54

Hoe werkt service bij Deurplus?

Hoe werkt service bij Deurplus?

Service om van het gezeur af te zijn? Niet bij Deurplus! Wij investeren juist in service. We gebruiken dit contact met onze klanten om onze klanttevredenheid te verhogen.

 

Voor u heeft dat alleen maar voordelen, want het betekent dat we u niet alleen van het beste advies voorzien, streven naar perfecte montage maar dat we ook zorg besteden aan service en onderhoud.

Gedegen service en onderhoud:

  • verlaagt de kans op storingen
  • verlengt de levensduur van uw installatie
  • houdt uw kosten beheersbaar en inzichtelijk

Onze unieke service maakt klanten blij.

Hoe werkt service bij Deurplus?

Zelf oplossen
Deurplus is specialist in hang- en sluittechnieken en we adviseren en monteren diverse merken toegangscontrole. We lossen storingen in meeste gevallen zelf op zodat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Volledig ingerichte servicebussen
Een keer rijden moet voldoende zijn, is ons motto. Zoveel als mogelijk proberen we storingen direct te verhelpen, zodat onze monteurs niet nog een keer op pad hoeven.

Onze eigen monteurs rijden met compleet ingerichte servicebussen, zodat we u ook ter plekke uit de problemen kunnen helpen.

Niet wij, maar u
We focussen op het belang en de wensen van de klant. Uw bedrijf of organisatie is het uitgangspunt. Uw wensen leidend.

Flexibiliteit en snelheid bij het uitvoeren van service
We pakken uw melding direct op. Ook proberen we zo flexibel mogelijk met uw planning om te gaan zodat uw wensen zoveel mogelijk waargemaakt kunnen worden.

Maakt u melding van een storing, dan hoort u dezelfde dag nog van ons.

“Deurplus is hierin uiterst flexibel. Op de planning stond om in Amersfoort twee medicijnkluisjes te plaatsen met lockers. Later bleek dat in Soest ook nog twee lockers geprogrammeerd moesten worden. De monteur wilde dezelfde dag nog doorrijden naar Soest. Heel flexibel!” – een facilitair manager

Uiterst nette werkwijze door eigen monteurs
We hechten aan stiptheid. We komen op tijd, we houden ons aan onze afspraken. Ook zijn onze monteurs gewend om netjes te werken.

Rommel ruimen ze zoveel mogelijk zelf op zodat uw systeem direct weer in gebruik is na het vertrek van de monteur.

Zo liet een van onze klanten pas nog via mail weten dat hij “erg blij was met de monteur. Het Salto systeem werkte erg goed en alles was netjes achtergelaten.”

Korte lijnen intern en duidelijk overleg met onze klanten
We spelen snel in op uw wensen. Dat kunnen we ook doen omdat we korte lijntjes hebben. Geen formele overlegstructuren, geen bureaucratie. Hierdoor hoeft u geen weken te wachten op antwoord.

Komen we niet uit een probleem, dan hebben we goede ingangen bij de fabrikanten van onze toegangscontrolesystemen zoals Salto en Paxton. Bij complexere problematiek kunnen we op hen terugvallen.

Transparantie
Elke klant ontvangt na afloop van service en onderhoud een digitale werkbon met daarop alle uitgevoerde werkzaamheden. Zo weet u exact wat we gedaan hebben.

Advies over gebruik
We adviseren over het gebruik van uw toegangscontrolesysteem. Soms ontstaan storingen bijvoorbeeld door verkeerd gebruik van deuren. Deuren die met de hand worden bediend in plaats van met de drukknop. Of door personen die aan schakelaars zitten.

We adviseren onze klanten altijd over wat ze wel en niet moeten doen. Zodat de kans op storingen en reparaties worden verkleind.

Focus op de kosten
Deurplus probeert uw kosten zo laag mogelijk te houden. Werkt een schuifdeur niet naar behoren? En kan dit wachten totdat we langs komen voor onderhoud op andere automatische deuren? Dan besparen we u liever de kosten van een extra rit.

Bel Deurplus voor langdurige samenwerking

Deurplus focust op langetermijnrelaties. Is uw interesse opgewerkt? Met genoegen verschaffen we u een offerte voor een serviceovereenkomst. En, indien u een serviceovereenkomst afsluit binnen vier maanden na plaatsing, verricht Deurplus in deze periode een eerste gratis check up.

Bel vandaag nog naar 0341-271050.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313