Blog

Offline en online toegangscontrole, wanneer heb je het nodig?
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Bijvoorbeeld door virtual network points of wandlezers. Gebruikers merken weinig van het verschil. Beheerders en facilitair managers wel. Zij profiteren van meer veiligheid, controle en comfort.
 

Wanneer offline?

Offline toegangscontrole is relatief eenvoudig en voordelig aan te leggen. U controleert per deur wie toegang heeft en wie niet. Binnen kleinschalige voorzieningen met een eenvoudige in- en uitgang en waar u niet perse actueel inzicht nodig hebt, kunt u volstaan met offline toegangscontrole.
Standalone toegangscontrole bestaat meestal uit één of twee units – zoals van Paxton - die direct zijn aangesloten op een elektrische vergrendeling om de toegang van de deur te controleren. Er is geen netwerk of PC nodig en u hoeft evenmin elke deur in uw pand te beveiligen. Tags van gebruikers kunnen binnen een paar seconden worden toegevoegd aan het systeem door bij de lezer van de desbetreffende deur een programmeerkaart aan te bieden. Anders wordt het wanneer u onderscheid wilt maken wanneer gebruikers toegang hebben. Dan past vaak een online toegangscontrolesysteem beter.

Geen bekabeling mogelijk, realtime inzicht niet nodig
Soms is bekabeling niet mogelijk, zoals bij toegangscontrole glazen deur. Wanneer het ook niet nodig is om per minuut te weten wie gebruik maakt van de deur, kunnen offline veiligheidssloten direct op de deur geplaatst worden.
 

Wanneer online?

Op afstand
Gebruikers toevoegen, batterijstatus checken of deurinformatie uitlezen, zeker bij grote locaties is het niet te doen om elke deur af te lopen voor deze handelingen. Met online toegangscontrole regelt u alles vanuit uw bureaustoel, of zelfs onderweg wanneer u het online toegangscontrole systeem via een portal of app kunt benaderen.

Geen bekabeling mogelijk
Is het vanuit financieel of bouwkundig oogpunt niet haalbaar om een bekabeld toegangscontrolesysteem aan te leggen? Maar u wilt wel alle controle? Dan biedt online toegangscontrole uitkomst met batterijgevoede sloten die online worden ge-updatet.

Wanneer elke minuut telt
In omgevingen waar de strengste voorschriften gelden zoals laboratoria of de zorg, kan elke minuut dat een deur open staat teveel zijn. Hier kiest u voor online toegangscontrole.

Integratie met gebouwbeheer
Steeds vaker maken toegangscontrolesystemen deel uit van geïntegreerde plannen voor gebouwbeheer. In situaties waarin brandmeldsystemen en CCTV-camerasystemen waken over uw bouwkundige beveiliging, biedt online toegangscontrole bijzonder veel mogelijkheden.

Extra toepassingen nodig zoals aanwezigheidsregistratie
Werktijdregistratie, aanwezigheidsregistratie, extra toepassingen kunnen geïntegreerd worden in een toegangscontrole systeem om uw bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen. Wel moet uw toegangscontrole online worden uitgevoerd zodat tussen de applicaties data kan worden uitgewisseld.

Online of offline, waar staat Deurplus?
Ons maakt het niet uit of uw interesse uitgaat naar online of offline toegangscontrole. We zijn in beide sterk. Zullen we het eens toelichten? Laat uw contact gegevens achter en we bellen even.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu