54

Storing automatische deur en andere onveilige situaties kunt u voorkomen

Onderhoudscontract regelt u bij Deurplus

Tijdig onderhoud aan automatische draai- en schuifdeuren is belangrijk. Het beste regelt u dit met een onderhoudscontract (SLA) van Deurplus:

 • U bent het verplicht volgens de norm EN 16005
 • U voorkomt onveilige situaties
 • U verlengt de levensduur van uw toegangssysteem
 • U profiteert van de voordelen van onderhoudsgarantie van Deurplus 

Maak snel kennis met onze vergaande service op al uw hang- en sluitwerk en toegangscontrole. Lees waarom tijdig onderhoud de kans op storing op automatische deur verkleint.

Bent u geen klant? Wij onderhouden ook niet-geleverde sluitsystemen. Bel gewoon 0341 271 050.

Waarom is tijdig onderhoud belangrijk?

De norm EN 16005 verplicht u tot tijdig onderhoud

U bent volgens de norm EN 16005 verplicht om onderhoud op uw deurautomaten te laten uitvoeren. Met een onderhoudscontract komen we jaarlijks langs en kijken we alles na. Dan wordt het in elk geval niet vergeten.

U voorkomt onveilige situaties

U wilt er toch niet aan denken dat iemand klem komt te zitten tussen een deur. Of, een persoon valt en loopt botbreuken op door een storing automatische deur.

Volgens de norm EN 16005 bent u hoofdelijk aansprakelijk voor het letsel van deurgebruikers wanneer u als eindgebruiker niet heeft voorzien in deugdelijk onderhoud.  

Ook lopen we alle batterijgevoede componenten van uw toegangscontrole deuren na en vervangen batterijen indien nodig.

U denkt misschien, dat batterijtje verwissel ik zelf wel. Twee redenen waarom u het beter Deurplus kunt laten doen:

 • U kunt het vergeten, met alle dramatische gevolgen van dien. Op een dag kunt u dan bijvoorbeeld uw kantoor niet meer in. Of, de medicijnkast.
 • Een batterij verwisselen van een toegangscontrole component is specialistisch en secuur werk.

  De kop van een cilinder of het beslag moet op de juiste manier worden losgemaakt, er mogen geen onderdelen verbuigen. U hebt te maken met elektronica en dat vereist een secure aanpak.

  Met een onderhoudscontract plant Deurplus jaarlijks het vervangen van batterijen. We lopen gelijk alles na zodat we een eventuele storing automatische deur tijdig kunnen signaleren en ondervangen.

U verlengt de levensduur van uw toegangssysteem

Stel dat een deurautomaat olie lekt, dan is na verloop van tijd het reservoir leeg. Zonder tijdig onderhoud wordt dit niet opgemerkt, uw reservoir niet omgewisseld en dan is opeens de olie op.

Net zoals bij een automotor is een gebrek aan olie dramatisch. Ook bij automatische deuren is de schade dan niet te voorzien.

Casus amusementsbranche

In de amusementsbranche zijn betrouwbare deurtechnieken van levensbelang. Denk bijvoorbeeld aan uitgaansgelegenheden waar ’s avonds veel mensen komen. Kenmerkend voor dit soort deursituaties zijn:

 • Grote stromen bezoekers
 • Een deel van de bezoekers komt niet regelmatig, en ‘kent’ de deuren dus minder goed dan bijvoorbeeld bewoners van een appartementencomplex.

Deze deuren hebben meer te lijden, zijn eerder ontzet of scheef en moeten dus vaker gesteld en nagekeken worden. Gebeurt dit niet, dan gaat een deur defect wat nog meer kosten met zich meebrengt.

Een service- en onderhoudscontract is dus ook een investering in een lange levensduur van de installatie.

Ervaar zelf onze deskundige en plezierige service. Bel naar 0341 271 050.

U profiteert van de voordelen van onderhoudsgarantie van Deurplus

Op Faaq, DORMA, Geze automatische deuren zit een fabrieksgarantie, deze verloopt na een tijdje. Evenals de fabrieksgarantie op Salto toegangscontrole. Natuurlijk is het de bedoeling dat uw systemen langer meegaan.

Wanneer u storingsloos en veilig plezier wilt hebben van uw deurautomaten, biedt Deurplus u een onderhoudsgarantie aan. Wat houdt dit in? En waarom is dit zo belangrijk?

De onderhoudsgarantie kunt u vast laten leggen met een service- en onderhoudscontract (SLA). Hierin wordt beschreven wat er valt onder de onderhoudsgarantie, en welke storingen en defecten niet.

Jaarlijks inspecteren we bijvoorbeeld uw deuren met alle bijbehorende componenten, we voeren onderhoud uit, en uw toegangsvoorziening loopt weer gesmeerd. In geval van een storing automatische deur of andere storingen staan we snel bij u op de stoep.

Meer voordelen kunt u lezen in ons andere blog over Service Level Agreements bij Deurplus.

Storing automatische deur? Ervaar ook onze deskundige en plezierige service. Mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Maar toch, wij gaan graag van goed naar beter! Bel 0341 271 050 of laat ons even contact met u opnemen.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313