54

Toegangscontrole met aanwezigheidsregistratie, brandwerende deuren en brandcompartimentering

In deze blog check 3,4 en 5


VERVOLG op blog

Toegangscontrolesysteem brandveilig – bij u ook?

Lees ook:

Waarom hebt u Deurplus nodig voor een brandveilig sluitsysteem?

Doe zelf de vluchtwegbeveiliging check of bel naar 0341 271 050

Check 1. Is een brandmeldsysteem verplicht in uw organisatie?

Check 2. Is een vluchtplan in uw pand verplicht? Voldoet u aan de regels?

Lees over check 1 en 2 in blog Toegangscontrole brandveilig – bij u ook?

Hebt u check 3,4 en 5 al uitgevoerd?

Check 3. Moet u realtime inzicht hebben waar uw medewerkers zijn?
Check 4. Hoe werkt uw toegangscontrole bij brandwerende deuren?
Check 5. Voorziet uw inbraakwerend hang- en sluitwerk in brandcompartimentering?

Het is mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Neem contact op met adviseur Deurplus. Bel naar 0341-271 050 om uw bouwkundige beveiliging langs te laten lopen.

Check 3. Moet u realtime inzicht hebben waar uw medewerkers zijn?

Stel in een fabriek breekt brand uit. Niemand weet waar meneer Jansen is en of hij in gevaar is. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor zijn welzijn.

Bent u verplicht om altijd en overal inzicht te hebben in aanwezigheidsgegevens? Dat kan via toegangscontrole software. Maar hoe zit dat met toegangscontrole en AVG?

Hoe werkt aanwezigheidsregistratie via toegangscontrolesystemen? Uw medewerkers checken zich ’s morgens in. Na afloop van hun werk checken ze zich uit. Dan hebt u ook een toegangscontrole procedure nodig voor noodsituaties.

Bij brand moeten medewerkers weten dat ze, eenmaal buiten het gebouw, naar een verzamelpunt gaan dat voorzien is van een kaartlezer die hen ‘uitcheckt’. Het management kan zo via een roll call list opvragen of iedereen veilig is.

Check 4. Hoe werkt uw toegangscontrole bij brandwerende deuren?

Samen bekijken we welke deuren u wilt voorzien van toegangscontrole. Wellicht wilt u toegangscontrole ook bij brandwerende deuren. Een brandwerende deur die moet worden voorzien van een elektrisch slot met toegangscontrole vereist andere montage dan een ‘gewone’ deur.

Hoe worden deuren vrijgegeven in uw pand in geval van nood? Een situatie waarbij de toegangscontrole zich aan de vluchtzijde bevindt is onwenselijk. Want hoe begeeft een ongeautoriseerd persoon zich dan door de vluchtdeur?

Of stuurt het brandmeldsysteem deze toegangscontrole deur aan en geeft hem direct vrij in geval van nood? Onze montage van toegangscontrole is te allen tijde brandveilig. We kunnen ook slagbomen koppelen aan het brandveiligheidssysteem om te openen voor hulpdiensten.

Check 5. Voorziet uw inbraakwerend hang- en sluitwerk in brandcompartimentering?

Brandcompartimentering deelt uw gebouw in in ‘delen’ zodat de brand beheersbaar blijft per compartiment. Een trappenhuis dat een uur lang brandwerend moet zijn omdat het deel uitmaakt van een vluchtroute, heeft muren, deuren en kozijnen nodig die branddoorslag voorkomen.

Weet iedereen wat hij moet doen in geval van brand of paniek? Ons advies en onze montage van veilig hang- en sluitwerk houdt rekening met inbraak en de eisen van brandcompartimentering. Ontvang ons advies op maat.

Waarom Deurplus voor vluchtwegbeveiliging check?

Overweegt u een pasjes systeem ter vervanging van uw oude sleutelplan? Of hebt u al een digitaal sleutelbeheersysteem maar nooit goed nagedacht over hoe uw medewerkers of zorgvragers zich binnen vijf minuten in veiligheid kunnen brengen?

Ontmoet de landelijke specialist in alle technieken rondom de deur en regel het goed en veilig. Van veiligheidstest naar inbraakwerend hang- en sluitwerk, automatische draai- en schuifdeuren, intercomsystemen, cctv camerasystemen tot toegangscontrole oplossingen die ook in nood veilig zijn.

Zijn toegangscontrole en vluchtwegbeveiliging nog twee gescheiden werelden? Deurplus brengt ze bij elkaar voor meer veiligheid. Bel 0341 271 050 om een moment te plannen.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313