Blog

Top 4 toegangssystemen waar u direct afstand van moet doen in coronatijd
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Vier toegangssystemen die u moet vervangen:

 1. Vingerprintlezer
 2. Keypad met pincode 
 3. Bedieningsknop voor automatische deur 
 4. Deurbeslag met handgreep

Bent u nog niet zo ver? We tonen u graag hoeveel extra moeite en zorgen het u scheelt wanneer u overstapt op een alternatief digitaal sluitsysteem.

Ga naar onze website om meer te lezen over toegangssystemen.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Laat u terugbellen.
 

Vervang vingerprintlezer

U kunt een vingerprintlezer vervangen door:

 1. Paxton 10

 2. Thermische gezichtsherkenningslezer
 3. Aanrakingsvrije biometrische terminals
   

Er zijn nog meer mogelijkheden. Daar praten we u graag over bij.

Paxton 10 is het betere alternatief

Open deuren met smartphone via Paxton 10

Elke aanraking van een vingertop op een lezer kan bijdragen aan de verspreiding van virussen of bacteriën. Maar hoe komen uw bewoners of medewerkers dan uw pand binnen?

Paxton 10 verwelkomt u in de wereld van betrouwbare toegangsverlening, controle over in- en uitgaande personen en inzicht in alle gebeurtenissen die zich rondom raam en deur of in de entree afspelen.

Hoe het werkt? Uw gebruikers openen voortaan deuren met hun eigen smartphone. Met het geïntegreerde digitale deurbeslag en smart credentials voor iedere gebruiker is uw pand voorbereid voor de toekomst.

Lees meer over Paxton 10 als sluitsysteem
 

Thermische gezichtsherkenningslezer

Innovatief is het nieuwe product van Paxton dat van meerdere personen tegelijk – ongeacht of ze een mondkapje dragen of niet – de temperatuur scant met de thermische gezichtsherkenningslezer.

Personen met koorts (en dus ook mogelijk covidbesmette personen) krijgen geen toegang tot het gebouw. Zelfs is het mogelijk om een melding te ontvangen van personen die zonder mondkapje het pand proberen binnen te komen.
 

Aanrakingsvrije biometrische terminals

Open deuren met aanrakingsvrije biometrische terminals zoals met 3D vingerafdruk scanner technologie. Een biometrische terminal is een zuil met een lezer die persoonskenmerken scant van voorbijgangers.

Aanrakingsvrije terminals zijn zeer geavanceerd en kunnen grote hoeveelheden vingerafdrukken scannen binnen een seconde. Dit maakt ze geschikt voor plaatsen waar veel mensen passeren.

Er zijn scanners die nog meer accuratesse garanderen. Tijdens een beweging van de hand over een sensor kunnen ze tot wel vier vingers in één keer scannen. Dat biedt nog meer zekerheid dan het scannen van een enkele vinger.

Extra beveiligingslaag
Het is mogelijk om een extra beveiligingslaag aan te brengen rondom aanrakingsvrije biometrische terminals. Zo kan van bezoekers een toegangspas gevraagd worden die werkt met iClass, MIFARE of DESFire technologie.

Ook smartphones kunnen worden gebruikt ter extra verificatie. Zo kunnen bezoekers hun ontvangen QR-code tonen als toegangsbewijs.

Een QR-code als toegangsbewijs is met name relevant bij voorzieningen waar men tegen betaling gebruik van kan maken. Denk aan musea, sportvoorzieningen, zwembaden, culturele locaties, amusementsbedrijven, recreatie en openbaar vervoer.

Bezwaren tegen toegangsverlening op basis van persoonlijke kenmerken
De voordelen van toegangsverlening op basis van persoonlijke kenmerken zijn duidelijk. Persoonlijke eigenschappen zijn uniek en onveranderlijk. Ideaal dus voor de identificatie van personen.

Maar er zijn wettelijke bezwaren tegen biometrische toegangsverlening zoals vingerscan en irisscan. Deurplus is er bekend mee. Het beperkt de toepassing van aanrakingsvrije biometrische terminals. Want voor sommigen vormt het verzamelen van biometrische gegevens inbreuk op hun privacy.

Waar ligt de grens bij de toepassing van toegangscontrole irisscan? Omwille van de veiligheid en het vinden van gevaarlijke criminelen valt voor opsporing met biometrische gegevens veel te zeggen.

Maar waar gaat het wringen wanneer gewone burgers hun privacy opgeven? Wanneer databanken met elkaar worden gekoppeld, gegevens onderling uitgewisseld en kenmerken op afstand kunnen worden ingelezen? Volgens veel mensen komt 'Big brother is watching you' dan wel dichterbij.
 

Vervang keypad met pincode

Paxton 10 en geïntegreerde camerabeveiliging als alternatief

Stel, u wilt een extra beveiligde deur dus u hebt een keypad bevestigd waar gebruikers een pincode intoetsen ter dubbele identificatie. Maar die toetsen zijn besmettingshaarden van virussen of bacteriën. Overweeg Paxton 10 en geïntegreerde camerabeveiliging.

Zo ondersteunt u elke beveiligingslaag in uw pand met live videobeelden die u in één overzicht op uw scherm hebt.

Dan weet u zeker dat persoon A de deur gebruikte in plaats van persoon A met de pas van persoon B. Paxton 10 met geïntegreerde camerafuncties bewijst het.

Vervang knop voor buitendeur

Wat kunt u doen met de bedieningsknop voor de buitendeur? U kunt deze vervangen door:

 1. Richtingsgevoelige radar
 2. Contactloze schakelaar als alternatief
   

Of wilt u graag een gesprek over de overige mogelijkheden? Dat doen we natuurlijk met plezier!

Richtingsgevoelige radar is het alternatief

Bij een buitendeur van de hoofdentree van een woonvoorziening zit een bedieningsknop om de deur te openen. Deze knop is een verzamelplaats voor virussen en bacteriën want iedereen zit er met zijn handen aan.

U kunt er beter voor zorgen dat uw automatische deuren aangestuurd worden door een richtingsgevoelige radar. Deze radarbewegingsmelder stuurt elektrische deuren aan aan de hand van detectie van bewegende objecten. De radar meet ook de richting van de bewegende objecten.

Zo kunt u laten instellen dat de draaideur of schuifdeur niet opent bij passerend verkeer. Maar wel bij naderende voetgangers.

Contactloze schakelaar als alternatief
In plaats van handmatige bediening kunt u bijvoorbeeld ook een contactloze schakelaar zoals bijvoorbeeld de ESIR bevestigen.

De ESIR contactloze schakelaar kan worden toegepast in combinatie met automatische deuren en is ideaal voor mensen die niet bekend zijn met de bedieningssituatie.

Lees meer in blog: Welke toegangscontrolesystemen remmen de verspreiding van corona? 9 oplossingen
 

Vervang deurbeslag met handgreep

Antibacteriële deurkruk als alternatief
De nieuwste anti-bacteriële deurkruk neemt al uw zorgen over de verspreiding van virussen en/of bacteriën weg. Deze deurknop:

 • Doodt alle virussen direct

 • Hoeft niet meer gedesinfecteerd te worden

Een anti-bacteriële deurkruk is een deurgreep van rvs, voorzien van een revolutionaire coating (HC3) die actief bacteriën bestrijdt. Er is keus uit diverse types, er zijn ook brandwerende deurkrukken en brandwerende deurgrepen.

Zo kunt u besmetting door het coronavirus, e-colli, mrsa of andere infecties voorkomen.

Onze anti-bacteriële handkrukken maken deel uit van onze grote collectie producten voor raam- en deurtechnieken zoals toegangscontroleintercomsystemen en cctv camerasystemen.
 

Wie is Deurplus?

Waar kent u Deurplus van? Van digitale sluitsystemen in winkels, ouderenvoorzieningen, fabrieken, kantoorgebouwen, openbare gebouwen, ja door heel Nederland vindt u onze stijlvolle en functionele toegangssystemen.

We zijn sterk in complete oplossingen die verder gaan dan alleen inbraakwerend hang- en sluitwerk. We denken door. Aan toegangsmanagement, aanwezigheidsregistratie, tijdsklokken, slim sleutelbeheer, aan Paxton, iLOQ, Salto, ja aan nog veel meer.

We adviseren, leveren, plaatsen en onderhouden uitsluitend de beste merken. Met ons team van eigen monteurs ontzorgen we dagelijks ondernemers en facilitair managers door heel Nederland. Meer weten?

Uiteraard is het mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Ook daarom komen we graag bij u langs, dan bent u verzekerd van het beste advies. We komen eraan!

Ja, ik vind het interessant als iemand van Deurplus mij meer komt vertellen over sluitplannen. Ik word graag gebeld om een afspraak in te plannen.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu