Blog

Toegangscontrole draadloos – 8 nadelen
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |
  1. Bekabelde technieken kunnen nog robuuster zijn dan draadloze omgevingen, en zeker in gevallen waarin de allerhoogste zekerheid is gewenst, wordt in bepaalde gevallen toch ook nog gekozen voor wired toegangscontrole.
  2. Bovendien is het zo dat, net zoals bekabelde technieken niet op elke deur werken, het net zo min mogelijk is om overal draadloze technieken toe te passen. Als de te overbruggen afstand tussen de componenten te groot is, krijgt bekabelde toegangscontrole de voorkeur.
  3. Voor toegangscontrole met camera zou u moeten nagaan of de hoge resolutie beelden die uw camera verstuurt zonder vertraging overkomen en of de bandbreedte toereikend is. Wellicht gaat dit met kabels sneller.
  4. Wanneer een motorslot op een buitendeur meer stroom nodig heeft dan een batterij kan geven, dan heeft bekabelde toegangscontrole de voorkeur boven draadloos.
  5. Combineert u toegangscontrole met inbraakbeveiliging, dan hebt u ook te maken met de eisen van uw verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij kan van u verlangen dat uw beveiliging wordt uitgevoerd conform een bepaalde BORG klasse. Vanaf BORG klasse 3 zijn bekabelde alarmsystemen verplicht. Dan moet u sowieso zorgen voor bekabeling.
  6. Soms heeft draadloze toegangscontrole last van metalen constructies in gebouwen, die signalen blokkeren. Het is altijd goed om de bouwkundige staat van uw pand aan een check te onderwerpen alvorens u de keuze maakt voor draadloze technieken.
  7. U dient voldoende maatregelen te treffen om te zorgen dat u niet blootgesteld wordt aan hacking. U moet denken aan het versleutelen van gegevens, ook met het oog op de nieuwe privacywet (AVG). Dit hoeft zeker geen bottleneck te zijn, zolang u er maar voor zorgt dat u dit goed geregeld hebt. Deurplus beschikt over de kennis en ervaring.
  8. U dient tijdig batterijen te vervangen want u wilt in geen geval dat uw toegangsvoorziening hapert vanwege slechte of lege batterijen.

Het is onterecht om draadloze toegangscontrole te associëren met instabiliteit en een slecht bereik. Moderne systemen zoeken de beste frequentie op voor het meest optimale signaal. Hiermee verbetert niet alleen het bereik, maar is het voor kwaadwillenden ook veel moeilijker om het systeem te hacken.
Ook al werkt wifi perfect, u kunt zich voorstellen dat een storing een enkel keertje toch kan optreden, hoe goed u uw draadloze toegangscontrole ook hebt geregeld. Vergelijkt u het met internet via de kabel of via wifi. Wifi werkt in principe altijd, maar toch. Wij helpen u graag met het maken van de beste afweging. Dat is onze specialiteit!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu