Blog

Camera bewaking vve
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Veiligheid en comfortabel wonen omvatten bij Deurplus:

Vve’s vanuit het hele land benaderen Deurplus voor veiligheidsvraagstukken in hun flat of appartementencomplex. Als BORG en VEB-gecertificeerd installateur adviseren we, monteren en onderhouden we toegangssystemen vanuit Nunspeet in de complete Veluwe, Achterhoek evenals de Randstad, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, overal.

Contact

Ja, ik ontvang graag vrijblijvend advies over camerabewaking of een van de andere oplossingen voor bouwkundige beveiliging. Plan uw afspraak via telefoon 0341 271 050.

Ja, ik wil gebeld worden voor een afspraak. Laat uw naam en telefoonnummer achter bij info@deurplus.com.
 

Camera bewaking VvE – welke regels gelden bij wetgeving camerabewaking?

Het is aan te raden om de toegangen op de begane grond en de eerste verdieping te bewaken met camera’s. Daar zijn echter voorwaarden aan verbonden.

 1. Gerechtvaardigd belang
  Er moet een gerechtvaardigd belang zijn voor camerabeveiliging zoals de beveiliging van eigendommen en bewoners.
   
 2. Camerabeveiliging VvE aantoonbaar noodzakelijk
  Het moet aan te tonen zijn dat cameratoezicht noodzakelijk is, dus dat het niet mogelijk is om op een andere manier – met minder inbreuk op privacy – te beveiligen.
   
 3. Geen beelden van openbare weg
  U moet als VvE zorgen dat uw CCTV camerasysteem geen beelden opneemt van de openbare weg. Hebt u last van hangjeugd? Dan mogen uw video opnames niet verder reiken dan het terrein waar u verantwoordelijk voor bent.
   
 4. Waar monteert u de camera’s?
  Het privacy aspect weegt zwaar omdat een flat of appartementencomplex de privésfeer betreft. Het is verboden om in appartementen zelf te filmen.
  In publieke ruimtes zoals de entree en gangen mag niet meer worden gefilmd dan noodzakelijk. Willen uw bewoners camerabeelden van de eigen voordeur, wie er ontvangen wordt en op welk tijdstip? 
  Wat wordt gefilmd, waar worden de camera’s gemonteerd en hoe groot is de inbreuk op de privacy?
   
 5. Termijn videobeelden bewaren bij cameratoezicht VvE
  In de Wet bescherming persoonsgegevens is - zoals de naam al zegt - vastgelegd hoe onze privacy beschermd wordt, ook met betrekking tot cameratoezicht.

  Zo mogen beelden niet langer dan vier weken bewaard worden, tenzij er sprake is geweest van diefstal of een ander incident en nader onderzoek nodig is.
  Deurplus kent alle facetten van camerabewaking en adviseert u met plezier.


Camerabewaking VvE – welke maatregelen treft u?

Als VvE hebt u een aantal verplichtingen:

 • Instemming
  U moet uw voorstel voor camerabewaking in stemming brengen op de algemene ledenvergadering. Het plan moet bij meerderheid worden aangenomen.
   
 • Informeren
  U moet als VvE uw bewoners in kennis stellen van uw voornemen om camerabewaking aan te brengen.
   
 • Waarschuwen
  U moet melding maken van cameratoezicht in de ruimtes waar camera’s worden bevestigd. U kunt dit doen met borden of stickers.
   
 • Inspanningsverplichting voor beveiliging
  Ziet u ook de voordelen van IP camera’s die verbonden zijn met internet? Dan  dient u extra maatregelen te treffen om te zorgen dat uw CCTV systeem niet gehackt kan worden.

Het zou een ramp zijn als men via internet kan zien hoe laat bewoners thuis komen en vertrekken. In dat geval werkt een CCTV systeem juist contraproductief en verhoogt het de kans op inbraak.

Volgens het cameraprotocol VvE hebt u een inspanningsverplichting om de veiligheid van uw bewoners te beschermen. Bij Deurplus bent u hiervoor aan een vertrouwd adres.

Deurplus verzorgt uitsluitend de beste merken camera’s die zich hebben bewezen op het gebied van veiligheid. Ze zijn moeilijk of niet te hacken, in tegenstelling tot goedkope bewakingscamera’s. Wat hebt u eraan als privacygevoelige informatie op straat komt te liggen? 
 

Waar moet u aan denken bij CCTV kiezen? Adviseur Deurplus begeleidt

Welke CCTV systemen zijn er en welke passen bij uw behoeftes?

 • Vandalisme en hangjeugd kunnen bijvoorbeeld een issue zijn. Dan moeten uw camera’s vandalismebestendig zijn en op de juiste hoogte worden gemonteerd. Zo hoog mogelijk maar ook met de juiste kijkhoek.
  Een DOM-camera is een vandaalbestendige camera. Als VvE mag u deze in de centrale hal laten monteren.
   
 • Wilt u een draadloos cctv systeem of bedraad? Overweegt u een draadloze cameraset, of toch liever bedraad?
   
 • Welke afwegingen maken we verder bij het adviseren van een CCTV systeem? Lees er meer over in de blog CCTV Systeem voor en nadelen die we binnenkort online plaatsen.
   
 • Toegangscontrole/elektronische sleutels
  Zijn de woningen in uw pand al voorzien van een elektronisch sleutelsysteem? Als een sleutel is verloren, dan kunt u deze direct uit programmeren zodat het pasje, de kaart of de tag niet meer bruikbaar is.
  Ook kunt u bijvoorbeeld iemand van de thuiszorg of een huishoudelijke hulp beperkt toegang geven op een vast moment in de week.
   
 • Intercom
  Hoe laat u veilig en gecontroleerd bezoekers binnen? De centrale toegang beneden kan worden geopend via de intercom vanuit elk appartement. Uw bewoners hoeven niet meer te twijfelen wie er voor de deur staat met intercom met beeld.
  Zij kunnen vanuit hun woonkamer precies zien wie zich meldt en of dit inderdaad degene is die zich voorgeeft wie hij is. We adviseren u graag over het brede spectrum van veilige intercomsystemen.

Deurplus kijkt gelukkig verder dan camerabewaking alleen. Vraag advies. 
 

Camerabewaking VvE: advies beveiliging appartementencomplex

Veilig en zorgeloos wonen omvat meer aspecten dan alleen cameratoezicht. Wij zijn uniek door het verbinden van cctv systemen met de beste merken toegangscontrole zoals Salto, Paxton, iLOQ en intercomsystemen tot een op en top veilig en gecontroleerd toegangssysteem.

Als VvE hebben u en uw bewoners daar meer aan. Deze aanpak onderscheidt ons van doorsnee camerabewaking bedrijven.

Wilt u bijgepraat worden over de mogelijkheden in uw gebouw, flat? We komen graag bij u langs. Bel, email of laat uw gegevens achter en we nemen contact op.

Graag tot ziens!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu