54

Van deurintercom naar video intercom

In appartementen biedt een deurintercom systeem vertrouwde functionaliteit. Bezoekers melden zich bij de intercom van het appartementencomplex en een bewoner opent op afstand de deur van de entree

Bij de traditionele intercom systemen melden bezoekers zich nog met hun stem, maar in ons geval maakten we kennis met een Vereniging van Eigenaren die een andere wens koesterde. De VVE van dit appartementencomplex wilde graag overstappen op deurintercom met camera. Puur vanwege de veiligheid, zodat bewoners ook kunnen zien met wie ze te maken hebben bij de hoofdentree.
Het probleem van de VVE was, althans, dat dacht ze, dat ze alle kabels van het intercomsysteem moest vervangen. Dat zou wel een enorme investering zijn, was de gedachte. De VVE zocht een specialist die hen kon voorzien van advies. Ze kwamen bij Deurplus en wij vonden het natuurlijk erg leuk om met hen in gesprek te gaan! We maakten een overzicht van de technische installatie, en we lieten de VVE zien welke mooie technieken met video er voor appartementencomplexen zijn, zonder dat alle bekabeling vervangen zou moeten worden. We legden uit dat de tweedraads intercom voor video gebruikt kon worden. De VVE reageerde erg blij want u begrijpt, de aanleg van deurintercom met camera scheelt zo aanzienlijk in montagekosten.
Nu moeten we alleen nog in elk appartement de audio luidspreker vervangen. Hiervoor komt een luidspreker met camera in de plaats, gecodeerd via een bus verbinding. Vanaf heden kan elke bewoner via beeld zien wie er voor de entree staat. De deur kan op afstand ontgrendeld worden via dezelfde tweedraads verbinding. Veilig en comfortabel!

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313