54

Gecertificeerde sleutels, vervang door up to date pasjessysteem

Cilindersloten met certificaat beschermen tegen ongewenst kopiëren van sleutels. De sleutels van zo’n mechanisch sluitsysteem kunnen alleen op vertoon van certificaat bijgemaakt worden.

Dat een gecertificeerd sluitplan omslachtig werkt zal niemand verbazen. De sleutel moet inclusief certificaat naar de fabrikant gestuurd worden. De leverancier controleert of hij de gecertificeerde sleutel mag bijmaken. Pas daarna ontvangt de gebruiker de gewenste kopieën.

 

Aan het bijmaken van gecertificeerde sleutels zijn ook kosten verbonden. In veel gevallen is een pasjessysteem of digitaal sluitsysteem handiger, veiliger en voordeliger. Deurplus levert en implementeert alle A-merken pasjessystemen. Ook voor kleine kantoren.

Het is mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Bel naar 0341-271 050 voor advies over toegang zonder gecertificeerde sleutels.

Drie voordelen van een druppelsysteem ten opzichte van gecertificeerde sleutels

 1. Een mechanisch sleutelplan met gecertificeerde sleutels is een statisch systeem, het kan morgen achterhaald zijn. Meestal blijkt na verloop van tijd dat de zorgvuldig uitgedachte gradaties (wie mag wel /niet welke ruimte in) toch wat genuanceerder liggen.

  Maar dan kan het uitgedachte plan niet meer gewijzigd worden. En dus ontvangen medewerkers een “hogere” sleutel in de rangorde om de ruimtes in te kunnen waarvan eerst gedacht werd dat ze daar geen toegang voor nodig hadden.

  Hierdoor krijgen ze ook toegangsrechten voor ruimtes waar ze niks te maken hebben. Nu is het sluitplan lek.
  Nog een voorbeeld: u wilt afdeling personeelszaken verhuizen zodat ze meer ruimte krijgen.

  Dan moet u nieuwe deursloten laten monteren op de nieuwe locatie van personeelszaken, want hier hebben niet-HR mensen niets te zoeken. Dit kost tijd en geld.

  Zou u een van onze digitale sluitsystemen of toegangscontrolesystemen gebruiken in uw bedrijf, dan kunt u dit veel gemakkelijker uitbreiden met het aanmaken van een nieuwe deur en de bijbehorende toegangsrechten. Zonder tijd en nauwelijks extra kosten.

  Een digitaal sluitsysteem groeit met uw organisatie mee want u kunt blijven sturen door pasjes/tags/druppels of mobile keys aan te passen.
   
 2. Gecertificeerde sleutels kunt u niet beperken tot bepaalde momenten. En daar blijkt direct een zwakheid van dit sluitsysteem. Want in veel gevallen wilt u wel de toegang tot uw bedrijf verruimen, maar niet voor alle momenten van de dag of de week.

  Zoals voor de hoveniers die het groen komen verzorgen. Het liefst geeft u hen toegang tot de kantine voor de afgesproken dag en tijd dat ze bij u aan het werk zijn.

  Dit is niet mogelijk met gecertificeerde sleutels maar wel met een toegangscontrolesysteem.
   
 3. Een sleutelplan met gecertificeerde sleutels is tijdrovend om te beheren. Een druppelsysteem niet. Voor elke nieuwe medewerker die een pasje nodig heeft maakt u zelf een nieuwe tag aan.

  Zo regelt u ieders toegang direct en persoonlijk. Werkt u met gecertificeerde sleutels, dan bent u dagen verder om een sleutel te laten dupliceren.

  U hebt de heisa van het versturen van de sleutel naar de fabriek en betaalt u ook nog eens voor elke gekopieerde sleutel.

 

Raadpleeg adviseur Deurplus voor hang- en sluittechnieken en toegangscontrole

Het is in het verleden toch ook nog wel eens gebleken dat gecertificeerde sleutels niet altijd waterdicht zijn, zie de uitzending in KASSA in december 2017.

KASSA nam de proef op de som en ging met gecertificeerde sleutels – gekocht bij GAMMA en KARWEI- langs schoen- en slotenmakers. Het Nemef-slot slot bleek kinderlijk eenvoudig na te maken. 

Ga dus naar een echte slotenspecialist zoals Deurplus dan weet je dat veiligheid, toegankelijkheid en comfort goed geregeld zijn. Bel naar 0341-271 050 voor advies over toegang zonder gecertificeerde sleutels.

Samen naar uw oplossing kijken? Vul uw tel.nr. in en ik bel u z.s.m. terug

313