopen met een rinkelende sleutelbos?  Tja. Net wat u zelf wilt natuurlijk maar het kan veel makkelijker. Nee, dat kost geen tienduizenden.

Wanneer u eenmaal kennis gemaakt hebt met een toegangscontrolesysteem, dan zult u ervaren dat bouwkundige beveiliging met sleutels u eerder veel zorgen geeft dan zorgen ontneemt. Een mechanisch sluitsysteem is:

  • 1. Statisch
  • 2. Niet veilig
  • 3. Onbetrouwbaar
  • 4. Duur in onderhoud
  • 5. Eenzijdig
     

Statisch

Met een mechanisch sleutelplan kunt u nooit wijzigingen aanbrengen in uw sluitsysteem. U definieert eenmalig wie welke sleutel krijgt, en u zit er voor altijd aan vast. Zo zijn bij een hoofdsleutelsysteem de toegangsrechten volgens structuren geregeld. Een medewerker beschikt over een sleutel van zijn eigen kantoor. Wat gebeurt er als hij ook toegang nodig heeft tot de aangrenzende kantoorruimte, in verband met de vakantie van een collega?

Dan is een ‘hogere’ sleutel nodig waardoor hij dan ook toegang krijgt tot alle afdelingsdeuren. Dat is meestal niet de bedoeling. Dit is een van de voordelen van toegangscontrole: U voegt een deur toe aan de toegangsrechten van een individu, het online systeem updatet de kaartlezer of wandlezer en klaar bent u.
 

Onveilig

Sleutels kunnen gekopieerd worden, zoek raken, gestolen worden of uitgeleend aan onbevoegden. Dit is een van de voordelen van toegangscontrole: Pasje kwijt? Blokkeer de pas direct en u hebt uw gebouw weer goed weten te beveiligen.
 

Onbetrouwbaar

Ook al zit u bovenop de inname en uitgifte van sleutels, u hebt nooit een check of de persoon die de sleutel in het slot steekt ook daadwerkelijk degene is die u verwacht. Dit is een van de voordelen van toegangscontrole: Hierin kunt u de hoogste beveiliging aanbrengen, tot aan toegangscontrole fingerprint toe.
 

Duur in onderhoud

Elke verloren of zoekgeraakte sleutel leidt tot het vervangen van hang- en sluitwerk. Dat is een enorme kostenpost. Dit is een van de voordelen van toegangscontrole: Pasje met RFID-chip verloren? U blokkeert de oude en maakt gewoon een nieuwe aan.
 

Eenzijdig

Een mechanisch sluitsysteem vertelt u niets. Niets over nachtelijke inbrekers die een veiligheidsslot probeert te forceren. Niets over dat de deur van de productiehal een complete nacht open heeft gestaan. Niets over dat de voorraadkast regelmatig wordt geopend…buiten kantooruren. En nog veel meer niet over uw raam en deur beveiliging. Dit is een van de voordelen van toegangscontrole: U kunt net zoveel te weten komen als u zelf wenst.

Heeft het dus zin om uw sleutels te vervangen door een toegangscontrolesysteem? Dat heeft altijd zin. Is zo’n systeem dan niet te omvangrijk of te ingewikkeld om te beheren? Wat zijn toegangscontrolesystemen prijzen? Dat is het mooie van de toegangscontrolesystemen die adviseur Deurplus levert en onderhoudt.

We combineren oplossingen tot de best werkbare sluitsystemen. Van eenvoudige toegangssystemen voor het mkb tot grootschalige voorzieningen voor grote complexen met honderden deuren en gebruikers. Overweeg onze toegangscontrolesystemen. Ze zijn professioneel en klaar voor gebruik. Ontworpen om intuïtief te kunnen bedienen en ze vereisen zulke minimale instructies dat u zich af zult vragen waarom u niet eerder en toegangscontrolesysteem heeft geïnstalleerd.

Bent u benieuwd of het installeren van een toegangscontrolesysteem veel inspanning vereist aan uw kant? Laten we een keer een kop koffie met elkaar drinken. Met plezier maken we voor u een inschatting van de toepassingen en kosten toegangscontrolesystemen.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu