Blog

Eist verzekering cameratoezicht?
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 16-09-2022

Camerabewaking kan wel een aanvullende maatregel zijn. Hoe regel ik dat goed? Straks is er een datalek en staan mijn camerabeelden online! Advies nodig? Ja, dat geef ik graag uit handen!
 

Camerabewaking maatregelen verzekering: wanneer bouwkundige beveiliging tekort schiet

Als blijkt dat een raam of deur niet aan een beveiligingsnorm van de verzekeraar voldoet, dan adviseert Deurplus welke maatregelen u kunt treffen zodat ramen of deuren wel aan de classificatie voldoen. In sommige gevallen is het echter onmogelijk om te beantwoorden aan de door de verzekeraar gestelde norm. Dan zoekt Deurplus naar alternatieve oplossingen die we adviseren richting uw verzekeringsmaatschappij. In zo’n geval kan een camerasysteem een aanvullende maatregel zijn om toch de gewenste veiligheid te bereiken. Dit doen we altijd in samenspraak met u en uw verzekeraar.
 

Waarom A-merk beveiligingscamera’s? 9 van de 10 mensen bang dat ze gevolgd worden

Deurplus onderscheidt zich met uitsluitend A-merken camera’s die zich hebben bewezen in betrouwbaarheid en afkomst. Waarom is dat zo belangrijk? Goedkopere camera’s zijn veelal Chinese producten waarvan het niet gegarandeerd is dat uw data veilig is. Het risico op een hack van goedkopere cctv camera’s is aanwezig. 9 van de 10 mensen zijn daar bang voor. Niet alleen voor het risico dat anderen hun doen en laten online kunnen volgen. Maar ook dat hackers via bijvoorbeeld de wifi toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Of inbreken in persoonlijke computers in appartementen. Dat wilt u natuurlijk echt niet. Vandaar dat Deurplus zo zorgvuldig is.
 

U wilt niet dat uw slimme deurbel wordt gehackt

Een voorbeeld van een beveiligingslek is het Chinese product Ring bel (deurbel met camera) dat een aantal jaar terug in opspraak raakte. Dat was niet de eerste keer trouwens. Deze ogenschijnlijk slimme deurbel werd onderwerp van nader onderzoek toen men erachter kwam dat er een datalek was. De data die door de deurbel werden verstuurd, werden niet versleuteld en waren te onderscheppen door hackers. Hackers kregen ook toegang tot de videobeelden van de cameradeurbel. Zelfs konden hackers deze opnames vervangen door andere foto’s. Wat nu als uw digitale deurbel gebruik zou maken van de wifi. Een stap verder zou zijn dat hackers uw wifi gebruiken, op uw netwerk komen of zelfs toegang tot uw computers krijgen. Dat wilt u voorkomen natuurlijk.
 

Dit wilt u ook niet: de beelden van uw beveiligingscamera door iedereen online te volgen

Een tijdje terug kwam in het nieuws dat de beelden van minstens vierhonderd Nederlandse beveiligingscamera's voor iedereen te bekijken waren, meldde het datajournalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) na onderzoek. Journalisten van Pointer konden onder meer meekijken in de behandelkamer van een orthodontist in het noorden maar ook in een villa in Het Gooi. Deze beveiligingscamera’s waren aan het internet verbonden en onvoldoende beveiligd. De website www.insecam.org, gehost vanuit Rusland, verzamelt alle beelden van openstaande camera’s en bundelt deze. Via de site zijn de opnames van duizenden camera's wereldwijd te volgen. U wilt toch niet dat iedereen ziet wat zich in uw pand afspeelt?

Reden temeer om een betrouwbare, gecertificeerd adviseur zoals Deurplus in te schakelen.
 

Regelgeving camerasystemen waar moet u aan voldoen?

Stel dat u voor een cctv systeem kiest als aanvullende beveiligingsmaatregel, waar moet u dan rekening mee houden? Ten aanzien van camerabeveiliging hebt u te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U mag als ondernemer of gebouwbeheerder geen opnames maken van de openbare weg die voor uw pand langsloopt. Of het pand van de buurman in de gaten houden. En zo zijn er meer bepalingen. Geef dit uit handen. Deurplus zorgt voor de professionele installatie van uw cctv camerasysteem conform de AVG.
 

Welke camerabeveiliging kiezen? Raadpleeg Deurplus

En dan: welke cameraset kiest u? U hebt een professioneel camerasysteem nodig met de volgende eigenschappen:

 • Betrouwbaar
 • Kwalitatief hoogwaardig
 • Veilig, kan niet worden gehackt
 • Onderhoudsarm
 • Ongevoelig voor storingen
 • Optioneel te koppelen aan:
  • Toegangscontrole
  • Intercom
  • Alarmsysteem
  • Een alles-in-1-oplossing dat zowel toegangscontrole, intercom als camerabeveiliging omvat zoals Paxton

Deurplus onderscheidt zich met uitsluitend A-merken camera’s die zich hebben bewezen in betrouwbaarheid en afkomst.

Veiligheid omvat ook digitaal sleutelbeheersysteem, intercom, toegangscontrole
Deurplus onderscheidt zich omdat we verder kijken dan uitsluitend camerasystemen. We onderzoeken uw complete bouwkundige beveiliging.
 

Digitaal sleutelbeheersysteem

Moderne toegangssystemen zoals pasjessystemen ondersteunen ook beveiligingsmaatregelen. Deurplus ziet daar de absolute meerwaarde van. Hoewel digitale sleutelplannen doorgaans geen voorwaarde zijn voor een verzekeraar om een pand in dekking te kunnen nemen. Wel is het zo dat wanneer u uw sleutelbeheer niet goed op orde heeft, het zo kan zijn dat verkeerde mensen met een sleutel binnen kunnen komen. Zonder inbraakschade. Een verzekeraar wil inbraaksporen zien om tot uitkering van schade over te gaan. In het geval van een lek sleutelplan snijdt u zichzelf in de vingers. Bovendien verkleint u met digitale sluitsystemen de kans op inbraak. Wanneer een pasje kwijt raakt, kunt u deze direct blokkeren of laten blokkeren.
 

Intercom

Onze intercomsystemen voorkomen dat we de verkeerde mensen toegang geven tot het pand. Ook hierin ondersteunen intercoms uw beveiligingsmaatregelen.

Alles in 1 oplossing
Kiest u voor een product als Paxton 10 dat zowel digitaal sleutelbeheer, intercom als camerabewaking biedt, dan creëert u de hoogst mogelijke veiligheid. Met het cctv camerasysteem checkt u of een gebruiker van een deur ook daadwerkelijk pashouder was of dat hij een pas had ‘geleend’. Een extra beveiligingslaag dus. Paxton sluit steeds meer veiligheidsrisico’s uit.

Met onze kennis en ervaring van sluitplannen in gebouwen, kantoren en winkels door het hele land zijn we uw perfecte gesprekspartner. Onze uitstekende service ontzorgt u jarenlang.

Eist verzekering cameratoezicht? Bewakingscamera’s kunnen een aanvullende maatregel zijn. Bel ons vandaag nog. We zouden u graag ontmoeten.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu