Blog

Mechanisch sluitsysteem wordt digitaal, tijdens een vergevorderd stadium van de bouw
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Het bouwontwerp is gericht op een mechanisch toegangssysteem. Tijdens de bouwfase besluiten de eigenaren om nog af te stappen van het mechanische sluitplan en over te gaan op een elektronisch sluitplan. Zo zouden alle gebruikers sleutelloze toegang hebben. Alles is tijdens de bestekfase echter berekend op het mechanische sluitplan. Ze zoeken een specialist die creatief en flexibel is om oplossingen te creëren binnen bestaande mogelijkheden.

Deurplus neemt plaats aan de bouwtafel en adviseert een moderne oplossing waar nu dagelijks ruim 800 mensen gebruik van maken èn waarmee een duurzame basis is gelegd voor de toekomst. Wat maakt dit project speciaal:

  • Inpassing wanneer bouw vergevorderd is
  • Veilig en duurzaam voor de toekomst
  • Cliënten behouden zo lang mogelijk regie over eigen leven
  • Flexibiliteit voor medewerkers
  • Centraal beheer

We leggen het uit. Blijf lezen!
 

Van mechanisch sluitplan naar digitaal sluitplan

De muren staan al en de bouw is ver gevorderd, en dan komt het besef dat een elektronisch sluitsysteem vele malen veiliger, comfortabeler en toekomstbestendiger zou zijn. Maar hoe kun je dan nog deurautomaten plaatsen als er geen kabels meer getrokken kunnen worden? Kabelgootjes mogen beslist niet zichtbaar zijn in dit luxe pand. Deurplus gaat er naar toe en kijkt naar wat mogelijk is. Deurautomaten worden gemonteerd en batterij gevoede Salto sloten. Bekabeling kan zo beperkt blijven.
 

Digitaal sluitsysteem: flexibel en schaalbaar

Nu zijn ruim 200 deuren voorzien van XS4 One deurbeslag, GEO Cilinders en de XS4 wandlezer 2.0. De entrees van de locaties zijn uitgerust met SALTO-wandlezers en alle kamerdeuren zijn voorzien van SALTO-beslag. Ruim 800 mensen maken sleutelloos en gebruiksvriendelijk gebruik van dit toegangssysteem. Het biedt kwetsbare ouderen een moderne, fijne en veilige woonomgeving waarin veiligheid en bewegingsvrijheid wordt gecombineerd in een slimme oplossing met maatwerk voor verschillende cliënt groepen. Daarnaast hebben de medewerkers geen verschillende sleutels meer voor hun diverse taken, maar heeft elke medewerker voortaan 1 tag met verschillende toegangsrechten. Hierdoor is er meer veiligheid, comfort en controle.
 

Positieve klantervaring

Wanneer je als bedrijf altijd 100% gaat voor je klanten, blijft dat niet onopgemerkt. De eigenaren komen Deurplus op het spoor via een andere instelling die hoort bij dezelfde moedermaatschappij. Deze instelling maakt al jaren dankbaar gebruik van Salto in hun eigen omgeving. De facilitair manager van deze zorginstelling geeft als advies om Deurplus voor te leggen dat de wens er is om sleutelloos te gaan, maar dat de vraag is of dit nu niet te laat is.

“Deurplus is altijd goed bereikbaar en beschikbaar als er iets mis is,” krijgen ze nog mee. En zo gaat het balletje rollen.
 

Voordelen van digitale sluitplan

Naast het comfort, de veiligheid en controle die Salto toegangscontrole aan de gebruikers biedt, is dit ook een duurzame oplossing voor de lange termijn. Met nog andere instellingen binnen deze zorggroep die nog geen gebruik maken van het sleutelloze systeem, is het het perfecte platform om uit te breiden naar de toekomst. Het is schaalbaar en uitbreidbaar mochten er meerdere locaties bijkomen. Het aantal deuren kan tot 64.000, het aantal gebruikers tot 4.000.000, zeer waarschijnlijk dat ze het maximum niet eens zullen behalen. Ook voor wat betreft beheer biedt dit elektronisch sleutelsysteem grote voordelen. Het kan allemaal bij een persoon blijven die tags aanmaakt, autoriseert en uitschrijft. Het beheer van fysieke sleutels had altijd veel tijd en organisatie gekost, zeker met meerdere locaties. Je kunt nu eenmaal niet overal aanwezig zijn om sleutels uit te geven. Nu maakt de technische dienst de tags centraal aan en beheert deze ook centraal. Digitale bouwkundige beveiliging kost minder tijd, is beter beheersbaar en dus veiliger.
 

Zekerheid met bronzen onderhoudscontract

Nu komt een monteur jaarlijks langs en onderhoudt de deurautomaten volgens de norm EN 16005. Ook checkt hij de batterijgevoede componenten en voorziet deze indien nodig van een nieuwe batterij. Bij storingen bellen zij het landelijke storingsnummer 0800-1071 en maakt Deurplus haar reputatie als het gaat om uitstekende service waar. 

Wie is Deurplus?
Deurplus is een specialist in alle technieken rondom en in de deur. Van advisering, montage tot onderhoud, in Deurplus vindt u een stabiele partner met ruim 25 jaar ervaring in deurtechnieken.

Wat ooit begon met inbraakwerend hang- en sluitwerk, is geworden tot een full service partner die de complete automatisering van persoonsdeuren verzorgt, inclusief toegangscontrolesysteem (SaltoPaxton, iLOQ), cctv camerasystemen en intercomsystemen.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu