Blog

Contactloos deur openen – handsfree kit garandeert veiligheid en meer mobiliteit in de zorg
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Juist in een tijd waarin alles erop gericht is om mensen met een beperking een zo zelfstandig en ‘normaal’ mogelijk leven te laten leiden, mag mobiliteit zeker geen beperkende factor zijn. Deurplus biedt een handsfree kit aan die contactloos deur openen mogelijk maakt. Het vereist geen actie van een gebruiker. Het is zeer veilig en te gebruiken op zowel binnendeuren als automatische draaideuren en schuifdeuren van een entree. Hebt u al automatische deuren in uw pand? Dan hebt u al meer dan de helft van de oplossing voor contactloos deur openen. Wat u dan nog nodig hebt is een:

  • Antenne bij uw deur
  • Polszender of rolstoelzender die een rolstoelgebruiker bij zich draagt

Bel om te informeren of deze vorm van toegangscontrole zorg voor u een oplossing is. Het is mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Vraag daarom vrijblijvend advies. En bel vandaag nog naar 0341-271 050 want de agenda’s lopen hier snel vol! Het invullen van uw gegevens is niet verplicht, het is wel handig! U kunt dat doen op deze pagina. Dan nemen we zelf even contact met u op. Ga naar contact
 

Contactloos deur openen, hoe werkt het?

Een deur openen zonder handen, hoe is dat mogelijk? Dat gaat zo. De rolstoelgebruiker heeft een polszender bij zich en begeeft zich naar een deur waar hij doorheen wil gaan. Zodra de antenne aan de muur de zender detecteert, activeert hij deze. De rolstoelzender zendt automatisch, dus zonder tussenkomst van de gebruiker, een signaal naar een ontvanger om de deur te openen. De ontvanger kan een deurautomaat zijn of een elektrisch slot, dat maakt niet uit. De ontvanger stuurt vervolgens de deur aan en de deur opent. De rolstoelgebruiker passeert de deur en de polszender geeft weer het juiste signaal om de deur achter hem te sluiten. Zo kan een rolstoelgebruiker zich zonder begeleiders verplaatsen tussen afdelingen en gebouwen en zelfs zelfstandig het terrein opgaan! Dat scheelt begeleiding zonder dat de veiligheid van de gebruikers afneemt. Dit past binnen een samenleving waarin mensen met een beperking zoveel mogelijk eigen regie houden om zo gewoon en zelfstandig mogelijk hun leven te leiden. Toch is autonomie of zelfredzaamheid nog niet overal vanzelfsprekend. Soms wordt dat simpelweg veroorzaakt doordat een gebouw niet zodanig is uitgerust. De handsfree kit is dé manier om mensen met een beperkte handfunctie hun mobiliteit terug te geven. Er zijn natuurlijk meer aanpassingen mogelijk. Deurplus heeft hier ervaring mee en adviseert u graag.
 

Contactloos deur openen heeft voordelen voor iedereen. Welke?

U maakt niet alleen rolstoelers blij met een polszender, ook uw andere gebruikers kunnen zorgeloos gebruik maken van dit toegangssysteem. De elektronische sloten werken namelijk ook met tags, druppels en pasjes. Zo geeft u iedereen veilig en comfortabel toegang, zonder dat u de nadelen ondervindt van verloren sleutels of lekke sleutelplannen.
 

Contactloos deur openen wat hebt u nodig?

Interesse in contactloos deur openen? De polszender kan toegepast worden bij het bestaande digitaal sluitplan. U hoeft alleen een antenne te plaatsen en een zender in gebruik te nemen. Hebt u nog geen elektronische cilinders? Informeer welke nieuwe cilinders u nodig hebt.
 

Gewaardeerd door onze klanten

Inmiddels maakt een aantal van onze klanten in de zorg gebruik van de functie contactloos deur openen. Ze zijn er erg enthousiast over. Geen wonder, want vrijheid geeft blijheid! Bel ons als u wilt weten hoe we dit implementeren en wat de kosten zijn. Maakt u zich geen zorgen, we komen vrijblijvend bij u langs.
 

Bestel toegangscontrolesysteem met contactloos deur openen

Meer weten over de landelijke specialist in deursystemen, cctv camerasystemen en toegangscontrole? Met ruim 20 jaar ervaring weten we waar we het over hebben en hebben we inmiddels al menig deur van een ‘plus’ voorzien.Onze oplossingen zijn merk-onafhankelijk zodat u altijd ontvangt wat het beste bij uw wensen past. Ons advies is gedegen, onze montage professioneel en onze serviceafdeling laat u nooit in de kou staan!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu