Blog

Inbraakverzekering? Kent u de voorwaarden?
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 16-09-2022

Van zulke gedachtes hoeft u nooit wakker te liggen als het aan Deurplus ligt. Wij kennen de eisen voor bouwkundige beveiliging. Dus we kunnen u perfect adviseren.  

Lees in deze blog:

  • Voor welke eisen u komt te staan bij het afsluiten van een inbraakverzekering
  • Welke certificeringen zijn belangrijk?

Afspraak maken? Bel naar telefoon 0341 271 050 en onze vriendelijke telefonist plant een afspraak met u in.

E-mailen mag natuurlijk ook naar info@deurplus.com.
 

Eisen die een verzekeraar kan stellen

Welke eisen kan uw verzekeringsmaatschappij stellen om uw pand in dekking te nemen?
 

Bouwkundige beveiliging

Deuren en ramen moeten worden voorzien van bouwkundige maatregelen om het inbrekers moelijker te maken om binnen te komen. Inbrekers slaan een gebouw met goede beveiligingsmaatregelen zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerken goede verlichting natuurlijk graag over.

Uw verzekeraar stelt eisen aan de inbraakwering van uw pand. Deurplus vertaalt alle eisen naar doelmatige bouwkundige maatregelen.

Certificeringen: SKG, Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Wanneer een pand beveiligd wordt, is het van belang dat gebruik wordt gemaakt van getest en gecertificeerd hang-en-sluitwerk. Ook moeten deze veiligheidsproducten juist gemonteerd zijn. Deurplus werkt uitsluitend met SKG goedgekeurde sloten en is erkend BORG, VEB en PKVW bedrijf.

Onze monteurs beschikken altijd over up-to-date kennis en ondergaan jaarlijks een kwaliteitsbeoordeling.
 

Inbraakalarm

Uw verzekeraar zal van u eisen dat u een inbraakalarm installeert. Deurplus biedt brede keus in alarmsystemen en adviseert u voor een passende oplossing.

Certificeringen: BORG
Bij een inbraakalarm kan een verzekeraar van u verlangen dat u een onderhoudscontract afsluit met een BORG-gecertificeerde instelling. Dit houdt in dat de installatie en het onderhoud van uw inbraakalarm door BORG-gecertificeerde monteurs en conform de BORG-beveiligingsklasse moet worden uitgevoerd. Deurplus is BORG gecertificeerd. Dat is dus een extra voordeel wanneer u dit aan ons uit handen geeft.
 

Mistgeneratoren

Soms, wanneer bouwkundige beveiliging tekort schiet, kunnen mistgeneratoren worden ingezet ter aanvulling op een inbraak ongevoelig toegangssysteem.

Wat is een mistgenerator? Een inbraak of ramkraak duurt gemiddeld minder dan vijf minuten. Meestal is dit te kort voor de politie om de daders op heterdaad te kunnen betrappen. Een mistgenerator zorgt ervoor dat uw bedrijfsruimte, hal of winkel binnen een paar seconden vol staat met onschadelijke mist. De voordelen?

  • Inbrekers raken gedesoriënteerd en kunnen dus ook niets meer stelen
  • Mistgenerators beschermen ook tegen vandalisme
  • Mistgenerators laten geen reststoffen achter en houden uw pand schoon

Certificering: Europese norm
Mistgeneratoren moeten voldoen aan bepaalde Europese normen. Daarom mogen mistgeneratoren voor beveiligingstoepassingen alleen worden geprojecteerd en aangelegd door bedrijven die voldoen aan speciale eisen en die de normering kennen.

Deze normering bepaalt bijvoorbeeld de dichtheid van de mist. Een mistgenerator moet binnen tien seconden zorgen voor een zicht van minder dan 50 centimeter. En de mist moet minimaal twintig minuten in de ruimte blijven hangen.

Ook zijn er installatievoorschriften voor mistgeneratoren. Alvorens een mistgenerator wordt aangeboden, moet de installateur nagaan of de brandweer restricties stelt aan het gebruik van een mistgenerator.

Mistgeneratoren mogen bijvoorbeeld niet worden toegepast in ruimten die zijn voorzien van een automatisch branddetectiesysteem. Net zo min als ze mogen worden opgehangen in gangen en trappenhuizen die als vluchtroutes worden aangemerkt.

Zorg dus dat u een mistgenerator laat installeren door een erkend bedrijf.
 

Doormelding van het inbraakalarm naar de meldkamer

Een alarm moet opgevolgd worden, anders heeft het geen nut.

Uw verzekering kan van u verlangen dat uw inbraakalarm automatisch een melding stuurt naar de meldkamer van een particuliere alarmcentrale (PAC). Zo kan de juiste persoon gealarmeerd worden om uw pand te inspecteren.

Met een particuliere alarm centrale bent u verzekerd van doeltreffende opvolging. Een gecertificeerde PAC centrale wordt 24/7 uur bemand en neemt actie wanneer nodig door bijvoorbeeld door u aangewezen personen of instanties in te schakelen, afhankelijk van de aard van de melding.

Certificeringen: CCV-PAC / EN 50518
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid stelt eisen aan particuliere alarmcentrales vanuit de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Een particuliere alarmcentrale moet vanuit de WPBR gecertificeerd zijn op basis van het CCV Certificatieschema Particuliere Alarmcentrales of op basis van de EN 50518 ‘Monitoring en Alarmontvangst Centrales'. 
 

Camerabewaking

Een verzekeraar kan u niet verplichten dat u in een cctv camerasysteem investeert. Wilt u camera’s inzetten ter ondersteuning, dan kunt u checken of een keurmerk is afgegeven voor het bedrijf dat uw camerabewaking installeert.

Certificering/keurmerk
In de Beoordelingsrichtlijn (BRL) K21039 Videobewakingssystemen zijn criteria opgenomen voor bedrijven om voor een certificering in aanmerking te komen.

Deze richtlijn is bedoeld voor ondernemingen die videobewakingssystemen leveren voor het gebruik in beveiligingstoepassingen. Bedrijven die kwaliteit nastreven en voldoen aan alle wet- en regelgeving ontvangen een certificaat. 

 

Digitaal sluitplan ter voorkoming van diefstal

Met inbraakwerende maatregelen zorgen wij dat uw verzekeraar uw pand in dekking kan nemen. Als slimme toegangsadviseurs kijken wij ook verder naar uw sleutelplan.

Want u kunt wel de beste sloten hebben op ramen en deuren, wanneer u uw sleutelbeheer niet goed op orde heeft, komen de verkeerde mensen binnen: zonder zichtbare inbraakschade. En dan loopt u nog de schadevergoeding van de verzekering mis.

Toegangscontrole of een digitaal sluitsysteem kan hieraan ondersteunend zijn. Hiermee voorkomt u dat de verkeerde persoon door de verkeerde deur binnenkomt. Met een digitaal sleutelbeheersysteem bent u dus pas echt geholpen. Maak snel kennis met adviseur Deurplus.


Alles in 1 – geen zorgen meer

Inbraakwerende ramen en deuren zijn ons op het lijf geschreven, evenals complete producten die uw entree, ramen, poorten, slagbomen, deuren met toegangscontrole, intercom en camerabeveiliging integreren.

Zijn die er dan? Jazeker, een mooi voorbeeld is Paxton 10 dat alles biedt wat u nodig hebt op dit gebied.

Zijn camera’s nodig als aanvullende maatregel? Wilt u een veilig sluitplan dat reageert op een inbraakalarm en doorgestuurde melding naar de meldkamer? Vraag advies over Paxton 10.

 

Inbraakverzekering? Deurplus zorgt voor uw inbraakwerend toegangssysteem

Deurplus is specialist in inbraakwerend hang- en sluitwerk, toegangscontrole, intercomsystemen en cctv camerasystemen. Dit zijn voor ons geen aparte werelden. Onze kracht toont zich juist in hoe we deze werelden bij elkaar weten te brengen in bedrijfszekere toegangssystemen.

Van advies, montage tot service en onderhoud, de keus voor Deurplus zal u jarenlang ontzorgen. Mkb’er, facilitair beheerder van een zorginstelling, vve van een appartementencomplex, Deurplus is er voor iedereen. Wij werken landelijk.

Het is mogelijk dat uw situatie afwijkt van beschreven. Het beste advies is maatwerkadvies. Daarom komen we graag vrijblijvend bij u langs. Het is aan u wanneer!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu