Blog

Afschermen van de woonomgeving
Vastgoed | Zorg | Industrie | Woningbouw | Overheid |

Deurplus adviseerde om de rechten per afdeling op te zetten. Woon je op 1, dan heb je rechten voor de entree en afdeling 1. Enzovoorts. Van elke bewoner wordt deze informatie in de Salto database opgeslagen. Ook krijgt elke bewoner een pas, waarmee ze zichzelf toegang kunnen verschaffen tot de entree, afdeling en hun woning.
In deze situatie is het niet direct nodig om realtime en online het deurgebruik in de gaten te houden. Daarom volstaat een offline toegangscontrolesysteem. Dat betekent dat de Salto database niet in direct contact staat met de gebruikerspassen of de deuren. In dit systeem is een PPD-kastje (ofwel Salto Draagbaar Programmeringsapparaat) opgenomen dat de verbinding tussen de deur en de Salto software tot stand brengt. Het fungeert in feite als een koerier tussen de computer en het slot zodat:

  • deuren geüpdatet kunnen worden (mevrouw Jansen is de nieuwe bewoonster van afdeling 2 kamer 11 en is haar kaart/tag kwijt, deze mag dus niet meer de deur in)
  • deuren ingesteld kunnen worden (om dwaalgedrag te voorkomen mag niemand 07.00 uur de afdeling af)
  • deuren uitgelezen kunnen worden (wie kwam om 23.05 uur nog op bezoek bij kamer 11?)

De Salto software bij een toegangscontrole deur leest de gegevens uit en stuurt de deurontgrendeling aan. Zo is er voor iedereen die geautoriseerd is, veilige toegang. Bewoners die per abuis, of opzettelijk, de verkeerde afdeling op gaan, krijgen geen doorgang. Ook aan veiligheid is gedacht. Wordt een bewoner onwel, en moet de deur geforceerd worden, dan kan de Salto PPD gebruikt worden voor noodopeningen.
 

Gebruikersgroepen

Extra handig in de database zijn de gebruikersgroepen met voorgedefinieerde rechten. Elke gebruiker krijgt een label in de database bij welke groep(en) hij of zij zit. Nieuwe bewoners kunnen zo snel en makkelijk worden toegevoegd aan het toegangscontrole systeem.
Degene die de toegangsrechten regelt, is de facilitair manager. Hij heeft inzicht in alle deuren, gebruikers, en weet precies wat er speelt. Via het PPD-kastje kan hij alle deurhistorie inzien. Dus ook wanneer een ongeautoriseerde zich probeert toegang te verschaffen. Veiligheid gegarandeerd hier!

Casus

Onze ervaring halen wij uit de praktijk. Lees de verschillende klantverhalen om een beeld te krijgen van wat wij zoal doen!

Bekijk alle casussen
Menu