Blog

Minder toerekeningsvatbaar maar toch bewegingsvrijheid
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Als het gaat om deur oplossingen die iedereen passende bewegingsvrijheid gunnen, hebben we inmiddels een bewezen reputatie. Want juist met digitale sluitplannen is er zoveel meer mogelijk voor mensen met bijvoorbeeld een psychische aandoening. Zouden zij anders onder zeer scherpe bewaking staan om geen gevaar voor zichzelf of voor anderen te vormen, onze toegangscontrole systemen verschaffen hen vrijheid, zonder dat de veiligheid van henzelf of anderen in gevaar wordt gebracht. Hoe dat werkt?
Elke bewoner heeft een pas of druppel met daarop hun toegangsrechten geprogrammeerd. Hiermee mogen sommigen bijvoorbeeld het pand verlaten, maar niet het terrein af. Dat lukt ook niet met zo’n voorgeprogrammeerde pas. En het personeel heeft zo geen zorgen om mogelijk ontsnappingsgevaar en kan zich richten op andere zaken.

Anders wordt de situatie, wanneer een bewoner zich op zijn kamer terug trekt, en dreigt brand te stichten of de gaskraan open te draaien. Officieel heeft hij recht op privacy. Officieus is natuurlijk de veiligheid voor hemzelf en anderen belangrijker. Dan richten we een digitaal sluitsysteem zo in, dat het in geval van nood overgenomen kan worden door een bevoegde. We adviseren over beleid met richtlijnen wie de toegangscontrole software mag overrulen en wanneer. Wanneer we om advies gevraagd worden over digitaal sleutelbeheer in de zorg, dan is onze ervaring en aanpak echt een plus.


Niet zelden passen we oplossingen op maat toe, bijvoorbeeld wanneer extra beveiligde deuren noodzakelijk zijn. Zo hebben we bij een bewoner in een instelling onlangs nieuw hang- en sluitwerk met elektronisch slot gemonteerd, aangestuurd door een digitaal sleutelplan. Drie elektronische magneten zorgen ervoor dat deze deur extra beveiligd is tot 1500 kg, in plaats van de 700 kilo weerstand die gangbaar is in de instelling. De bewoner heeft deze extra beveiliging nodig. Dit alles gevoed door een GTV voeding die de brandmeldinstallatie aanstuurt zodat bij brand deze extra beveiligde deur onmiddellijk vrij wordt gegeven. Nu is er een totaal veilige situatie ontstaan, waarbij zowel de bewoner als het team zich comfortabel voelen. En wij dus ook!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu