Blog

Bedrijfsalarmsysteem is goed. Integratie met toegangscontrole véél beter
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid | 17-09-2022

Goed geregeld, denkt u. Maar nee, let op de zwakke schakels! Deurplus geeft advies voor een veiliger pand.

Wilt u horen hoe dat gaat? Wij komen graag bij u langs.
Ontvang ons bezoek met een telefoontje naar 0341 271 050.
 

Wat is het probleem van een los bedrijfsalarmsysteem?

Hebt u een losse inbraakbeveiliging en brandmeldsysteem? Herkent u het volgende:

De medewerker die het eerst arriveert, toetst op een tableau de code in en ontgrendelt het alarm. Degene die het laatst het gebouw verlaat, schakelt het alarm in door het intoetsen van een code.

Wat is het probleem dan?

Er zijn zelfs meerdere problemen aan te wijzen.
 

Probleem 1:

Wat, als degene die het laatst het gebouw verlaat, vergeet de code in te toetsen?
 

Probleem 2:

Wat, als hij denkt dat hij niet de laatste is en het invoeren van de code aan een ander overlaat?
 

Probleem 3:

Wat, als hij onterecht denkt dat hij de laatste is waardoor het alarm afgaat omdat beweging in het gebouw wordt gedetecteerd door aanwezigen?
 

Probleem 4:

En wat als een medewerker uit dienst gaat? Dan moet zijn code gewijzigd worden, om te voorkomen dat hij nog steeds toegang heeft tot het gebouw.


De beheerder heeft alle codes geadministreerd in een Word of Excel document en houdt hierin de wijzigingen bij. Dat gebeurt handmatig.

Dit zijn allemaal zwakke schakels waarin fouten kunnen gemaakt worden door menselijk falen.
 

Solide oplossing

De veiligste oplossing voor een effectief werkend inbraakalarm is dat Deurplus een koppeling maakt naar het digitale sluitsysteem. Het enige wat moet gebeuren is dat het toetstableau wordt vervangen door een wandlezer die deel uit maakt van het digitale sleutelbeheersysteem.

De kaartlezer wordt vervolgens onder het alarmsysteem gemonteerd. Een medewerker die als eerste het gebouw betreedt, biedt zijn pas aan bij deze lezer. Hierdoor krijgt hij rechten om de deur te openen en schakelt hij het alarm uit.

Gaat hij ’s avonds naar huis, dan schakelt hij met dezelfde pas het alarm in als hij de laatst vertrekkende is.

Van elke medewerker die uit dienst gaat, wordt de pas geblokkeerd en daarmee ook automatisch zijn autorisatie om het inbraakmeldsysteem uit of in te schakelen.
 

Welke toegangscontrole integreert met alarmsysteem zakelijk

Paxton 10 biedt nu een Connector aan die gebruikt kan worden om een vrijstaand inbraak meldsysteem als een brandalarm te koppelen aan Paxton 10. Dankzij de Connector beheert u uw brand- of inbraakalarm vanuit Paxton 10.

U beheert de toegang tot deuren in een gebouw wanneer het alarmsysteem is ingeschakeld. U kunt ook de toegang juist blokkeren voor sommige gebruikers indien het alarmsysteem ingeschakeld staat.

In geval van een brandalarm openen de deuren die open moeten gaan en kunt u een aanwezigheidslijst genereren van personen die zich op dat moment in uw bedrijf bevinden.

De alarm connector is zelfs klein van formaat zodat deze in een behuizing van het brand- of alarmsysteem past.

Maar er zijn meerdere mogelijkheden natuurlijk. Deurplus heeft ze allemaal in beeld en selecteert de relevante opties voor u.
 

Wie is Deurplus? Zoekt u naar bedrijf beveiligingssystemen?

Deurplus specialiseert zich al jaren in technieken rondom en in de deur. Onze kracht toont zich in complete deuroplossingen. We overzien het complete plaatje, van digitaal slot, deuraandrijving, toegangscontrolesysteem, inbraakalarm, brandmeldsysteem, camerasysteem en intercom.

Storingen zijn voor ons niet snel te lastig, we zien altijd wel een opening. Kan uw sluitplan veiliger opgezet worden? Wij staan tot uw dienst.

Perfecte montage en uitmuntende service ontzorgen u jarenlang. Krijg zelf inzicht in onderhoudshistorie en verwachte vervangingskosten met een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP).
 

Koppel uw inbraaksysteem met uw digitaal sluitplan

Loopt u ook aan tegen handmatige bediening van uw inbraakalarm of uw brandmeldsysteem? Wij integreren met digitale sluitplannen en uw bouwkundige beveiliging is weer waterdicht. Hoor wat wij voor u kunnen betekenen.

Ja, mijn beveiliging bedrijfspand moet beter. E-mail naar info@deurplus.com

Uiteraard is het mogelijk dat de toepassing in uw situatie verschilt. Voor het beste advies komen we daarom graag bij u langs.

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu