54

Van wankel sleutelplan naar een bedrijfszeker digitaal sluitplan

Van wankel sleutelplan naar een bedrijfszeker digitaal sluitplan

De facilitaire afdeling van een zorgpartij is al lange tijd niet gelukkig. Twintig vestigingen waar het digitale sluitsysteem Salto is geïmplementeerd hebben elk hun eigen sluitplan. Er zijn dus eigenlijk twintig sleutelplannen.

 

Per vestiging wordt het sluitsysteem bijgehouden op een lokale laptop. Elke laptop heeft een overzicht van deuren met hun gebruikers die door middel van Salto tags geautoriseerd zijn om de deuren te gebruiken.

Dit kan dus beter, adviseert Deurplus aan de facilitaire afdeling. Het zou mooi zijn als er een centraal Salto systeem zou komen dat alle lokale sluitplannen samenvoegt tot één grote Salto database.

Is dat bij u ook zo ongelukkig geregeld? Bel 0341 271 050 of laat ons even contact met u opnemen.

Nadelen van decentraal sluitplan

Er zijn verschillende nadelen aan het decentraal beheren van een sluitplan:

 • Hoge kosten van software updates die voor elke laptop apart moeten worden aangeschaft en uitgevoerd moeten worden.
 • Hoog risico van onveiligheid want een crashende laptop verliest direct alle controle over het sluitplan.
 • Een sleutelplan dat meer lek dan niet lek is, want nooit wordt gecontroleerd of uit dienst tredende medewerkers hun badge inleveren. Zo mogelijk hebben sommigen nog toegang nadat ze uit dienst zijn gegaan.
 • Alle twintig laptops zijn door derden geleverd en kunnen niet beheerd worden door de ICT-afdeling en vormen hierdoor een risico.
 • Medewerkers die op meerdere vestigingen werken, moeten voor elke vestiging een eigen tag hebben.

Deurplus blijkt de partner te zijn die verstand heeft van zaken:

 • Deurplus heeft alle kennis in huis van Salto software.
 • Deurplus weet hoe ze verschillende sluitsystemen moet integreren in een grote database.
 • Naast montage zorgt Deurplus ook voor advies en beheer van de Salto componenten en het complete hang- en sluitwerk.

Totale ontzorging dus!

Veilig en gecontroleerd sluitplan

Deurplus gaat aan de gang en brengt alle deuren en gebruikers van alle vestigingen in kaart in een centrale database. Nu kan de ict-afdeling het sluitplan centraal gaan bijhouden. De voordelen zijn duidelijk aanwijsbaar:

 • Er is nu sprake van een veilig en gecontroleerd sluitplan met alle voordelen van een digitaal sluitsysteem. Dankzij een automatische koppeling met het HR-systeem verliest elke medewerker op zijn of haar laatste werkdag automatisch alle toegangsrechten.
 • Het beheer van de Salto software is eenvoudiger geworden. De ondersteuning gaat niet meer over twintig databases maar over een centrale database. Er is op één plek overzicht en er hoeft ook maar één database bijgehouden te worden. Daarnaast is er nu nog maar een centrale software update nodig in plaats van software updates op elke lokale vestiging. Dit scheelt software kosten en tijd van ict-medewerkers.
 • De twintig laptops zijn overbodig geworden. Er zijn geen afschrijvingen op hardware meer, geen onderhoudskosten van het opschonen, bijwerken, actualiseren, scannen op virussen, beveiligen etc.
 • Het nieuwe sluitplan is altijd up to date. Doordat de software op een centrale server draait, hoeven de zorgmedewerkers zich geen zorgen te maken over de meest optimale gebruikersbeleving van het digitale sluitsysteem.
 • De veiligheid van het sluitplan is nu ook beter gewaarborgd. De centrale Salto database wordt automatisch geback-upt. De menselijke factor die back ups zou moeten regelen is geen factor van betekenis meer.

Nog een voordeel van dit digitaal sluitsysteem: Het sluitplan is nu ook beter overdraagbaar, omdat van elke vestiging op dezelfde manier gegevens van deuren worden verwerkt. Van elke vestiging zijn alle deuren op dezelfde manier te naam gesteld. Een uniek gedocumenteerd sluitplan dat de zorgpartij zelf kan beheren, met ondersteuning van Deurplus.

Mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Maar toch, wij gaan graag van goed naar beter! Bel 0341 271 050 of laat ons even contact met u opnemen.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313