Blog

Hoe richt je een toegangssysteem flexibel en zorgspecifiek in?
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Gezocht wordt naar een leverancier van deurtechnieken die ervaring heeft met toegangssystemen in de zorg en die in staat is om dit flexibel in te vullen.

Deurplus is de partner met ervaring en adviseert een digitaal toegangssysteem dat op de lange termijn per bewoner zorgspecifiek kan worden gemaakt.
 

Demografisch kader

Een gegeven is dat:

  • Het aantal mensen met hersenletsel dat huisvesting nodig heeft groeit
  • Patiënten met hersenzorg steeds ouder worden
  • Naar verwachting 50% van de bewoners niet meer mobiel zal zijn

Dit zal het beeld zijn dat de komende decennia bepaalt.
 

Wensen voor toegangssysteem appartementen

Cliënten in deze woonzorgvoorziening hebben allemaal te maken met hersenletsel waardoor een of meerdere lichaamsfuncties zijn uitgevallen. Het elektronisch toegangssysteem dient hier op ingericht te worden.

Dit geldt voor de entree, maar gebruikers moeten ook in staat zijn om hun woningdeur zelf te kunnen openen. Hoe, dat hangt van de capaciteiten van de cliënt af.
 

De behoefte

Volgens de nieuwe Wet Zorg en Dwang mag iemands vrijheid niet worden ingeperkt. Met welk toegangssysteem behouden cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven en welk toegangssysteem kan per bewoner in een later stadium zorg specifiek worden gemaakt?

Welk digitaal sluitplan laat zich koppelen aan het zorgoproepsysteem? Personeel dat opgeroepen wordt bij een cliënt, moet de deur van de cliënt ook zelfstandig kunnen openen.
 

De oplossing

Adviseur Deurplus zorgt voor een Salto toegangssysteem. Dit omvat Salto sloten, Salto deurbeslag en de deurautomaten.

Hierbij is het mogelijk dat cliënten de deur met afstandsbediening kunnen openen. Anderen, die bijvoorbeeld geen of verminderde handfunctie hebben, kunnen de deur bedienen met een blaaspijpje of helm met antenne.

Deurplus zorgt voor een digitaal sluitsysteem dat schakelt met de diverse manieren om deuren te ontgrendelen en levert het dusdanig op dat per bewoner kan worden gekeken naar wat nodig is zonder dat later hak- en breekwerk moet worden verricht.

Dus welke cliënt er ook komt, met welke beperking dan ook, de elektrische deurautomaat kan worden aangestuurd door een afstandsbediening van Deurplus en ook door optionele bedieningen van een derde partij, die passen bij een beperking van de cliënt.

Ook integreert Deurplus het sluitplan in het zorgoproepsysteem.
 

De kracht van het toegangssysteem

De kracht van het toegangssysteem is dat het flexibel in te vullen is en uit te breiden valt. Zo voorziet Deurplus onder meer in voldoende stopcontacten, bekabeling en een koppeling naar het zorgoproepsysteem van BProcare.

Is er een bewonerswissel van een mobiele gebruiker door een bewoner die in een rolstoel zit? De deur die handmatig bediend wordt kan vervangen worden door een automatische deur zonder dat er bouwkundige aanpassingen moeten worden verricht.

Sloten hoeven ook niet te worden vervangen.

Zo is dit gebouw toekomstbestendig en flexibel in te delen naar behoefte.

Deurplus voorziet de entree ook van een compleet inbraakwerend gevelelement. De automatische deuren en hun aansturing moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Elke entree moet WK2 gecertificeerd zijn.

Deurplus heeft alle know how in huis om moderne toegangssystemen aan te leggen en te onderhouden die voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Beter kun je het gewoon niet regelen.
 

Wie is Deurplus?

Op onze website leest u hoe wij van veilige, gecontroleerde en comfortabele toegangssystemen ons specialisme maken.

Onze kracht?

We zijn thuis in zowel inbraakwerend hang- en sluitwerkintercomsystementoegangscontrole en cctv systemen. We weten deze technieken te verbinden tot geavanceerde deursystemen die uw leven zorgelozer maken.

Maak snel een vrijblijvende afspraak om te kijken of wij de toegangsverlening van uw pand ook kunnen verbeteren.  

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu